Sebek, poszukaj kogoś, kto potrzebuje umocnić skarpę - widziałam, że do tego używane są takie gazony. Albo w czynie społecznym w swojej miejscowości załóż jakiś skwerek
No wreszcie jak usłyszałam o wyrzucaniu gazonów to pasuje mi nowy tytuł Twojego wątku
Daj ogłoszenie jakieś w gazecie lokalnej, albo rozwieś ogłoszenie na słupach może ktoś kupi.
Ludzie różnych rzeczy szukają.
No i jeszcze spóźnione gratulacje ode mnie.
Możesz posadzić wesoły żywopłot na przemian 3 Thuja "Smaragd" , 1 Thuja "Yellow Ribbon" albo inna żólta, albo na przemian. Żółte z zielonym Ci się spodoba, zwłaszcza jakby na dole nic miało nie rosnąć, bo jeśli będą niższe rośliny, to lepiej aż tak nie mieszać i żółty pokazać tylko sporadycznie.
No ale Haniu to rozwiązanie na kilka miesięcy - tam potrzeba czegoś na stałe - ja chętnie polecę świerki serbskie
Otóżto, chodzi mi o osłonę przez cały rok i szybki efekt. Jednolity tujowy żywopłot to nie, ale wiem, że można dobrać dwa gat lub jeszcze coś dodać. Cała dł skarpy to 30m
pół wątku przeleciałam u Przemka , ale nie pisze czy je dołuje do ziemi z donicami czy nie
Niee - daje je do garażu czy skrytki, w marcu wynosi w jakiś schowek i puszczają pędy, a potem do ciepełka
Sebciu nie do końca się zgadza Hortensje zimują w chłodnej piwnicy (1-5 stopni) od czasu do czasu podlewam za dużo światła nie mają bo małe okienko jak widzę, że zaczynają rosnąć wystawiam pod zamykaną wiatę w połowie maja na dwór ot cały mój sekret hortensji w doniczkach
Sebek, gratuluję tylu zapisanych stron. Jesteś jednym z moich ulubionych autorów postów na forum.
Też jestem zwolenniczką wywalenia tych betonowych gazonów. Będzie ładniej. One nie pasują do nowego stylu ogrodowego, który u was zagościł.