Kolejnym okazem jest wierzba Iwa. Pod koniec lata liście zostają porażone przez grzyba i stają się brązowe do końca sezonu. Nie wygląda to dobrze gdy reszta roślin nadal cieszy, a ona już taka smutna
Te wielgachne świerki są idealnym tłem dla jasnych roślin - jak hortensje limelight i rh.
A nie sądziłaś, żeby zrobić fale zamiast kątów?
Sebek fale całe lato likwidowałam. Zapewniam Cię, że linie proste lepiej u mnie wyglądają.
A co do świerków, one nie mogą być tłem, bo przed nimi nic nie mogę posadzić, trzeba je jeszcze podciąć żeby móc autem do garażu swobodnie wjeżdżać i wyjeżdżać. W ogóle one mnie denerwują, nie lubię ich.
Po drugiej stronie też mam, ale tamte to chyba w stożki przytnę.
iglaki w sumie zawsze pięknie u każdego rosną i nie ma z nimi problemów. albo w ziemi są jakieś
grzyby od tej wilgoci które infekują rośliny albo w szkółce są jakieś chore jak mówi Sebek. Spróbuj
wziąć coś od innego sprzedawcy np. jedną sztukę cyprysika na wymianę.
Masz rację, to moda, Haniu. Poza tym coraz więcej ludzi buduje domy i chce mieć skrawek ogródka, zaczyna się od trawnika i iglaczków, a potem apetyt rośnie. Z tego co widzę wśród znajomych, to dotyczy to przeważnie ludzi po 35 roku życia.
Muszę się w Wami zgodzić
Coraz więcej osób dba o otoczenie domu, wygląd trawy, rabat - czy nawet głupiego podjazdu - teraz są tak przepięknie układane
tak sobie pomyślałam, że jak wszystko jednoroczne w końcu się rozrośnie i wygląda najlepiej, to przychodzą mrozy......
Według mnie nie - u mnie kompozycje przeżywają swą świetność latem - teraz zaprzestałem nawożenia i wyglądają gorzej, ale radzą sobie nieźle - szczególnie te na balkonie
No i teraz pelargonie pięknie mi kwitną
Elu - najwyższy czas je wykopać - posadź w większych doniczkach