Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:00, 07 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Pomarańcz z niebieskim, czerwonym ... bomba.
A i tak poidełko najfajniejsze.. i pasuje w kąciku.

Aniu cieszę się, że Ci się podoba moje roślinne zestawienie, tym bardziej, że po tym co widziałam u Ciebie jesteś dla mnie mistrzem świata w komponowaniu roślin . A poidełko to moja radosna twórczość . Buziaki.
Katkak 22:07, 07 lip 2015

Drewutnia wreszcie stoi na swoim miejscu. Jeszcze tylko poukładam drewienko i mój blaszak trochę zniknie .

A tu już z powojnikiem o wdzięcznej nazwie Stasik . Gosiaczek pomogła mi wybrać .
Katkak 22:18, 07 lip 2015

Takiego gościa miałam w ogródku

Moja horcia ogrodowa jest póki co ni to niebieska, ni to fioletowa, ni różowa. Fajnie, bo w zeszłym roku była taka zwykła różowa. Mam ochotę podlać ją jeszcze nawozem, tym robiącym niebieski kolorek. Z drugiej strony ciekawa jestem jaka w końcu będzie, jeśli jej nim nie podleję .

A na koniec w donicy z misz-maszem rośnie dynia. Ciekawe czy da radę. Mówię z misz-maszem, bo jest tam dynia właśnie, koleusy, nagietek, oprócz tego wysiał się też wilec i nasturcja. A niech sobie rosną.
Katkak 22:21, 07 lip 2015

jona napisał(a)

Bardzo mi się podoba kącik i poidełko . Nawet mi przyszedł pomysł na zrobienie kolejnego poidełka u siebie.
Bodziszek śliczny. Co to za odmiana?

Asiu ten bodziszek to Midnight Ritter.
Nallar 22:45, 07 lip 2015

Do Ciebie też przydreptał.....Naszego karmiliśmy, poiliśmy a i tak po trzech dniach sobie poszedł.
Drewutnia porośnięta Stasikiem będzie wyglądała super.
Kasiu prześlij mi proszę na priv namiary na sprzedawcę drewutni.
Mala_Mi 20:30, 08 lip 2015

Radosna twórczość mi się bardzo podoba
Katkak 21:30, 08 lip 2015

Nallar napisał(a)
Do Ciebie też przydreptał.....Naszego karmiliśmy, poiliśmy a i tak po trzech dniach sobie poszedł.
Drewutnia porośnięta Stasikiem będzie wyglądała super.
Kasiu prześlij mi proszę na priv namiary na sprzedawcę drewutni.

Czasem do nas zaglądają, ale na dłużej nie chcą zostać. Być może wkurza ich Nuka, która je obszczekuje. Ale kiedyś, kilka lat temu emuś widział u nas mamę z maluszkami. Żal mi, że ja ich nie widziałam. Może jakiś domek na zimę dla nich wykombinuję...
Katkak 21:34, 08 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Radosna twórczość mi się bardzo podoba

Aniu jeśli chcesz to spróbuję takie poidełko zrobić dla Ciebie . Tylko nie wiem czy lubisz takie duperele .
Mala_Mi 21:01, 09 lip 2015

Kasiu, ja kocham duperele.. dlatego kiedyś pisałam, że jak się napatoczę do Dębicy to jadę z Tobą na targ rupieci.Jedynie w domu postanowiłam zero "pierdolników" do sprzątania. Twój ogród mam od początku w obserwowanych i czasami zaglądam.. tylko nic nie pisałam.. ale podglądam Twoje pomysłowe prace. Nie wszytko, ale raz na jakiś czas żuraw poleciał Mam nadzieję, że nie pomieszałam wątków..
Jak M się pytał kto przyjedzie to powiedziałam Ciocia Gosia i taka uzdolniona twórczo z Dębicy

O hortce napisałem u siebie
Katkak 21:07, 09 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Kasiu, ja kocham duperele.. dlatego kiedyś pisałam, że jak się napatoczę do Dębicy to jadę z Tobą na targ rupieci.Jedynie w domu postanowiłam zero "pierdolników" do sprzątania. Twój ogród mam od początku w obserwowanych i czasami zaglądam.. tylko nic nie pisałam.. ale podglądam Twoje pomysłowe prace. Nie wszytko, ale raz na jakiś czas żuraw poleciał Mam nadzieję, że nie pomieszałam wątków..
Jak M się pytał kto przyjedzie to powiedziałam Ciocia Gosia i taka uzdolniona twórczo z Dębicy

O hortce napisałem u siebie

Ja też je lubię i w domu tez mam sporo. Moja koleżanka mówi, że uwielbia siedzieć w mojej kuchni, ale kurzy by w niej nie chciała sprzątać . Ania co do staroci - w najbliższą sobotę w Dębicy na rynku będzie targ staroci. Zapraszam, pójdziemy razem, a potem pogrillujemy . I horcię od razu sobie zabierzesz .