Kondziu, chciałabym, zwrócić uwagę na to, że są różne style ogrodowe i każdy ogród może być piękny niekoniecznie musi być w konkretnym stylu (czytaj Danusiowym).
Nawet jeśli jest misz-masz, ale wszędzie porządek, kanciki, trawnik skoszony i zadbany - to źródło dumy i sukcesu dla właściciela.
Jeśli ogród nie cieszy znaczy masz nie taki, jaki Ci się podoba, to powód do zmian, aby zaczął cieszyć. Czasem nie da się ogrodu odmienić na tyle, żeby całkiem zmienił styl. Trzeba się z tym pogodzić.
Ale nie można się zniechęcać tylko trzeba brać się w garść, ogarnąć ogrodowe śmieci i inne różne kamienie i chwasty, zrobić elegancki trawniczek i mieć wypielone. Masz już zadbane, zostało tylko parę detali i usterek, które usuniesz i będzie pięknie.
Przedogródek zmienisz bo to najłatwiej osiągnąć i najbardziej widać na wejściu.
Danusiu wielkie dzięki że do mnie zajrzałaś choc wiem że byłaś u Kondzia w realu a potem jeszcze w jego wątku.Śledziłam wszystko ale nie dotrwałam do końca i poszłam spac. Dziś dokończę ale po wyjeździe wnuków bo teraz musze obiad gotowac. Nie wiem jak Ty to robisz że wszędzie zdążysz ale bardzo za to dziękuje.
Kondziu, jesteśmy już w domu, zaliczyliśmy 3 autostrady i zakupy w Warusie bo jutro sklepy nieczynne.
My także dziękujemy za super przyjęcie i podziękowania za obiad i dwa desery hehe, schudnąć się przy Was nie da Zaraz lecę do Kondziowego ogrodu z fotkami
To się cieszę ze bezpiecznie dojechaliscie no przynas i schudnąć się nie da lubimy jeść
Musiało być smacznie.
Kondziu jak dwa desery to i ja muszę kiedyś wdepnąć ))))))))))))))))))
Zdjęcie wcześniejsze z maja lub czerwca,lata i dziś.Tu jest cis (ma być stożkiem) ,miskant ,środkiem jest hortensja "Bobo"
Po obu stronach są rozchodniki i w "narożnikach" kulki bukszpanowe.
Na obrzeżu oczywiście będą żurawki .Nie wiem czy zostawiać bergenię ???
Poza tym na tyle są czosnki .
Czy to jest taka kolejność zdjęć ?
Tak Danusiu to ostanie zdjęcie jest puste prawie .
Cis ,dwie kulki po bokach,miskant ,po lewej młoda hortensja "Bobo" (wykopałam anabell) i są rozchodniki ,które ucięłam na zimę .
Żurawki jak pisałam jest ich tu tylko 3 szt i wsadzone byleby do wiosny Czyli tymczasowo.
Zdjęcie wcześniejsze z maja lub czerwca,lata i dziś.Tu jest cis (ma być stożkiem) ,miskant ,środkiem jest hortensja "Bobo"
Po obu stronach są rozchodniki i w "narożnikach" kulki bukszpanowe.
Na obrzeżu oczywiście będą żurawki .Nie wiem czy zostawiać bergenię ???
Poza tym na tyle są czosnki .
Bergenię przesadź, a ja bym po d stożkiem z cisa posadziła żółte żurawki w kwadracie, lub prostokącie, jak wyjdzie, ale bez mieszania, albo dowolna roślina np. hosta, tylko że zimą nic by nie było, wiec lepiej zimozieloną roślinę.
Witaj Danusiu
Dzięki za rady,ale powiedz mi gdybym jednak pomieszała żurawki pod cis zielone owszem,ale tam gdzie będą rozchodniki i hortensja chciałabym chociaż pojedynczo powtykać te różowe co są teraz byle jak włożone.Bo mia tak jakoś pasował ten duet różowy ciemny rozchodnik, gałązki też ciemne i te żurawki .Zielone będą też przy konice i kulkach to jak bym wcisnęła te drugie to może by przeszło ???
Bergenię przesadź, a ja bym po d stożkiem z cisa posadziła żółte żurawki w kwadracie, lub prostokącie, jak wyjdzie, ale bez mieszania, albo dowolna roślina np. hosta, tylko że zimą nic by nie było, wiec lepiej zimozieloną roślinę.