Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 21:47, 07 lip 2015

Jeszcze kilka zdjęć z gorących Łazienek ; )
BusyBee 21:50, 07 lip 2015

Kolory zachwycały. ...w ilości sila

lojalna_ 22:08, 07 lip 2015

Ja tez mam takie kosmosy az trzy )))) pieknie
Ewa777 01:42, 08 lip 2015

Łazienki też zachwycają kwieciem
nicol21 22:12, 08 lip 2015

Piękny Wilanów! A jak chcesz pooglądać róże to u mnie masz linka do raju różanego i 2 innych pięknych ogrodów.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
BusyBee 09:53, 09 lip 2015

Jestem w końcu w domu...i nie wiem w co ręce włożyć

Trawnik a właściwie chwastowisko skoszone nareszcie Powoli rośnie i nierówno, ale po nawożeniu jest dość zielony. Wymaga pielenia...
Padły 2 krzaki aspirynek- całe żółte są po prostu- nie wiem co im jest. Pewnie do wymiany będą....
Na szczęście inne róże zakwitły z rozmachem.....na pocieszenie.

No i roślinek całe stado stoi w cieniu. EM podlewał dzielnie podczas mojej nieobecności i żyją wszystkie Trzeba sadzić.....

Dużo tego wszystkiego...dobry plan potrzebny
BusyBee 09:56, 09 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)
No Twoj trawnik jest idealny daleko mi do Twego :/

Gosiu podlewamy cały czas w te upały- nawet nie myślę o tym jaki rachunek nam przyjdzie za wodę

Chwastów naprawdę moc w trawniku....czeka mnie pilne pielenie. Najgorszy oczywiście szczawik- bez oprysku nie da rady, ale jeszcze z miesiąc poczekam, aż trawa się wzmocni....Dzikie trawy i inne chwasty dam radę ręcznie....chyba
BusyBee 09:58, 09 lip 2015

anabuko1 napisał(a)

No widzisz. Czzasmi coś lepiej się robi,bez fachowości i dni .A roślinki odpłącą to sowicie za opiekę nad nimi
Oj u mnie borówki i porzeczki( mam ich 3 kolorki) to każdy lubi i podskubuję.Nawet maż. Pyszota i samo zdrowie

Borówki w końcu się zaczęły agraeścik też pycha porzeczek nie mam, ale 3 kolorki u Ciebie- to brzmi fajnie!
BusyBee 10:00, 09 lip 2015

polinka napisał(a)

Śliczny placyk, ładna ścieżka i trawnik też niczego sobie Teraz tylko utrzymać tą zieleń przez te upalne dni

Dziękuję Polinko za pochwały staramy się
...ale ogródek to stała praca i mój zdecydowanie poczuł się samotny beze mnie strzelił focha i muszę szybko się nim zająć
BusyBee 10:03, 09 lip 2015

Mira napisał(a)
Placyk mistrzostwo Pięknie u Ciebie.
Ja lawendy nie nawożę bo ona tego nie potrzebuje.Jedynie co robię to podpasam ją wapniem który zawierają skorupki jajek.Przy okazji skorupki lądują pod inne zasadowe rośliny.Można też zalać wodą skorupki i tym podlewać.
A pod kwasolube oczywiście kawa,nic się nie marnuje Wszystkim roślinom daję sprawiedliwe żeby się nie obraziły
Miłego dnia

Naprawdę skorupki dajesz pod lawendę? ale jak? rozdrabniasz pewnie solidnie....

No i ta kawa...u mnie do kompostu ląduje....Może powinnam od razu pod roślinki?