Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:10, 12 maj 2017

Do góry
Dawno nie miałam takiego napiętego tygodnia ale jak zobaczyłam, że w sobotę stuknęły mi 4 latka na forum to aż się łezka zakręciła na wspomnienie początków
Nigdy nie myślałam, że można tak się zaprzyjaznić z kimś kogo nigdy nawet na oczy nie widzieliśmy...Jest mi niezwykle przyjemnie wiedząc, że mogę liczyć na wasza pomoc I mimo, że czasami marudzę, mam doły to i tak z radością tutaj wracam! Bo wiem, że nikt nie zrozumie ogrodnika tak jak drugi ogrodnik

4 lata z życia mojego małego ogrodu

2013r.

2014r.

2016r.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:56, 12 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
super podświeltone wyglądają miło będzie nocką posiedzieć

Dzięki Kokoszka to prawda, całkiem inaczej teraz wyglądają wieczory w ogrodzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:55, 12 maj 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
polnko mam pytanko o gnojówkę z pokrzyw - mieszać, nie mieszać ? przykryta ? Co będzie mnie uciążliwe dla otoczenia ??

Iwonko, mieszać! Najlepiej codziennie ale w drugim ogrodzie mieszam co drugi, trzeci dzień i też jest ok. Czy przykrywać? Nie wiem ale myślę, że chyba niczym szcelnym nie można ponieważ musi być dostęp tlenu. Ale o to musiałabyś się zapytać kogoś mądrego. Proponuję MAzana, który ma swój wątek w ekologiczneh uprawie ogrodu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:52, 12 maj 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
podświetlenie bardzo ładne , ale nie wiem ,kiedy przeczytam Twój wątek hi hi może w zimie ,albo jak deszcz będzie padał ,próbuję ogarniać na razie tylko zdjęcia .Pozdrawiam

Cześć MAdziu Miło mi Cię gościć

Na cały wątek szkoda czasu Dwa ostatnie lata obfitują w wiele pożytecznych rad
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:51, 12 maj 2017

Do góry
KasiaW napisał(a)

Polinko, bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź na moje pytania, dziekuję za fotki.

Napisz proszę co masz posadzone na tej rabacie: widzę berberysy (jakie), Wojtki, Ice Dance? i miskanty? ML?

Na końcu są hortki?

Dziękuję za wizytę u mnie i dobrą radę. Chyba skorzystam z niej

Pozdrawiam cieplutko w ten zimny majowy dzionek!

Kasiu, nie ma za co
Berberysów nie pamiętam Muszę zapytać się Betki Wojtki dobrze rozpoznajesz, najniższe piętro to Silver Sceptre i ML. Dalej jest łan hortensji
Tutaj więcej widać

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:46, 12 maj 2017

Do góry
inag napisał(a)
Podświetlone drzewa wyglądają cudnie Robią wrażenie!

Ilonko, graby dziękują

Jutro będę miała wolny wieczór to odpiszę na maila...Dałaś mi niezłego kopa
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:44, 12 maj 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)

ja w sobotę posadziłam pomidory do skrzyni
trudno, jak padną to padną
ale niech już przestanie padać i się ociepli...

Małgoś i jak tam pomidorki po przymrozkach? Wrocław chyba nie dostał mrozem? U mnie jedną noc było -1 ale nic się nie stało. Pomidorki planuję w następnym tyg. posadzić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:43, 12 maj 2017

Do góry
KAsiu, pomniki dziękują

Juziek, dziękować U nas dwa lata reflektorki leżały w piwnicy zanim nadszedł właściwy czas

Olik, Sebek,Kami wielkie dzięki
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 19:21, 11 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
W następnym tygodniu jesteś u mnie? Może masz ochotę na czerwone berberysy kolumnowe? Za jakiś czas muszę im poszukać nowego domku
Buziaki kochana!

Poli jak piwko???? Krzaczki przygotowane do wsadzenia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:00, 10 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Cześć Kasiu Witaj u mnie

Znalazłam zdjęcie Wojtków.

Polinko, bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź na moje pytania, dziekuję za fotki.

Napisz proszę co masz posadzone na tej rabacie: widzę berberysy (jakie), Wojtki, Ice Dance? i miskanty? ML?

Na końcu są hortki?

Dziękuję za wizytę u mnie i dobrą radę. Chyba skorzystam z niej

Pozdrawiam cieplutko w ten zimny majowy dzionek!

Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 10:55, 10 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiu a może hortensje dać w taką eLkę aby rosły też na tej ścianie przy tarasie?

Polinko,

myślałam i myślałam nad Twoim pomysłem ... i chyba się zdecyduję na hortki. Nie wiem tylko czy na pewno chcę je pociągnąć pod oknem. Na rogu domu na pewno się sprawdzą, będą widoczne i z tarasu i z altany i od strony wejścia.

Myślę intensywnie co tam dać. Chciałabym aby jednak było tu coś zimozielonego wyższego. Dlatego astanawiałam się nad 3 trzmielinami na pniu. Mam jeteż w innej części ogrodu.

Mogłyby to być inne iglaczki na pniu. Może sosny karłowate np. Varella, Carsten.

Z pomysłu cisowego ekranu chyba zrezygnuję. Tak jak mówiła Iwonka, ciężko będzie wyczarować tu wąski, gęsty, trzymający pokrój żywopłot na tak niskiej wysokości. A do tego nie ma tam zbyt wiele miejsca, hortki urosną przecież dość szerokie.

Na rabacie rośnie modrzew pendula, ostatnio posadziłam tam 5 cyprysików filifera aurea nana. Bardzo mi się podobają, a tylko tu mają słońce cały dzień i to jedyne miejsce gdzie mogę je ulokować (dzięki Iwonko)

Po łuku przy chodniku rosną żurawki Plum Royale.

Dziewczyny,
doradźcie czym wykończyć rabatę. Na obwódkę myślałam dać szałwię różową niską. Pomiędzy/za cyprysikami może niską trawę zimozieloną (Ice Dance?)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:14, 10 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ale fajne masz juz jeżówki Moje chyba zginęły na placu wczesnowiosennego boju.

Teraz to nie wiem, czy po nocnym przymrozku przetrwały;-/
W Kruklandii 11:29, 09 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Szok! a myśleliśmy, że zimnych ogrodników mamy już za sobą
Słuchałam wczoraj wywiadu z sadownikami i mówili, że od 30 lat nie było takiej wiosny...

No ja nie pamiętam...
Pogubiłam się po drodze... 10:04, 09 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Piękne okrycia Przydały się?
he he doniczkowe czapeczki na trawach u Ciebie widziałam, bardzo dobry sposób Polinko, a czy się przydały to się okaże
Droga do spełnienia 09:43, 09 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
U nas wczoraj przez cały dzień padało a oczywiście na noc musiało się rozpogodzić i -1 pokazało na termometrze Szlak mnie już trafia na te przymrozki.

u mnie wiało wieczorem i przeganiało chmury tez się bałam że przymrozi tym bardziej że rano czułam chłód w domu (wyłączyłam centralne tydzień temu)
ale było na plusie ten wiatr jednak robi swoje

mnie też juz to zimno dobija
Pogubiłam się po drodze... 09:42, 09 maj 2017

Do góry
Piękne okrycia Przydały się?
Droga do spełnienia 09:40, 09 maj 2017

Do góry
U nas wczoraj przez cały dzień padało a oczywiście na noc musiało się rozpogodzić i -1 pokazało na termometrze Szlak mnie już trafia na te przymrozki.
W Kruklandii 09:37, 09 maj 2017

Do góry
Szok! a myśleliśmy, że zimnych ogrodników mamy już za sobą
Słuchałam wczoraj wywiadu z sadownikami i mówili, że od 30 lat nie było takiej wiosny...
Moja codzienność - ogród Oli 19:56, 08 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Wiesz, że ja bardzo monotematyczna jestem i nic odkrywczego nie napiszę Dałabym graba albo buka.

Ja też. To jak wizytówka twojego ogrodu. (SS tu nie pasują. )
edit: doczytałam o rzeźbie z Cortenu. Super pomysł
Moja codzienność - ogród Oli 17:38, 08 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Weszłam sobie na piny aby zobaczyć z różnej perspektywy Może komuś się również przydadzą bo dokładnie na tych zdjęciach widać tuje z różnej perspektywy wraz z resztą drzew.

https://pl.pinterest.com/pin/551550285597434893/

https://pl.pinterest.com/pin/551550285597434890/

Jeśli dać bonzaja to czy nie będzie za dużo form na przodzie? Na podjazdowej są graby kolumnnowe, buk kolumnowy, lipa cięta i do tego wprowadzać trzeci inny kształt? Chyba zdecydowałabym się na kolumnowego.

Jak potrzebne są jakieś zdjęcia dodatkowe to pisz

Mój front ciągnie się po całej długości drogi... centralnie na przodzie na wprost domu są dwa buki bordowe kolumnowe i tuja o której rozmawiamy. Dalej przy podjeździe 4 graby kolumnowe docelowo cięte w prostopadłościany a na środku trawnika lipa.
Na tyłach zaś dwa grujeczniki i dwa bonzaje przy oczku. Drzew mało a ciężko kolejne wprowadzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies