Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 23:50, 02 lip 2015

UlaB napisał(a)

Wczoraj chwilkę poszukałam informacji o co chodzi z tymi pąkami ale nei trafiłam jeszcze na nic. Gdybyś na coś wpadła proszę napisz Ja jak pisałam tez obstawiam choróbsko, może grzyba. Lariska jest u mnie tegoroczna.
Knirps neistety nie ruszył zupełnie. Trudno, moze jeszcze raz dokupie w przyszłosci ale juz w doniczce. Chociaż miejsce,w którym miał siedziec juz obsadzone
Nie pamietam czy kupowałam je w F. czy w R-Ć. - ale na pewno ktoraś z tych szkółek.

Coś znalazłam na ten temat. Mam nadzieję, że powód jest taki jak piszą na tym forum- moja Larissa nie daje rady wykarmić swoich pąków to możliwe, bo ma ich mnóstwo
link tutaj
Kasya 23:51, 02 lip 2015

A róże nie maja w zwyczaju zrzucać niektórych pąkow jak jest za dużo a warunki niekorzystne ?
BusyBee 23:53, 02 lip 2015

Kasya napisał(a)
A róże nie maja w zwyczaju zrzucać niektórych pąkow jak jest za dużo a warunki niekorzystne ?

No właśnie chyba trafiłaś Kasiu pewnie ma za dużo pąków Mam nadzieję, że to trafna diagnoza, bo poza tymi pąkami róża wygląda na zdrową
Kasya 23:54, 02 lip 2015

Hehe...razem pisalyśmy...
BusyBee 23:58, 02 lip 2015

Kasya napisał(a)
Hehe...razem pisalyśmy...

Dokładnie
A na dobranockę borówki....tylko proszę nie jedz, bo jeszcze zielone

UlaB 00:16, 03 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Coś znalazłam na ten temat. Mam nadzieję, że powód jest taki jak piszą na tym forum- moja Larissa nie daje rady wykarmić swoich pąków to możliwe, bo ma ich mnóstwo
link tutaj

W sumei jet to dobra wiadomość
Moja młoda, nieduza i zapewne słabo jeszcze ukorzeniona. Podłoże ma bardzo dobre, stanowisko tez zdaje sie ok (koleżanki sąsiadki nie narzekają) ale przyjmę na razie tę wersję za wyjaśnienie problemu.
Zastanawiam sie jednak czy w tej sytuacji mozna cos zrobić, by jednak uniknąć tych żółtków na przyszłość czy pogodzić sie ze niektore róże tak mają.
Dorota123 08:23, 03 lip 2015

Chodniczek i placyk pierwsza klasa. Trawniczek też piękny, ja się nie mogę doczekać takiego, ale na piachach jest trudniej, mimo, że się co dziennie podlewa.
BusyBee 08:55, 03 lip 2015

UlaB napisał(a)

W sumei jet to dobra wiadomość
Moja młoda, nieduza i zapewne słabo jeszcze ukorzeniona. Podłoże ma bardzo dobre, stanowisko tez zdaje sie ok (koleżanki sąsiadki nie narzekają) ale przyjmę na razie tę wersję za wyjaśnienie problemu.
Zastanawiam sie jednak czy w tej sytuacji mozna cos zrobić, by jednak uniknąć tych żółtków na przyszłość czy pogodzić sie ze niektore róże tak mają.

Ja mam nadzieję, że po prostu lariska tak ma

Jeśli odkryjesz, że to coś innego to daj znać proszę W wolnej chwili trzeba będzie jeszcze dopytać znawców róż
BusyBee 09:02, 03 lip 2015

Dorota123 napisał(a)
Chodniczek i placyk pierwsza klasa. Trawniczek też piękny, ja się nie mogę doczekać takiego, ale na piachach jest trudniej, mimo, że się co dziennie podlewa.

Dziękuję fajnie, że Ci się podoba
To miejsce już ze 2 lata prosiło się o remoncik- w końcu się udało. Teraz tak schludnie wygląda, że nie mogę przywyknąć
A co do trawnika- nie jest tak uroczo, bo u mnie bardzo zbita ziemia. Chwasty wyrywam tylko po deszczu, bo inaczej się nie da. Trawnik też nie wschodził jakoś szczególnie i muszę podlewać sporo. No ale jest i teraz walczę z chwastami ....i przegrywam rzecz jasna

Czy planujesz u siebie sianie na nowo?
anabuko1 09:07, 03 lip 2015

Róża z lawendą pięknie wygląda.
Ja chyba za krótko lawendę przycinam, bo moje niższe są
pomponella piękna
I borówki.Ja mam ich 4 czy 5 krzaczków, różne odmiany.
Niektóre juz podjadam , bo ładnie dojrzewają