Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 08:44, 23 cze 2015

Do góry
jolka napisał(a)

:

Jolu co to za drzewka widać między hortensjami?...Amanogawy?...masz może fotkę całej tej rabaty od przodu?
Ogród wśród pól i wiatrów 08:39, 23 cze 2015

Do góry
jolka napisał(a)
A żywopłocik dziś machnęłam następny... malutki w zakątku platanowym
Mam za nim szałwię. Myślę sobie ... co ta szałwia taka niska w tym roku, w tamtym dużo wyższa była.
Jak ciachnęłam bukszpan z 15 cm, to mnie oświeciło skąd to zakłócenie proporcji

Cudnie wyszło,jak sie carexy rozrosną to będzie dopiero Bosko
Piękne zmiany ,wszystko fajnie rośnie!
Buziaki deszczowe zostawiam
Kiedyś będzie tu ogród 08:37, 23 cze 2015

Do góry
Marta7 napisał(a)
Aniu pospacerowałam u Ciebie,śliczne robisz zdjęcia...
Zauważyłam że mamy podobne upodobania roślinne właśnie niedawno zachwycałam sie Twoim tulipanowcem w szkółce,a jabłonek w tym roku dosadziłam 3,jestem też pod wrażeniem Twojego tunelu, widać że złapałaś wirusa ogrodowego
Pozdrawiam serdecznie

Marto dziękuję. Do twoich widoków bardzo mi daleko, ale mam nadzieje, że pomalutku... Najgorsze jest to, że w sezonie jest tyle roboty w gospodarstwie, że nie zawsze starcza sił i czasu na ogród. A ja sama sierotka się tu rządzę.
Nasz przydomowy ogródek 08:34, 23 cze 2015

Do góry
Peruka rośnie w siłę.

Hortensje Bobo będą kwitły.

I lawenda.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:34, 23 cze 2015

Do góry

Powojnik bylinowy Inspiration

róża jeszcze po właścicielach sprzed drugiej wojny światowej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:34, 23 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Bukszpany i trawy oraz zastanawiająca się lawenda... coś niska w tym roku, może drugie kwitnienie będzie wyższe?

[img

To naprawdę aktualne fotki? Niesamowite że werbena patagońska ci kwitnie. U mnie ledwo od ziemi odrosła. I to zarówno ta, która przezimowała, jak i ta z siewek.
Podoba mi się też ta rabatka przy kuchni, żurawki z bukszpanami jako nóżki do róż.
Chwasty w trawniku 08:34, 23 cze 2015

Do góry
to ja raz jeszcze z lepszymi fotami:

są tez ładniejsze miejsca....raczej w środku trawnika

przy krawędziach coraz gorzej a po przycinaniu krawędzi rzeczywiście jakby wysyp pięknych okazów po jakiś czasie

a 50 cm za ogrodzeniem...

także z tego co się zorientowałem to chwastnica - ręcznie tego nie wyrwę - bo pojawiła się na całym trawniku - w tamtym roku nie było - tylko u mnie w trawniku nie ma zielonych kęp - a te jasne ucięte pojedyncze łodygi - w ilości masakrycznej

marbrz - zamówiłem ten środek Stomp 330 EC2 - napisz mi proszę co to znaczy potwierdzone? nie wypali trawnika jak spryskam tym dawkowaniem co podałeś?

zadziała to na te "suche" łodygi?

Kiedyś będzie tu ogród 08:32, 23 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Klon ciekawy. Śmieszny ma pokrój. Tak bez przewodnika rośnie?
Jablonki ładne.
Ale jeszcze kusi mnie deren. Bo owoce można wykorzystać do nalewki. A u mnie mało drzew owocowych.
Masz może zdjęcia?
Dziękuję za dotychczasowe.

Małgosiu co do klonu to on trochę taki krzaczor będzie, choć można oczywiście kupić wyprostowane. Choć Ginnal lubi iść w formę krzaczastą, on kolejne pędy puszcza z ziemi.

Co do derenia to przyznam szczerze, że ten zamieszkał u mnie ze względu na dereniówkę. Mam go 5 lat i ani przez chwilkę nie żałowałam decyzji o kupnie. Wręcz przeciwnie- dojdą następne.

Cudownie kwitnie- cudowna, żółta, chmura w ogrodzie.

Fajne, pofalowane liście.

Owoce jeszcze zielone, ale dojrzeją i drzewo przyozdobi się w czerwone korale.

A tak wygląda pokrój mojego derenia (w tym zielsku ma schowany pień). Ten pięciolatek ma w tej chwili ok. 3m

Zdjęć z jesieni niestety nie mam. Wspaniale wygląda przebarwiony, choć ja mam zawsze problem żeby określić wówczas jego kolor. Bardziej w róż idzie niż czerwony.

Jak najbardziej Gosiu polecam. No i jest sprawdzona szkółka która na sprzedaż również wysyłkową.
Ogród na skraju miasta 08:31, 23 cze 2015

Do góry
A teraz zdjęcia części praktycznie nie zagospodarowanej
najpierw widok z góry na miejsce gdzie ma powstać altana z grilem, czyli z projektu

widok na stronę południowo zachodnią, tu w tej pierwszej przeriwe myslałam o posadzeniu hortensji bukietowych, potem drzewka na pniu, np graby lub klony lub jeszcze coś innego? a przed nimi różaneczniki K.W., potem niskie trawki i kulki z bukszpanów lub inne kulki. Nie wiem jednak czy to prawidłowe, czy nie powinno być odwrotnie, najpierw thuje, potem różaneczkni kuningham white potem hortensje ogrodowe - nie wiem co rośnie wyższe? Miejsca wgłąb działki mam tam sporo, chcę się pozbyć jak największej połaci trawy. Myślałam tez o wysokich trawach zamiast hortensji lub trochę tego , trochę tego. Niestety nei znam się kompletnie na gatunkach

widok na zachód, tu po prawej stronie za 3 różanecznikami widoczne są młode drzewa i krzewy owocowe

Niestety prawie cały trawnik opanowała koniczyna. Trawy mam zdecydowanie za dużo, i musze zmniejszyć jej powierzchnię co najmniej o połowę.

Zastanwiam się czy da się pozbyc trawy wokół drzew i krzewów owocowych - koszenie wokół nich to masakra. Co tam można dać. Kora się chyba nie nadaje pod takie drzewa?

Obecnie mam zakupionego tulipanowca z takim kolorowymi liścmi oraz orzecha laskowego bordowego - kompletnie nie mam pomysłu gdzie je wsadzić, może ktoś pomoże. Nie chcę sadzić tulipanowca na środku działki - moze być tylko blisko granicy.
Nasz przydomowy ogródek 08:28, 23 cze 2015

Do góry
Bożenko śliczna jest i szkoda że nie znam nazwy.

Aniu pozdrawiam.

Ewa funduj sobie róże bo to królowe w ogrodzie.

Weroniko dziękuję za nazwę tej czerwonej. Popatrzę do sieci czy to ta.

Malutki raport z obchodu. Oziębiło się i słoneczka niet.

Jak u wszystkich ostróżek czas, tojeści.

Mój ogród pod górkę... 08:22, 23 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Jakaś kudłata ta lawenda

Ładne ujęcia. Stipa jak się rozszaleje w kamieniach to będzie zjawiskowy efekt
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:21, 23 cze 2015

Do góry
Ponstemon dosyś dlugo kwitnie i ma śliczne czerwone liście,chyba powiekszę mu powierzchnię uzytkową albo posadzę między różami

Firletka

Róża NN
Ogród... reni 08:21, 23 cze 2015

Do góry
Uwielbiam róże... choć moja kolekcja nie jest imponująca mam ich około 40-tu to i tak mnie zachwycają

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:16, 23 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
I obiecany perukowiec... zasłonięty przez złotlin... ktoś chętny na złotlin jesienią?

Dzięki za fotkę.
Zastanawiam się jak go ciąć,co roku bardzo przycinałam i nie kwitł,w tym roku nie przycięłam za dużo i kwitnie,choć nie podobają mi się te paruczki wcale.
Madżen prowadzisz go na drzewko?...mało na fotce widać.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:11, 23 cze 2015

Do góry
Wybiła 600 setna rocznica w Twoim wątku i obecność na ogrodowisku...gratuluję i dziękuje za obszerną sesję fotograficzną z ogrodu...jak bujnie...nad oczkiem tyle roślinności

Najbardziej efektownie wygląda dywan z tojeści w japońskim
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:10, 23 cze 2015

Do góry
Ania myślę że na wiosnę będzie już co oddzielić bo w tej chwili kwitnie na trzech badylkach
z Itoh zaszalałem bo jak nie teraz to kiedy

wieczorne fotki między kroplami deszczu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:06, 23 cze 2015

Do góry
oliwka napisał(a)

Ty sie boga nie boisz żeby raj na ziemie ukraść ! CUDO !
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:03, 23 cze 2015

Do góry

Reniu świetne to połączenie róży z powojnikiem. Chyba mamy podobne gusta
z tą różnicą że u Ciebie już kwitną i cieszą oko a u mnie kwitną ale jako pomysły bo pergola w trakcie prac jeszcze ale mam nadzieję, że do jesieni się zrobi i róże posadzę jakieś - i tu jest problem jakie - wiem tylko tyle że chciałabym żeby były to pnące różowe a do towarzystwa miały fioletowe powojniki - myślałam o pnącej "New Dawn" ale nie wiem czy nie będzie jej za gorąco pod połunie jak będzie??? - muszę się doszkolić
Ewentualnie zmałpuję, tą odmianę która rośnie u Ciebie - bo piękna jest
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:01, 23 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
No i przecież musza być róże

Jak nie lubię róż, tą oglądam z wielką przyjemnością. Może dlatego, że biała
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 07:57, 23 cze 2015

Do góry
rozark napisał(a)

a co to za kwiatek?
mam taki ale ma mniejszą ilość płatków w kwiatkach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies