Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 09:30, 11 kwi 2014

Marto wzajemnie

Beatko - no własnie - jechać, nie jechać, kupic, nie kupić.... Osiołkowi w żłoby dano... kurcze Ale do niedzieli jeszcze dwa dni więc jest czas. Pozdrawiam
Urszulla 18:48, 11 kwi 2014

Dzisiaj sprawdziłam Ci u Pudełków trzmielinki, dopiero ruszają
malutkie są po 35zł i jest wybór z tych drobnolistnych i grubolistnych,
szczepione gdzieś na wysokości 1,50m (tak na oko).
A takie z rozbudowaną koroną były po 150zł- aż nie wierzyłam własnym oczom
anna_g 21:28, 11 kwi 2014

Dziękuję Ula, że pamiętałaś o mnie Chyba jednak kupię z mniej rozbudowaną koroną niezła cena za te bardziej wypaśne... też by mnie zatkało... Pozdrawiam
malgorzata_s... 21:33, 11 kwi 2014

Aniu do zobaczenia
anna_g 21:37, 11 kwi 2014

Czekam Gosiu Już się cieszę Pomożecie mi "obsadzić" rabatę - tzn. poradzicie co mam posadzić
Kasik 21:47, 11 kwi 2014

Czytam, że trzmielinki szczepione w zamyśle. Tak nieśmiało wtrącę trzy grosze. Mam je cztery w ogrodzie i doświadczenie dwuletnie. Na pewno trzeba wybrać taką, która nie gubi dużo liści, a moje takie żółto zielone (nazwy nie znam ) już wymieniałam w ogrodnictwie po tamtej zimie,- zmarzły skubane. W tym roku przetrzymały ale łyse są okrutnie- dopiero zaczynają puszczać listki. Dwie pozostałe- białozielone są super- już dziś maja piękne kuleczki ze świeżych listków.

Aniu jeśli chcesz obfocę, jutro jaka jest różnica na tą chwilę.

Sory, że tak się wtrąciłam, ale chciałabym to wiedzieć jak wybierałam swoje, a nie było nikogo kto by mi doradził.
anna_g 23:08, 11 kwi 2014

Kasiu - jestem wdzięczna i bardzo się cieszę, że się "wtrąciłaś" Po to wszak jest forum żeby pisać o swoich doświadczeniach ogrodniczych... Dziękuję. A o zdjęcia poproszę
Urszulla 19:09, 12 kwi 2014

Aniu, dzięki Ci za wspaniałe chwile w Twoim ogrodzie,
wesoło było jak zawsze

chyba za bardzo nie pomogłyśmy Ci obsadzić teren

A do Kapiasa po trzmielinki masz bliżej, duży wybór, też po 35zł.
anna_g 20:01, 12 kwi 2014

Ula no troche mi namieszałyście ale... ale... i tak spróbuję Silver dollar dać w tamto miejsce- ba... nie spróbuję, już je przesadziłam... Posadziłam też czyśćca od Ciebie pod conicą i czosnki i przywrotnika... z synem jeszcze ciut poszerzyliśmy tą rabatę... podzieliłam carexy... jak przekwitną floksy to je tam uporządkuję i dalej podziałam... uznałam że Limek tam nie dam... a w miejsca w które mi zostały - wymyśliłam dwie krzewuszki - jeszcze nie wiem jakie bo nie chciałabym żeby byly zbyt wielkie - muszę poszukać i budleję dawida - ostatnio widziałam taką kompaktową - Purple Emperor" tak wygląda http://kurowski.pl/pl/katalog-roslin/1/1/roslina/1000,buddleja-davidii-purple-emperor - co prawda należy ją osłonic na zimę, ale przyciąga motyle i owady i tego wlaśnie oczekuję
W takim razie ruszam do Kapiasa po trzmieliny - bo jak wysadziłam hortki to tam mam całkiem pusto... Nie wytrzymam z taką rabatą nie ma opcji

I bardzo Ci dziękuję za wizytę - niezmiernie się cieszę że byliscie - bateryjki mi się naładowały a było to już potrzebne... tylko... tylko... chyba nie zdążyłyśmy się nagadać Dobrze że mamy blisko

I pamiątkowe fotki - co prawda mało ale liczę na Gosię

boguslawa_ma... 20:36, 12 kwi 2014

Aniu ale nakupiłaś, ty to masz gdzie sadzić a ile trawnika ,można poszerzać rabaty ,po trzmieliny na pniu jedziesz?Ja mam taką budleje i nie okrywam zimuje całkiem fajnie