Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:24, 07 maj 2015

Do góry
niebo z moich stron ..

Mata przeciw chwastom 14:23, 07 maj 2015

Do góry
oo proszę
i chwasta ani 1 to trzeba przyznać, ale sosenki bieda

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:22, 07 maj 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, spóźnione nieco, ale wyjątkowo ciepłe i serdeczne życzenia Ci składam: zdrowia, dni słonecznych i szczęśliwych

Basiu dzięki kwiatka nie rozszyfrowałam

wisteria całkiem nieźle daje pokaz, po drucie również, jeszcze nie w pełni rozwinięte kwiaty
inne 2 pod wiązem, poza tym że poszły na drzewo na kilka metrów, nie kwitną

Ogród pod Borem 14:21, 07 maj 2015

Do góry
Druga skrzynia gotowa - teraz tylko jeszcze zaimpregnować

A tak wyglądają razem
Ogród wyrozumiały 14:20, 07 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Platan to doskonały wybór odmachuję

..bo troszkę się uczę Danusiu

Lewku - jak już jeden problem z głowy to i następne będą znikać !!

Gardney
- właśnie wczoraj padłam,dziś wstałam,koronę poprawiłam....czyli mam zasuwać......???? Hmmmm nie wiem czy dam radę ..choć robotę ze szkółki sobie przywiozłam,tyle,że teraz to nic a nic na słońcu nie mogę przebywać,tylko wieczór mi zostaje.

Małgosik - te same pytania zadaję Monice...

Teraz pokażę co dziś przygarnęłam

Trzmielinę na pieńku dostałam w gratisie,Pani była bardzo miła i chciała mi koniecznie coś podarować,a ja ciągle mówiłam,ze nie ,nie bo po to, to ja jeszcze kiedyś przyjadę ale ja muszę więcej a nie jedną sztukę
To uznała ,że przecież trzmielina na pniu na pewno może być jedna i mi ją podarowała . Nie mogła się nadziwić,że ja wszystkiego muszę mieć ileś tam sztuk
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:16, 07 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Za późno - poszło. Oddasz komuś

Nie oddam dzięki Tereniu

szarpałam się i w tym trójkącie i okolicy
kiedyś mini rośliny były, inne wykończenia, wszystko czas pokonał cięłam jałowca bardzo radykalnie, stare lawendy-żyją, dałam tu trytomy, werbeny i czekam jak całość obrośnie macierzanką, wtedy ziemia w kupie się trzyma

to coś mam od Justyny, z nazwy pamiętam tylko brzoskwiniolistny i że pachnie

tej róży Symhatia nie cięłam, nie dało się wejść, ale zdrowa i będzie kwiecia
jest ogromna korona

na tyłach domku, na razie azalie ale i rh zaczynają, nadal niewyciągnięte bambusy - były zabezpieczeniem przed Dżagą, zresztą w wielu miejscach do wyciągnięcia...brak czasu
Wszystkiego po trochu 14:14, 07 maj 2015

Do góry
Kupiłam dzisiaj azalie japońską w OBI po przecenie za 9,90zł bez nazwy, może ktoś z Was zna jej nazwę? Bogdziu jak będziesz u mnie proszę popatrz na nią, może ją znasz?

Mój kot upolował dzisiaj takiego pięknego ptaszka wg mojego rozeznania to Pleszka

Wichrowe wzgórze 14:13, 07 maj 2015

Do góry
Wisteria szczepiona na pniu, którą zapomniałam zabezpieczyć na zimę żyje i ma się wspaniale - pąków bardzo dużo

Amanogawa - co za miły zapach

w blasku zachodzącego słońca

Kiku Shidare Zakura

Royal Burgundy

Wichrowe wzgórze 14:08, 07 maj 2015

Do góry
Nie wiem jak u Was, ale u mnie solidnie popadał deszcz i nareszcie da sie wbic łopatę w ziemię, bo było tak sucho, że ani pielenie nie miało szans, ani też sadzenie czegokolwiek. Powoli wyrównuję kanciki rabat, sadzę rośliny, które przyjechały od internetowych sprzedawców, dzielę swoje roślinki i chyba zostanę sprzedawcą roślin, bo okazuje się, że co nieco mam w nadwyżkach
Tulipany, narcyze wciąż cieszą na rabatach, a tymczasem w sklepach ogrodniczych w sprzedaży są już kwiaty letnie. Póki co muszę dokupić kolejne cisy na żywopłoty - tego nie ma końca od kilku dobrych lat, bo teren do ogrodzenia mamy duży.
Korzystając z dobrodziejstwa mokrej ziemi, przenieśliśmy dwie magnolie - w trakcie kwitnienia Ciekawe, czy to przeżyją... Patrzyłam na prognozy, zapowiadają jeszcze deszcze, więc to powinno pomóc w polubieniu przez nie nowego miejsca.
Powoli rozkwitają kolejne krzewy, wiśnie japońskie i robi się kolorowo w ogrodzie.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:04, 07 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Ciebie czuje się jak na karuzeli , w głowie mi sie kręci od Twoich widoków.

Bożenko, mój ogród, to pikuś do twojego, jedyny plus, że dużo siewek wszystkiego i żyzna ziemia
twój bez u mniei okolice

a tu szarpałam się w niedzielę, spod ambrowca usuwałam wszystko i szło w nowe miejsca
trawa mam nadzieję rośnie, śmietnisko nie uprzątnięte
Wichrowe wzgórze 14:02, 07 maj 2015

Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:00, 07 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Tworzysz prawdziwy leśny klimat Reniu, studnia już obrasta i już nabiera rustykalnego charakteru, jak piwniczkę obsadzisz, będzie coraz bardziej tajemniczo i funkcjonalnie, przy takich widokach i przestrzeni, pewnie szybko regenerujesz siły

Wiosna nabiera tempa, coraz więcej u Ciebie kwiatów, dobrze nam z tą Krzywaczką....miłej kawki Wam życzę na pogaduchach i pozdrów ode mnie Alinkę

Praca lekko porusza się do przodu, zobaczymy czy będzie tak jak sobie to wyobrażałam Choć nie wyrabiam ze wszystkim, niestety...

Nie wiem dlaczego u mnie hosty aż tak bardzo się brudzą po deszczu? Mus wyściółkować.

Mata przeciw chwastom 14:00, 07 maj 2015

Do góry
DorothaM napisał(a)

Na rabatach wyłożonych czarną agrotkaniną poza chwastami nie rośnie nic.
Wichrowe wzgórze 13:59, 07 maj 2015

Do góry

i okoliczne sarenki
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:55, 07 maj 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

[img size=640x427]

Niezapominajki - to jest to co kocham najbardziej. Zdjęcie prześliczne
A ogród do poznania - ale już widzę jaką potężna pracę włożyłaś. A teraz zaczynam miłą lekturę

Praca jest zawsze. Niestety nic nie ma za darmo. Jak się chce mnieć ładnie, to trzeba robić.
Nie musisz czytać, bo niewiele do tej pory było u mnie, takie tam moje motanie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:53, 07 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Jakie wielkie czosnki u mnie tylko liście, kffiotków nie widać
Wichrowe wzgórze 13:52, 07 maj 2015

Do góry
I to, na co czekałam od ubiegłego roku - magnolia Wildcat Jestem nią oczarowana - cudeńko Udało nam się dostać wielki okaz i już rośnie sobie przed domem

Ubiegłoroczna Alba Lennei również kwitnie cudnie

Zgromadzone przez zimę skorupki z jajek po zgnieceniu wykorzystałam do obsypania dookoła ostróżek - zapory przeciw ślimakom. Mam nadzieję, że spełnią swoje zadanie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:52, 07 maj 2015

Do góry
gardney napisał(a)
Reniu przepiękne kwiaty u Ciebie. Te malutkie niebieskie to niezapominajki? Śliczne. Zdjęcia robisz cudnej urody, zazdroszczę talentu
Z planowaniem daj sobie czas, kolejne pomysły mogą być coraz bardziej udane. Przez zimę wałkowałam tą moją jedną rabatę w tę i wewtę (czy to się tak pisze?) aż wyplułam to co mi najczęściej przychodziło na myśl i już nie miałam siły dalej o tym myśleć i tak będzie. Może to sposób?
Pozdrawiam i lecę dalej, jak ja nie cierpię tego braku czasu

Tak to niezapominajki. Co do zdjęć to nie talet, ale ciut lepszy od przeciętnego aparat Sądzę nawet, że na takich zdjęciach wszystko wygląda lepiej niż w rzeczywistości A z pewnością lepiej niż na fotkach pykanych komórką...
Co do piwniczki to zupełnie nie czuję presji...
Pozdrawiam

Kompozycha naturalistyczna, bez mojego udziału
Wichrowe wzgórze 13:47, 07 maj 2015

Do góry
Witam Was po dłuższej przerwie
Irenko, Kosolko, Pszczółko, Ewik, Urszulko, Madżenko, Dorotko, Ewo777, Kasya - dziękuję za miłe wpisy
Dawno mnie nie było, więc będę musiała sięgnąć do zaległych zdjęć. W ogrodzie teraz szał tulipanów, narcyzów, szafirków. Zaczynają kwitnienie pierwsze iryski, co mnie niezwykle cieszy, bo uwielbiam te kwiaty i wciaż wzbogacam ich kolekcję. Póki co napawam się pięknem tulipanów - są urocze i wprowadzają taki miły klimat na rabaty. Szkoda, że niektóre tulipany kończą już kwitnienie...
A teraz kilka fotek mojej zaległej wiosny

Ogród dla moich synków 13:42, 07 maj 2015

Do góry
Ja to jestem udana... sadziłam dziś w skrzynkach na balkonie tulipany! Kupiłam je pod wpływem impulsu na targu kwiatowym w ostatni weekend. Myślałam, że posadzę je sobie jesienią na gotowe już rabaty, a tu Danusia mówi, że "teraz sadzić". No i posadziłam moje pierwsze w życiu tulipany.
O takie:

Zobaczymy co urośnie
Miał być najpierw plan, a potem zakupy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies