Ewci chyba chodzi o żółte turzyce (Carex elata Aurea) ? Hortensja leżała i zmarniały z braku światła. Oddałam niedobitki w dobre ręce, a na wiosnę muszę coś innego tam wymyślić
Danusiu, a jeśli trawy są niższe jak np. ostnice czy turzyce to czy również należy je wiązać jak rozplenice czy tak jak ja zrobiłem, że chwyciłem kępę trawy w "słup" i związałem dość mocno nicią, jest również poprawne? Dziękuję Ci z góry za odpowiedź Pozdrawiam
Danusiu,
z czego są te szyszki, czym pokryte?
A co zrobiłaś z trawką, która była w tym miejscu (2. zdj.) - pod hortensją z boku?
Bardzo ładnie widać sposób prowadzenia hortensji wyżej. I fajne jest to, że te miłe gadżety, detale nie znikają przed zimą.
Czy pogoda czy niepogoda - jakie to ma znaczenie dla Twojego ogrodu? Czy piękno doskonałe może być jeszcze doskonalsze?
Ten bluszcz "piórkowy" to NN, kupiony na giełdzie bez nazwy, ale wiosną był mały.
On nie przezimuje na pewno, ale nie będę go zabierać do garażu, najwyżej wiosną kupię identyczny, bo bardzo mi się podoba.
Przeróbki to na razie zbyt duże słowo mam za dużo różnych roślin i muszę to uporządkować, mam nadzieję, że uda mi się na wiosnę, podglądam różne ogrody i już wiem jakie rośliny chciałabym mieć, trzeba teraz wymyślić mądry plan nasadzeń i będzie PIĘKNIE