Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Miało być inaczej 22:14, 19 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
No niebieskości przepiękne powojnik do mojego podobny floksy kanadyjskie też mam i też bardzo lubię , nie będę dalej wymieniać, lubię niebieski kolor a do niego pasuje pomarańcz Agnieszka co to za różyczka? pozdrawiam

Aniu, ta róża to Jazz, zakupiona w tamtym roku w Rosarium. Bardzo ją lubię, a najbardziej jej zmieniające się kolory

Miało być inaczej 22:01, 19 sty 2014

Do góry
No niebieskości przepiękne powojnik do mojego podobny floksy kanadyjskie też mam i też bardzo lubię , nie będę dalej wymieniać, lubię niebieski kolor a do niego pasuje pomarańcz Agnieszka co to za różyczka? pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:31, 18 sty 2014

Do góry
A masz floksy ? ja zbieram kosaćce, piwonie, bodziszki, liliowce, jeżówki, floksy, róże i zaczęłam marcinki
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:49, 13 sty 2014

Do góry

Może zamiast wrzosów posadź bergenie, dodaj kilka kulek bukszpanowych, w miejscu juk i bergenii hakonechloa. Juki w miejsce liliowców. W miejscu macierzanki jakaś trawa.

Ewentualnie zamiast trójki floksy np. "Aureole". A zamiast macierzanki bodziszki.
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:36, 13 sty 2014

Do góry
Ania to będzie je pierwsza zima , dopiero wczoraj ja okryłem jak i pozostałe ogrodowe i dobrze bo rano było -6stopni
wcześniej jej nie okrywałem bo chciałem sprawdzić czy jesienne przymrozki jej zaszkodzą

jeżówki i floksy tylko dlatego że przesadzane , kiedyś przesadziłem floksy i nie przykryłem -wszystkie padły (te szlachetniejsze)

piwonii drzewiastej już nie zabezpieczam

ale tą kapryśnice leciutko osłoniłem

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:27, 13 sty 2014

Do góry
Zbyszek Jak Ayesha zimuje? zabezpieczasz jeżówki i floksy na zimę? ja nie okrywam pozdrawiam
Gratki na 200 stronkę
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:06, 13 sty 2014

Do góry
Ania za jedną "na patyku" mam 2-4 nowe krzaczki, wiec krzaczek do krzaczka i jest 30odmian a może i więcej ta była pierwsza a w ubiegłym "wyprodukowałem" jeszcze dwie

Jagoda hortensje bukietowe plus iglaki to trzon mojego ogródka

właśnie zakończyłem trwającą od wczoraj akcję zabezpieczania , sąsiad przycinał świerki więc było czym, dzisiaj najwięcej poszło na przesadzane jesienią floksy i jeżówki

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:15, 10 sty 2014

Do góry
ten dość znany floks mam 2 rok ale nie jest jakiś u mnie okazały - na zdjęciu ładny ale klasyczne floksy są floksowate bardziej

w minionym roku wzięło mnie na hortensje i nabyłam kilka - niestety nie wiem jeszcze jak bardzo będą mnie czarować choć powinny
ta to hortensja early sensation i nie wiem jak to możliwe że posadziłam w cieniu - tam mi pasuje a potem sie naczytałam i musi rosnąć w słońcu - więc znów przesadzanie - tym razem zamieni się miejsce z ogrodową więc ogrodowa do cienia a ta do słońca
stanowiska będą miały dobre ale czy mi to kompozycyjnie się spodoba? nie wiem

pelargonie z małych siewek ladne byly to queen denmark

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:49, 10 sty 2014

Do góry
Agata "kota Niuńka" niesamowicie sprytna i rozbiegana, zaczyna ze mną robić obchód działki i bardzo jej to się podoba

Ania oprócz świerka odjechał tez cyprysik Tsatsumi Gold bo miał zbyt ciemno, wskoczyła do szeregu tuja kula i 2 Rh.

reanimowany drugi rok Inversa po super dawce "prochów" - kupiony w stanie prawie bezigielnym

a na tą nową (od trawy do płytek)rabatę wskoczył cyprysik Tsatsumi Gold

tydzień wcześniej były tu jeżówki floksy i liliowce a został tylko świerk Inversa, perukowiec i klony
reszta od żurawek w górnej części , iglaków w środkowej i krzewuszek na dole to moja radosna twórczość

Rododendronowy ogród II. 17:04, 10 sty 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
No proszę, u mnie też floksy do łask powróciły, mam taką jedną, piękną białą odmianę, wysoko rosnącą i kwitnącą przez większość sezonu, co roku je rozsadzam i zapełniam nimi luki między różami .
W dodatku co roku odwiedzają je nasze "koliberki," do innych kwiatów w ogrodzie nie podlatują wcale

Aniu masz rację , koliberki najłatwiej można spotkac na floksach , ja też mam ich zdjecia

Bywają też na pysznogłówce

Pozdrówka przesyłam.
Rododendronowy ogród II. 22:34, 09 sty 2014

Do góry
No proszę, u mnie też floksy do łask powróciły, mam taką jedną, piękną białą odmianę, wysoko rosnącą i kwitnącą przez większość sezonu, co roku je rozsadzam i zapełniam nimi luki między różami .
W dodatku co roku odwiedzają je nasze "koliberki," do innych kwiatów w ogrodzie nie podlatują wcale

Rododendronowy ogród II. 20:55, 09 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, u mnie też floksy i pysznogłówki wróciły do łask. Pozdrawiam.

To mamy tak samo...Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 20:00, 09 sty 2014

Do góry
Bogdziu, u mnie też floksy i pysznogłówki wróciły do łask. Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 19:45, 09 sty 2014

Do góry
annawu napisał(a)
Bożenko, wszystkie wskazania na prawidłowe posadzenie rh skrupulatnia wyczytuję, mam nadzieję że
dzięki tym dobrym radom wychoduję piękne krzaczorki jakie są u Ciebie

A co do zmienności gustu i pasji, też to przeszłam, jak zakładałam ogródeczek miałam postanowienie, nigdy nie wsadzę floksów, a teraz jaki tylko kolor floksa zobaczę to muszę go mieć

Aniu to tak jak ja . Byłam pewna ze co jak co ale floksy u mnie nie bedą rosły ale mam i bardzo sie z nich cieszę. W tym roku nie kupuje ale w tamtym coś tam kupiłam ale strasznie maleńkie były , może w tym roku sie rozrosna.Podobnie z pysznogłówkami. Jak bedziesz sadzic rh napisz to wszystko Ci przypomnę.Pozdrówka serdeczne.
Mój ogród 21:43, 06 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pozdrówka Bożenko. Ksawery podobno już nas opuszcza.[/quo

Miejmy nadzieję Bogdziu, że opuści nas i nie wróci. Narobił szkód niemało.
Tak wyglądało to u mnie, fotkę pstryknęłam z okna.

Ale żeby już nie było tak smutno, to pooglądałam trochę moje tegoroczne fotki z ogrodu. Tak dla poprawienia sobie nastroju.
Żółty kolor na wiosnę najbardziej cieszy.

Te rudbekie bardzo lubię, rozrosła się w piękną kępę i dobrze jej w towarzystwie traw. Niestety w tym roku szybko przemarzły.
Białe floksy, tak pięknie pachną, a najpiękniej ich zapach roznosi się letnim wieczorem. Rozmarzyłam się, a za oknem Ksawery jeszcze wieje, mam nadzieję że już niedługo

Mój 4 arowy azyl... 00:23, 29 lis 2013

Do góry
Dla poprawy nastroju barwne floksy szydlaste

Phlox - floks 22:26, 28 lis 2013

Do góry
Floksy szydlaste kwitną tylko raz, Mam duże plamy w trzech kolorach.Po kwitnięciu przyciąć.
Tworzą potem zielone kobierce.
Phlox - floks 19:49, 28 lis 2013

Do góry
Czytałam, że floksy szydlaste po kwitnieniu i delikatnym przycięciu, ponownie rozkwitają końcem lipca i w sierpniu.
Czy to prawda?
Mój skromny ogródek 18:45, 28 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Marysiu.. ja to ustawiam doniczki .. i pasuję Do komponowania to ja noga jestem kompletnie.. u siebie sadzę, jak nie spodoba się to przesadzam
Floksy szydlaste na słoneczną rabatę mogą być.. jak za wysokie porosną to je po prostu zetniesz krócej..
Karmnik ma jedną wadę..brzydko sie starzeje i potrafią wyskakiwać dziury ..

Tiarelki rosną niższe niż żurawki .. i niższe dużo niż runianka..

Dzięki Aniu !
Mój skromny ogródek 17:58, 28 lis 2013

Do góry
Marysiu.. ja to ustawiam doniczki .. i pasuję Do komponowania to ja noga jestem kompletnie.. u siebie sadzę, jak nie spodoba się to przesadzam
Floksy szydlaste na słoneczną rabatę mogą być.. jak za wysokie porosną to je po prostu zetniesz krócej..
Karmnik ma jedną wadę..brzydko sie starzeje i potrafią wyskakiwać dziury ..

Tiarelki rosną niższe niż żurawki .. i niższe dużo niż runianka..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies