Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:51, 08 lip 2014

Do góry
Zamówiłam projekt systemu nawadniającego. Czekam. Zobaczymy co mi gość zaproponuje. Mam zdecydowanie dosyć podlewania ogródka. Jeśli to nie będzie jakiś astronomiczny koszt, a mam nadzieję nie będzie, to się zdecydujemy.
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:49, 08 lip 2014

Do góry
Dzień dobry, przyszłam się przywitać, piękny ogród
kwiatholandii napisał(a)
Justi, też na nią troche czekałami z czasem odszukałamw sobie sily na ponowne zmagania z wykonawcami. Tym razem nie było aż tak źle Wiem tylko, że trzeba trzymać sie swojej wizji za wszeslą cenę i nic nie zmieniać pod wpływem namów przez innych, bo wtedy projekt sie rozjedzie i już nie będzie Twój

Meble dojechały. Teść się spisał jak zawsze Jestem teraz w trakcie poszukiwania wykonawcy poduch i zacznę wreszcie leniuchowac

Najpierw myslałam, że pomyliłam forum, a dopiero po chwili zorientowałam się, że to taras. Ślicznie. Gratuluje wyczucia smaku. Pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:03, 08 lip 2014

Do góry
Justi, też na nią troche czekałami z czasem odszukałamw sobie sily na ponowne zmagania z wykonawcami. Tym razem nie było aż tak źle Wiem tylko, że trzeba trzymać sie swojej wizji za wszeslą cenę i nic nie zmieniać pod wpływem namów przez innych, bo wtedy projekt sie rozjedzie i już nie będzie Twój

Meble dojechały. Teść się spisał jak zawsze Jestem teraz w trakcie poszukiwania wykonawcy poduch i zacznę wreszcie leniuchowac
Ogród w skali mikro cz.II 21:26, 07 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Cisy złote nazwa ,,Brzeg" rosną błyskawicznie
mam i ja stipę, połączoną z ciemnymi żurawkami, cieszę się, ze szybko urośnie, jest w 2 miejscach, sprawdzę, gdzie lepiej sobie radzi
Gierczusiu, już zaczynasz walkę na rabacie, czy na razie projekt obmyślasz?

Irenko .. Rabata w zasadzie w fazie projektu ..choć klona chcę na bank .. Cisy juz u mnie rosną taxus baccata i takie musza już zostać .. Ale dzieki za info , może kiedyś się przyda

Ja mam stipę pierwszy raz,pocieszam się tylko tym ,że u Madzenki rośnie a ona ma glinę jak i ja .. Więc może kwestia stipy nie jest do końca przegrana
Buziaki
Ogród w skali mikro cz.II 17:09, 07 lip 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Stipa szybko się rozrośnie,czego o cisach nie można powiedzieć

Cisy złote nazwa ,,Brzeg" rosną błyskawicznie
mam i ja stipę, połączoną z ciemnymi żurawkami, cieszę się, ze szybko urośnie, jest w 2 miejscach, sprawdzę, gdzie lepiej sobie radzi
Gierczusiu, już zaczynasz walkę na rabacie, czy na razie projekt obmyślasz?
Ogród w skali mikro cz.II 14:45, 07 lip 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...Eluś...takie rzeczy tylko u mnie

Ja Cię proszę ... Masz piękny projekt i piękny ogródeczek... Nooo juszzz tu proszę nie marudzić

Fona naprawdę chyba wyłączę bo mnie wykończy : fon + współpracownicy

Buziaki Agusia
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:05, 06 lip 2014

Do góry
Piękny masz projekt marzenie
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:45, 06 lip 2014

Do góry
Przyszłam pogapić się znów na projekt
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:34, 06 lip 2014

Do góry
O jaaaaaaaaaaaaaaaa , piękny projekt , ten zakątek z ciuradełkiem bossski
Oprawić, koniecznie

… jak mam trudny dostęp do skrzypu i ryzyko spalenia roślinki z sąsiedztwa , to pędzel-kuję delikwenta octem i też działa .

Edit. Miłego urlopu
Ogród Magdalenka 11:58, 06 lip 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Lariska jest śliczna Życzę, żeby kryzys szybko minął i pracy było mniej...

Pozdrawiam!

Kamilka, dzięks …lecę do Ciebie, bo pewnie projekt już jest a nie widziałam …..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:13, 05 lip 2014

Do góry

Piękne opisy zimowych pejzaży malowane waszym spojrzeniem wzbudzają tęsknotę.

Mam tęsknić czy zachwycać się pięknem dnia dzisiejszego?

Bom głupia i instruktaż potrzebny...

Mój eM tak jak mnie kocha i w żaden sposób nie ogranicza to jakby teraz skusiła się na projekt pomyślany, ze kobieta to zmienna jest - nawet ja

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:19, 05 lip 2014

Do góry
Powszechnie wiadomo że zimowy ogród nie musi być smutny i nudny- to żadne odkrycie.
Zdobić może sporo : ptaki, którym wystarczy wystawić pokarm, by mieć cudny spektakl za oknem, wianek na drzwiach, podświetlony gabion lub drzewo, kuleczki owoców na krzewach, ślady łap, butów i pazurów na śniegu, kora drzew, czapy śniegu i drobne igiełki lodu.
Oczywiście też zimozielone jak piszesz właśnie.
Ale przede wszystkim myślę , że każdy znajdzie w zimowym krajobrazie coś dla siebie, wystarczy umieć i chcieć patrzeć.
Rozglądać się i dostrzegać.

A u mnie: kulki lawendy, oszronione trawy, szmargd tuji, cienozielone cisy, rozłożone ramiona grabów, bonsai z graba , który na zimę zachowuje swe liście, kule bukszpanów otulonych w zimozielonym futrze carexów, zaschnięte kule śnieżnej hortensji okryte pierzynką puchu i jej ażurowe płatki, , zimozielona rumianka wystająca spod śniegu, jaskrawo czerwone kuleczki derenia kanadyjskiego, oszronione główki nasienne jeżówek, rozpostarte, ażurowe wiechy molini, brązowo-fioletowe szyszkowate, przewieszające się kwiatostany obiedki,

I właśnie dlatego zleciłam projekt Magnolii, ona pokazała mi inne spojrzenie na kolory, barwy i odcienie, na zapachy , na to co biega , fruwa, bzyka i ćwierka, pokazała że ogród zmienny, żyjący jest CUDEM.

I ja jestem jej za to dozgonnie wdzięczna i cieszę się że moje dzieci będą wychowywały się właśnie w takim otoczeniu (ja nie miałam takiej szansy).

Dziękuję Ci Alex że zdałaś tutaj te pytania. Lubię i cenię szczere rozmowy, które zawsze cos wnoszą i powodują , że musimy pomyśleć i spojrzeć szeroko.
Nade wszystko cenię sobie szczerość i nienawidzę obłudy.

Alex już dziś zapraszam Cię na wirtualny spacer zimowy po moim ogrodzie i razem poszukamy „tego zachwycającego”.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:35, 04 lip 2014

Do góry
Sonka napisał(a)
Obawiam się że nic nie ma skutecznego, ze środków chemicznych. Może posadź kłujące berberysy, jak ukłuje, to poczuje, wiem, zaburzy projekt .
Ogród masz piękny, mi podoba się dlatego, że jest w formie nowoczesnej a jednocześnie jest bardzo bogaty, różnorodny i wypielęgnowany, podoba mi się u Ciebie wszystko. Zawsze też do Ciebie zaglądam, bo oprócz pięknych widoków w wątku edukacja ogrodnicza a, że ja mieszkam niezbyt daleko, to ta sama strefa, to pomagasz mi jako informator ogrodniczy w zakresie zaleceń i pracy w ogrodzie. Przedpłocie, masz rację, też ma być zadbane, podczas wyjazdów służbowych do Warszawy, zawsze mnie drażniły te podwarszawskie, niemiłosiernie zachwaszczone a za płotem piękny ogród, nareszcie to się zmienia. Nie chcę się chwalić lub być źle zrozumiana ale u nas to od zawsze kwiatki na drodze rosły, i rosną, liliowce, aksamitki, marcinki lub też jak u mnie koszona skarpa. Od lat myślę nad zagospodarowaniem jej ale ciągle mi się koncepcja zmienia a tam żółty piach a to wymaga nakładów, bo długość spora.
Madżenko, jesteś bardzo pozytywną osobą, gratuluję osobowości i otwartości na ludzi.

Dziękuję Ci za tak miłe słowa
Moja "przyziemna" :) pasja 11:59, 04 lip 2014

Do góry
Nie fotografuję, nie piszę, ale coś tam cicho w ogródku robię (głównie nawozy i opryski, cięcie). Wczoraj stwierdziłam, że muszę usiąść nad dalszym planem działań, bo przestój za długo trwa . Coś trzeba kupić, coś zrobić .

W pierwszej kolejności muszę rozeznać sprawę pozwolenia na budowę garaży i ostatecznie wybrać projekt, dodatkowo załatwić pozwolenie na rozbiórkę gospodarczego domku.

Poważniejsze ogrodowe działania dopiero jesienią, po przeniesieniu skrzyń z warzywnika.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:00, 04 lip 2014

Do góry
Obawiam się że nic nie ma skutecznego, ze środków chemicznych. Może posadź kłujące berberysy, jak ukłuje, to poczuje, wiem, zaburzy projekt .
Ogród masz piękny, mi podoba się dlatego, że jest w formie nowoczesnej a jednocześnie jest bardzo bogaty, różnorodny i wypielęgnowany, podoba mi się u Ciebie wszystko. Zawsze też do Ciebie zaglądam, bo oprócz pięknych widoków w wątku edukacja ogrodnicza a, że ja mieszkam niezbyt daleko, to ta sama strefa, to pomagasz mi jako informator ogrodniczy w zakresie zaleceń i pracy w ogrodzie. Przedpłocie, masz rację, też ma być zadbane, podczas wyjazdów służbowych do Warszawy, zawsze mnie drażniły te podwarszawskie, niemiłosiernie zachwaszczone a za płotem piękny ogród, nareszcie to się zmienia. Nie chcę się chwalić lub być źle zrozumiana ale u nas to od zawsze kwiatki na drodze rosły, i rosną, liliowce, aksamitki, marcinki lub też jak u mnie koszona skarpa. Od lat myślę nad zagospodarowaniem jej ale ciągle mi się koncepcja zmienia a tam żółty piach a to wymaga nakładów, bo długość spora.
Madżenko, jesteś bardzo pozytywną osobą, gratuluję osobowości i otwartości na ludzi.
Początkujący ogród Magdy 23:39, 03 lip 2014

Do góry
hej, hej,
widzę że w próbnym ustawieniu od okna dałaś lawendy. W tym piętrze powinno być coś wyższego, te 3 trzmieliny będą super. Polecam emerald'n gold [takie żółtawo-zielone liście ma], ale zwróć uwagę żeby miały prościutkie paliki na ktróych są szczepione. Nie warto kupować jeśli palik od szczepienia jest krzywy, a pan(i) w sklepie Ci powie że się wyprostuje tylko trzeba palik dać. .... nie wyprosutje się tak żęby było ślicznie.

ta rabata wydaje mi się dość szeroka. - jak szeroka jest w najszerszej części? myślałaś o niskiej obwódce z bukszpanu? wtedy buksik+ trzmielina byłyby zimo zielone. Zawsze możesz dodać żurawki, które też w zasadzie są zimo zielone. Jeśli rabata jest duża to możesz i róże tam dosadzić a z różami trawy. Z tego co widzę, nie pokrywa się to z roślinami które kupiłaś, ale może warto je wsadzić gdzieś indziej, i zadbać o to żeby rabata była reprezentacyjna? plamy tych samych roślin będą super.

tutaj mniejsza rabata, u sibie możesz to rozstrzelić. jest to zdjęcie Danusi z ogrodu zimozielonego

a tu ogród z lustrem, również projekt i wykonanie Danusi i jej zespołu

ja uwielbiam te jej zawijasy
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:42, 03 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kamilko, czy w projekcie masz ujęty projekt nawadniania? Czy to inna bajka?

Tak, mam także projekt nawadniania oraz oświetlenia.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 13:57, 03 lip 2014

Do góry
Kamilko, czy w projekcie masz ujęty projekt nawadniania? Czy to inna bajka?
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:54, 03 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
No to czekamy na dalszy ciągProjekt jest

jest, pilnie strzeżony
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:52, 03 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Przepiękny projekt ! No kochana teraz do dzieła i będziesz miała swój prywatny raj

No właśnie, tak już bym chciała przystąpić do dzieła, a tu tyle różnych spraw do załatwienia, a w poniedziałek wyjazd... Normalnie pierwszy raz w życiu wcale nie chce mi się wyjeżdżać, a nawet jestem chyba trochę zła, że akurat teraz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies