Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 15:24, 14 maj 2015

Do góry
Zdjęcia dla Barbary.
Czy to ta sama? Może wiesz jak "ma na imię"
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:13, 14 maj 2015

Do góry
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:09, 14 maj 2015

Do góry
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:07, 14 maj 2015

Do góry
Jak ogarnę "tyły" to też pokazę. Tymczasem jeszcze rabata przed domem... Dziwię się, bo tulipany to już chyba trzeci tydzień kwitną i dalej wygladają świeżo.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 14:58, 14 maj 2015

Do góry
Skoro o floksach mowa... Mam takie 3 maleństwa, świeżo wsadzone - dostałam za słoiki w czasie Warszawskich Dni Recyklingu

Kiedy one mi się rozrosną...
Chwasty w trawniku 14:54, 14 maj 2015

Do góry
Witam. Mam pytanie co to za chwast i jak się go pozbyć z mojego trawnika.
Dziękuje z góry za odpowiedz i pozdrawiam.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:52, 14 maj 2015

Do góry
Bonica w szpalerze już w pąkach, róża na studni nieśmiało też zawiązuje pąki, no i lawenda.... Czekam... Pierwsze pryskanie już było, bo mszyce się dobierały...
Ogród Mirelli 14:47, 14 maj 2015

Do góry
Zdjęcia dla Bogdzi

Bogdziu popatrz na moje leczone rh, wg. Twoich wskazówek.

Spryskałam Mospilanem tak jak radziłaś i liście nie opadają, więc nie wiem czy były podgryzane czy to przez ten silny wiatr.

Moim zdaniem one mają się lepiej. Żal mi ich, ale widzę, że dzielnie walczą o przetrwanie, a ja pomagam im za Twoją radą

Pierwszy rh - wraca mu kolor na liściach. Tą mieszanką dolistną już nie pryskałam,bo poprzednio pisałaś, że jeszcze trzy opryski i koniec.

Niestety została przez psy złamana jedna gałąź, ale w tym miejscu wypuszcza.

Teraz zdjęcia

Drugi rh - bez większych zmian, trochę podniosły mu się liście.
Dwa kwiatostany niestety zjedzone przez psa.

Zdjęcia

Bogdziu co dalej? Leczymy je czymś, czy na razie dajemy spokój? Oceń i zadecyduje proszę

Bogdziu, a czy jesteś w stanie rozpoznać co to za odmiana moich rh?

I jeszcze chciałam Ci napisać, że mam na koncie myślę uratowanego rh znajomych.
Posadzili głęboko w ziemi, podwójna mata szkółkarska, 10 cm kamyczka i się cieszyli, że chwasty nie przerastają, a rh już zaczął marnieć. Na szczęście zgodzili się, żebym to wszystko rozwaliła i zrobiła dobrze. Nie wiem czy go podlewają, obiecali, że będą, ale nie sądzę, że to robią. Sadzą rośliny nie podlewają, nie dbają, co przetrwa to silne i zostaje, a to co padnie to za słabe. Żal, aż mi się płakać chciało. Podlałam rośliny, suche poprzycinałam, jedną roślinę zabrałam ehhhh szkoda słów.
Co i jak? Nowicjuszka 14:46, 14 maj 2015

Do góry
Dawno mnie tu nie było. Maj to magiczny czas jest tak pięknie za oknem. Bzy czarują kolorem i wabią zapachem wszystko dookoła tak pięknie rozkwita. Pochwale się i ja moimi maluszkami

wisteria posadzona jesienią 2014, niespodzianka i to ogromna

kwiaty nn dostałam je od mamy, która dostałe je od działkowicza. Wszystko sadziłam w tamtym roku na oborniku. Sadzonki były bardzo małe, dlatego też zaskoczyły mnie bogactwem kwiatów

kalina taki maluch, ale kul kwiatów nam nie poskąpiła

oczywiście grządka na której mam wszystko, co jest niezbędne w kuchni. Na przyszły rok planuje 3 duże skrzynie, ale na razie to musi wystarczyć

skarpa w przeróbce. Udało mi się kupić podkłady kolejowe używane w cenie 10 zł za szt. nie zastanawiałam się zbyt długo 3 maja zakupiłam 20 szt. Skarpę obsadzam lawendą, szałwią omszoną -niebieska, trawy

i na koniec zdjęcie pt. "po pracy"
jak nikt nie widzi
Co i jak? Nowicjuszka 14:46, 14 maj 2015

Do góry
Dawno mnie tu nie było. Maj to magiczny czas jest tak pięknie za oknem. Bzy czarują kolorem i wabią zapachem wszystko dookoła tak pięknie rozkwita. Pochwale się i ja moimi maluszkami

wisteria posadzona jesienią 2014, niespodzianka i to ogromna

kwiaty nn dostałam je od mamy, która dostałe je działkowicza. Wszystko sadziłam w tamtym roku na oborniku. Sadzonki były bardzo małe, dlatego też zaskoczyły mnie bogactwem kwiatów

kalina taki maluch, ale kul kwiatów nam nie poskąpiła

oczywiście grządka na której mam wszystko, co jest niezbędne w kuchni. Na przyszły rok planuje 3 duże skrzynie, ale na razie to musi wystarczyć

skarpa w przeróbce. Udało mi się kupić podkłady kolejowe używane w cenie 10 zł za szt. nie zastanawiałam się zbyt długo 3 maja zakupiłam 20 szt. Skarpę obsadzam lawendą, szałwią omszoną -niebieska, trawy

i na koniec zdjęcie pt. "po pracy"
jak nikt nie widzi
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:45, 14 maj 2015

Do góry
Od południowej strony piwniczki zaczynają kwitnąć bodziszki. Podobno może to być bodziszek kantabryjski
Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 14:45, 14 maj 2015

Do góry
Mój klon jest u mnie od początku ogrodu

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:42, 14 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ten optymizm jest cudownie zaraźliwy - będzie/jest do ogarnięcia, skoro już nawet trawnik jest nawieziony!

Do kancików to chyba w lipcu dopiero sie dorwie, jak upały bedą, wczesniej mus wypielić wszysko na cacy...

Zdjęcia sprzed chwili, w deszczu, w marnym świetle, ale bardziej mi sie podoba niż w realu Północna strona piwniczki.

Makowo na Kociewiu 14:36, 14 maj 2015

Do góry
przedstawiam Wam moją Genię
Ma limonkowe listki, nie wiem czy ona tak ma ?
Ogród Mirelli 14:29, 14 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Mirelko piękna ta kalina
U mnie też była wichura
Ładnie wierzba się zagęszcza.
Zobacz co z moich kikutków wyrosło.Potem usunę zdjęcie

Wczoraj je podcięłam w kuleczki

Niesamowite, że tak wyrosły,pamiętam jak pokazywałaś zdjęcia jak obcięłaś. Piękne te Twoje wierzby
Czy myślisz, że moja jeszcze w tym sezonie będzie miała kolorowe listki?
Zdjęcia pozostaw

Ogród Tosi 14:26, 14 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Już zaczęłam i stwierdzam-To Ty się dziewczyno napracowałaś...Szacun, jak mawia młodzież a pieska masz boskiego, rasa york, ale spojrzenie rottweilerajak ją widzę, to sama do siebie uśmiecham się. Tylko jej nie mów, bo obrazi się na mnie

Do roboty nie byłam sama. Żon pomagał, chociaż nie lubi tak mówi...

Sisi to ulubienica wszystkich w domu, z tym Yorkiem to nie wyszło, za duża urosła Groźna nie jest wcale

Ogród przydomowy - Hosty 14:23, 14 maj 2015

Do góry

Bardzo spodobał mi się ten bez:
Mały ogród Kasi 14:21, 14 maj 2015

Do góry
Wklejam sobie gościa którego wynalazła Gosia od osłupiałego klona. ODLOT !!!!
i zdjęcie z inspirką. Wkleiłam adres www,żeby było wiadomo skąd

Geniusz normalnie

Chyba się zakochałam...
a już go widziałam i te jego te genialne bukszpany wycięte w gąsienice u Titschmarcha i czułam, czułam, że gość jest genialny
Ogród przydomowy - Hosty 14:19, 14 maj 2015

Do góry

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 14:17, 14 maj 2015

Do góry
Deszcz mnie wygonil z dzialki

Udalo mi się posadzic 2 roslinki i ulewa

Zolta tuje Golden Globe

Niebieskawa tuje Blue Arrow

Lekko skorygowalam ksztalt rabaty- z przodu zrobilam polokrag i tu chcialabym posadzic obwodke z trzmieliny, przesadzic tu perukowca na pniu

Przestalo padac więc ruszam na przesadzanie Cyprysika Filiformis przed dom

A na oczyszczalni przy zbiorniku na tej wypryskanej ziemi posadze duzo floksow
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies