Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 10:27, 08 lip 2015

Do góry
stipa bliżej

lawenda

widoczek
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 10:19, 08 lip 2015

Do góry
Witam wszystkich serdecznie na forum. Mam problem z thujami. Żywopłot sadzony był ok 30 lat temu. Od 2-3 lat pojedyncze sztuki usychają. Słyszałem tłumaczenia, że umierają "ze starości", ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. W tym roku zaczęło się robić coraz gorzej, duża część jest chora, niektóre uschły całkowicie. Zdjęcia robione są na początku czerwca. Część z widocznych uschła już całkowicie a część ma nowe przyrosty, jednak widać już oznaki brązowienia. Nie widać żadnych szkodników. Dzisiaj zrobię nowe zdjęcia. Proszę o pomoc.

Wszystkiego po trochu 10:14, 08 lip 2015

Do góry
Joasiu, jest tam posadzona biała lobelia, tylko dopiero zaczyna kwitnąć.
Kasiu, ja wiem że stipa rozkręci się później tylko że lawenda i kocimiętka już przestaną kwitnąć. Poza tym wg mnie pomiędzy obiema lawendami powinna być jedna kocimiętka, a między nimi większe skupiska stipy. Zrobię tak za rok , teraz boję się że jak ruszę stipę to odchoruje przesadzenie i jeszcze bardziej opóźni kwitnienie.
Kasiu, moja NN w takie fazie pąka była podobna, może tylko kolor mniej różowy ale kształt pąka też taki wydłużony

zaczyna Red leonardo

Sosna - Pinus 10:10, 08 lip 2015

Do góry
Pomarancza napisał(a)

4 metry to nie przesada? Z jakiego powodu tak radzisz?

Myślałam wstępnie o 1,5-2m licząc się z tym, że jak będzie duża, to część korony wyjdzie poza granice działki...

To nie przesada, to wielkie drzewo, nawet 6 metró. A najlepiej wcale nie sadź sosny, będzie sypała igłami i będzie wyglądała jak uschnięta a wielkość drzewa nie pozwoli na jej czesanie czyli zdejmowanie tych sucych igieł.

Tutaj w ogrodzie, który pileęgnowałam kilka lat, to było nasze utrapienie, stąd nigdy więcej sosen

Jeśli planujesz blisko to musowo ja podkrzesywać od dołu, żeby korona poszła ponad płot.
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 09:56, 08 lip 2015

Do góry
Fotki z czerwca, rosną na róznych stanowiskach, drugi rząd zdjęć, fotki z lipca - miały za mokro, a ten zielony ostatni - na ulicy i miał w sam raz wody.

Roztoczańskie klimaty 09:48, 08 lip 2015

Do góry
Wrzucam zdjęcia rabaty z werbeną i perowskiami....dopiero zaczęłam sadzić.....Madżen zobacz o co mi chodzi z tym żywopłotem

To ta rabata

A tu zywopłot z pęcherznicy tworzy takie drugie tło

I taki widok....ale jak się miskanty rozrosną to zasłonią trochę

I z bliska nasadzenia ....ciekawe czy czyściec się sprawdzi...chyba widziałabym tu wyższa roślinę

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:42, 08 lip 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Sebastianek dostał żwirek ...

O właśnie miałam się pytać o Sebastianka, bo dawno go nie widziałam. Widze że karmnik wyleciał.
Syla pod żwirek dajsz agro? (bo myślłam że agro na O zakazana )
Roztoczańskie klimaty 09:38, 08 lip 2015

Do góry
I druga rabata rok temu.....i porównaj sobie teraz.....

Roztoczańskie klimaty 09:37, 08 lip 2015

Do góry
Tu rabata z tawułka.sprzed dwóch lat.....rozchodników nie widać teraz ....tak je zarosła rozplenica

A tu rok temu....

Jeszcze troszkę widać rozchodniki
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:35, 08 lip 2015

Do góry
AgnieszkaK napisał(a)

Wywal ten plastik, gryzie się z tym krajobrazem i szkodzi roślinom.
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:35, 08 lip 2015

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 09:30, 08 lip 2015

Do góry
Przyszły dzisiaj trawki od Sebka. Sebuś są całe i wyglądają jak milion dolarów

Bardzo dziekuję
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:29, 08 lip 2015

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:23, 08 lip 2015

Do góry
Zdjęcia z wczoraj, nie miałam siły już ich wstawiać bo podlewałam trochę ogród wieczorempodobnież w nocy była burza ale ja nic nie słyszałam tak mi się dobrze spało
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:07, 08 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
I jeszcze bardziej szalona NN, podejrzewana aktulanie o bycie Bailando. Ale czy Bailando tak mocno kwitnie na jednym pedzie?
To nie fotomotaż, to jeden pęd. Nie gubi płatków, kwiaty same odpadają po przekwitnieciu

Przepraszam, czy trafiłam do raju ? pozdrawiam serdeczenie i dziękuję za przepiękne zdjęcia. Cudne róże i cały ogród zachwycający!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:00, 08 lip 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Aguś, pamiętasz, że te niebieskie i różowe kupowałam z wami, tam gdzie zabrałyście mnie do szkółki, szczerze powiem, ze jeszcze bym tam zajrzała i tych dokupiła, pamiętasz gdzie to? i derenia tam ciekawego kupiłam, babka miała rację, doskonałe hortensje
Koniecznie kup, namawiam cię, z wiekiem sa mocniejsze i piękniejsze a te na młodziaki są wręcz doskonałe, bo za rok nabrały sił
mały wycinek, bo wiesz, że więcej, leci wzdłuz muru, muszę sfocic córy aparatem

Irenko pamiętam, pamiętam która to szkółka. Nieliczna, ale chyba najlepsza w naszej okolicy . Te niebieskie mnie zachwycają.
Możemy się umówić jeszcze na jakiś wyskok . Z Polinką trza się zgadać. Może znów na rybkę wyskoczymy...w to samo lub inne miejsce. Region nam się nasyca atrakcjami
Pszczelarnia 08:55, 08 lip 2015

Do góry
Ja w kwestii koloru - biała może za mdła choć Gabrysi zdjęcie z wyprawy pokazuje biel na murze i ślicznie jest

za to ja optuję za Jasminą - byłam w Rosarium w Forst i od pierwszego wejrzenia się zakochałam - aż zdjęcia kiepskie zrobiłam ale Ci wkleję - taki delikatny róż idealny do szarości też energetycznie nie będzie - nie byłam u Ciebie to nie mam orientacji

to był taki stożek, zapach delikatny i urok - lekka nie dostojna urocza do klimatów warzywniaka

\pozdrawiam
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:52, 08 lip 2015

Do góry
Róza Bajazzo

Kącik z lustrem

Lilie

Ogród z łezką II 08:49, 08 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
te lilie są zachwycające !!! Mam pytanie na tej przepieknej rabacie coż to za trawki takie "puchate" z przodu ?
Żywopłotki cisowe. 08:41, 08 lip 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
Clematisy jeszcze małe sadzone w ubiegłym roku. Na pierwszym planie Ernest Markhans i Viola granatowa Dama.

Rogue Cardinal bardzo podobny do Ernesta. Biały to Królowa Jadwiga. bardzo ładny tylko kwiaty później.

Jan Paweł jeszcze mało kwiatków.

Nie pamiętam nazwy ale bardzo ładny coś na U.

Haniu jestem pod wrażeniem tych widoczków!Piękne te clemantisy,zapisuję nazwy,mus mieć
Pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies