Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:39, 25 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Moje małe Chelsea po cieciu. Jeszcze kulki mi zostały do cięcia....

Ostro je ciachnęłam mam nadzieję, ze się wreszcie wyróanają w tym sezonie. Za drzewa wilopniowe robią klony.... kiedys urosną...
Kostka z trzmieliny wreszcie się formuje... ale hakone wyżarły mi slimaki i teraz się reanimują...

pięknie a graby przecudne, zazdroszczę i czekam aż moje urosną tak piękne, chyba że po drodze uschną
Moja bajka 21:39, 25 maj 2015

Do góry

Moje rh sprawiły mi wielką niespodziankę. Kupiony w zeszłym roku Roseum Elegans postanowił zakwitnąć dwoma kwiatkami, choć myślałam, że nie będzie miał ani jednego . Bogdzia zdiagnozowała mu chlorozę i wszystko już mam do leczenia oprócz tego Pinivitu nieszczęsnego. Ale wydaje mi się, że i tak wygląda trochę lepiej

A ta sierotka to już w ogóle kosmos, że tak zakwitnie . On jest biedny od samego początki. Mam go z 8 lat, a przez ten czas w ogóle nie urósł, poza tym widać, że nie jest w dobrej formie. Budowlańcy też mu życia nie ułatwili. Szczerze mówiąc w tym roku miałam go już definitywnie eksmitować, a w jego miejsce dać rodka na pniu. Chyba wyczuł pismo nosem i wziął się za siebie, bo... Zobaczcie sami
Kosolkowa Pasja 21:39, 25 maj 2015

Do góry
Widać teraz ze są dwie odmiany kocimiętki..

Jasminowiec, liatry

Nie pamiętam co na pierwszym, na drugim - niespodzianka zamiast jednej liatry - chaber chyba
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:39, 25 maj 2015

Do góry
I moje ambrowce. Czy ktoś wie co im dolega?

W ubiegłym roku myslalam że poprzylepiane je słonce, ale w tym roku powtórzyło się to zjawisko. Co to za choroba grzybowa?
Podlałam je dzisiaj previcurem , ale czy nie padną? W pobliżu rosły amanogawy , ktore padły .
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:38, 25 maj 2015

Do góry
Zapomniałam wczoraj pokazać prezent dla teściowej z okazji dnia mamy, nie mogliśmy się mu oprzeć razem z M

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:37, 25 maj 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Piękne orliki...piękne spotkanie...i wszystko naj...naj...
Pozdrawiam serdecznie.
Bogusiu spotkanie było wspaniałe, a ogród zachwycający, chciałam się tam schować i zostać ale mnie ktoś namierzył

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 21:35, 25 maj 2015

Do góry
I takie jeszcze wersje dwie pierwsze narysowała specjalistka na "pojedyńcze pytania na temat projektowania rabat" a dwie ostatnie ja. Myślałam o jasnych białych drzewach, żeby rozjaśnić ten zakątek tylko nie mogę namierzyć odpowiednich, nie mogą być duże. Czy tylko brzozy wchodzą w grę?

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:34, 25 maj 2015

Do góry
Tosia , od kilku dni wietrzę pomidory i hartuję na dworze

Liczę, że jednak coś z tego wyjdzie

Robię bardzo dobre pomidorowe dania, np. to, kompletnie zaskakujący smak, improwizacja na temat kuchni indyjskiejPulpa pomidorowa home made. Zamiast zabielania śmietaną, tahini, plus kolendra lub pietruszka i oczywiście ser feta.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:33, 25 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Witaj ANiu u ciebie
Miło mi że mogłysmy sie poznac osobiscie, bo twój ogród zanm i czasem tu zagladam choć nie zawsze zostawiam slad.
Okoliczności w jakich sie poznałysmy nie dawały szans na dłuzsza rozmowe, mam niedosyt ...ale to pewnie jeszcze niejdna okazj a bedzie ..
Pozdrawiam i do zobaczenia w relau przy nastepnej okzaji !

Małgosiu miło było cię poznać do zobaczenia

pozdrawiam serdecznie

Kosolkowa Pasja 21:33, 25 maj 2015

Do góry
Najpierw kilka fotek, potem może uda mi się poodpowiadać wszystkim Zdjęcia z telefonu niestety.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:33, 25 maj 2015

Do góry
Mazan napisał(a)
AnnaS

Wygląda na pęknięcie mrozowe, jak widać zagojone.

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję.
Mam jeszcze jedno pytanie. Na innym drzewie zaobserwowałam coś w rodzaju wyciekającej żywicy. Na tym drugim, które wklejałam wcześniej też są podobne "zacieki". Czy to faktycznie żywica, czy może coś innego?

Ogródek Iwony 21:32, 25 maj 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Iwonko, ja Ci powiem idź w ten bluszcz, płot zarośnięte i będzie zielony ekran.
A co z tymi donicami? Nie podoba Ci się kolor, czy chciałabyś coś dosadzić, czy zmiana zupełna, czyli inne roślinki?

Reniu, na bluszcz jestem zdecydowana, bo to dobry pomysł. Mam też w innym miejscu, sam się pnie po murze. Niestety kiedy już był piękny, zmarzł jednej zimy cały, a potem odrósł od korzenia. Zimą jest zielony i to jest atut

A tu uporządkowałam dziś miejsce przy wejściu. Winobluszcz mnie wykończył, jego usuwaniem się zmęczyłam, zostały jakieś głębokie korzenie jeszcze, muszę jeszcze raz podejść do tematu. W zamian na czterech przęsłach posadzę bluszcz. Co ile trzeba go sadzić? Nie wiem, ile potrzebuję sadzonek.
Tu:

i tu:

W donicach brakuje mi czegoś, może traw? Fajna byłaby Vertigo, wiem, ze wszystko pożre, ale jest śliczna. Mogłaby nawet być tam sama. Tylko nie mam obecnie do niej dostępu. Więc coś w zamian ?
Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:30, 25 maj 2015

Do góry
tula napisał(a)
Dobry wieczór
Wydaje mi się, że przejrzałam uważnie cały wątek a takie jaja były tylko raz, ale białawe chyba. Moje są jasnoturkusowe i na listku róży. Czy może mnie ktoś biegły w temacie oświecić z jakim przeciwnikiem mam do czynienia i co z tym fantem zrobić ? Proszę Specjalnie dlatego naumiałam się wklejać zdjęcia, to jest pierwsze.
Pozdrawiam, Ania

To jaja pluskwiaka Odorka zieleniaka zupełnie niegroźnego.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:30, 25 maj 2015

Do góry
Welka napisał(a)
Jak ja Ci zazdroszczę wizyty w raju, orliki pokochałam dzięki Małej Mi i co chwila jakiegoś nowego wsadzam.
Buziaki
Ja też je polubiłam, a mój ślubny je usuwa, bo uważa, że jest ich za dużo

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:26, 25 maj 2015

Do góry
To i ja o swoje zapytam. Rosło u mnie coś. Rok temu postanowiłam dokupić drugiego takiego samego cosia. I po posadzeniu widzę, że jednak to chyba nie są te same krzaczki... Pomoże ktoś z identyfikacją?

A.

B.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:24, 25 maj 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Kilka obrazków z cudnego spotkania.

Rety ile tu romantyzmu i miłości
Tulam się do Was
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:24, 25 maj 2015

Do góry
lena napisał(a)
czy niebieska sciana zostaje?jesli tak? mi tu pasuje ciemna zielen plus biel wszelaka tzn chortensje, rododendrony , azalie, miskanty dac na sciane zeby ta mozaika byla nie na pierwszym planie, nie widze tu innych kolorow niz dwa zielen biel, ewentualnie obwodka z konwalnika czarnej trawki.
moze cos w tym stylu?
czy to jest druzka do furtki? czy to jest przeslo ogrpodzenia?

Dziękuję,też marzy mi się biel, tylko nie mogę znaleźć odpowiedniego białego drzewa. To jest przęsło ogrodzenia sam narożnik działki, pod ogrodzeniem jest stara ścieżka do kosza na śmieci ale będzie zlikwidowana i rabatę chcę przykleić do płotu
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:22, 25 maj 2015

Do góry
Kasia 11zł to tak jak w bidronce lilaki są na topie zwłaszcza z kwiatem i ceny są niezłe, moja Miss w Bydgoszczy 29 Zł a NN w Grudziądzu 10

Silberlocke

jodła balsamiczna Nana odskubana od matecznej

też skubany
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:22, 25 maj 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Piszę od Kasi i nie bardzo mam czasu, ale byliśmy wczoraj na Święcie azalii i wypatrzyłyśmy pięknego klona- jeśli ktoś zna nazwę , to będziemy wdzięczne

Zdjęcia poniżej.

To ten środkowy

A tu ciut bliżej

Kasiu, to duży okaz, liście jak u Atropurpureum, ale trzeba było pytać u źródła, mamy setki odmian wśród klonów, ja mam mini kolekcję w tym pospolite i jesionolistne, żeby rozróżnić odmianę Japońca trzeba taki okaz pokazać wiosną, latem i jesienią, klony są jak kameleony, żałuję, że nie mogę pomóc
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:20, 25 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Moje małe Chelsea po cieciu. Jeszcze kulki mi zostały do cięcia....

Ostro je ciachnęłam mam nadzieję, ze się wreszcie wyróanają w tym sezonie. Za drzewa wilopniowe robią klony.... kiedys urosną...
Kostka z trzmieliny wreszcie się formuje... ale hakone wyżarły mi slimaki i teraz się reanimują...

Ta Twoją jedną rabatę przeniosłabym do mnie i bym miała idealny ogród!
Moja ma muniowe piwonie jeszcze nie kwitną ale mają obiecujące 4 pąki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies