Zdjęcie wcześniejsze z maja lub czerwca,lata i dziś.Tu jest cis (ma być stożkiem) ,miskant ,środkiem jest hortensja "Bobo"
Po obu stronach są rozchodniki i w "narożnikach" kulki bukszpanowe.
Na obrzeżu oczywiście będą żurawki .Nie wiem czy zostawiać bergenię ???
Poza tym na tyle są czosnki .
Czy to jest taka kolejność zdjęć ?
Tak Danusiu to ostanie zdjęcie jest puste prawie .
Cis ,dwie kulki po bokach,miskant ,po lewej młoda hortensja "Bobo" (wykopałam anabell) i są rozchodniki ,które ucięłam na zimę .
Żurawki jak pisałam jest ich tu tylko 3 szt i wsadzone byleby do wiosny Czyli tymczasowo.
Zdjęcie wcześniejsze z maja lub czerwca,lata i dziś.Tu jest cis (ma być stożkiem) ,miskant ,środkiem jest hortensja "Bobo"
Po obu stronach są rozchodniki i w "narożnikach" kulki bukszpanowe.
Na obrzeżu oczywiście będą żurawki .Nie wiem czy zostawiać bergenię ???
Poza tym na tyle są czosnki .
Bergenię przesadź, a ja bym po d stożkiem z cisa posadziła żółte żurawki w kwadracie, lub prostokącie, jak wyjdzie, ale bez mieszania, albo dowolna roślina np. hosta, tylko że zimą nic by nie było, wiec lepiej zimozieloną roślinę.
Witaj Danusiu
Dzięki za rady,ale powiedz mi gdybym jednak pomieszała żurawki pod cis zielone owszem,ale tam gdzie będą rozchodniki i hortensja chciałabym chociaż pojedynczo powtykać te różowe co są teraz byle jak włożone.Bo mia tak jakoś pasował ten duet różowy ciemny rozchodnik, gałązki też ciemne i te żurawki .Zielone będą też przy konice i kulkach to jak bym wcisnęła te drugie to może by przeszło ???
Bergenię przesadź, a ja bym po d stożkiem z cisa posadziła żółte żurawki w kwadracie, lub prostokącie, jak wyjdzie, ale bez mieszania, albo dowolna roślina np. hosta, tylko że zimą nic by nie było, wiec lepiej zimozieloną roślinę.