Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Kaisia 18:57, 07 paź 2011

Cześć Justynko nie byłam jeszcze u Ciebie, a Ty pracowita pszczółka jesteś zmiany wprowadzasz super.
Te linie proste wyglądają bardzo fajnie, będzie inaczej i chyba o to chodzi, żeby ogrody były różne,
wtedy się robi o wiele ciekawiej i jest co oglądać, tak trzymaj.

justi 20:55, 07 paź 2011

Sebek napisał(a)
Te wielgachne świerki są idealnym tłem dla jasnych roślin - jak hortensje limelight i rh.

A nie sądziłaś, żeby zrobić fale zamiast kątów?

Sebek fale całe lato likwidowałam. Zapewniam Cię, że linie proste lepiej u mnie wyglądają.
A co do świerków, one nie mogą być tłem, bo przed nimi nic nie mogę posadzić, trzeba je jeszcze podciąć żeby móc autem do garażu swobodnie wjeżdżać i wyjeżdżać. W ogóle one mnie denerwują, nie lubię ich.
Po drugiej stronie też mam, ale tamte to chyba w stożki przytnę.
justi 20:56, 07 paź 2011

Kaisia napisał(a)
Cześć Justynko nie byłam jeszcze u Ciebie, a Ty pracowita pszczółka jesteś zmiany wprowadzasz super.
Te linie proste wyglądają bardzo fajnie, będzie inaczej i chyba o to chodzi, żeby ogrody były różne,
wtedy się robi o wiele ciekawiej i jest co oglądać, tak trzymaj.

Dzięki Kasiu. że do mnie zajrzałaś. Muszę jeszcze nasadzenia uporządkować.
Sebek 22:09, 07 paź 2011

justi napisał(a)

Te wielgachne świerki są idealnym tłem dla jasnych roślin - jak hortensje limelight i rh.

Sebek fale całe lato likwidowałam. Zapewniam Cię, że linie proste lepiej u mnie wyglądają.
A co do świerków, one nie mogą być tłem, bo przed nimi nic nie mogę posadzić, trzeba je jeszcze podciąć żeby móc autem do garażu swobodnie wjeżdżać i wyjeżdżać. W ogóle one mnie denerwują, nie lubię ich.
Po drugiej stronie też mam, ale tamte to chyba w stożki przytnę.

A może podetniesz im dolne gałęzie i wtedy coś tam posadzisz - według mnie jakoś tam smutno na tym kawałku ...
anula_wn 22:24, 07 paź 2011

Sebek napisał(a)

Justi, a ja bym te świerki podsadziła hostami jasnymi (lub biało zielonymi np. Fire & Ice, ja mam i jest śliczna )
justi 22:27, 07 paź 2011

Anusiu tam juz nic nie da się wcisnąć, trzeba je jeszcze podciąć bo autem po gałęziach się prawie jeździ.
No i kiedys będzie szła kostka prosto do garażu.
Fajnie, że zajrzałaś do mnie.
monteverde 00:43, 08 paź 2011

trzeba będzie niektóre poprzesadzać, mam ten sam problem, za gęsto
justi 11:16, 08 paź 2011

Wszystko się jakoś zrobi, tylko czasu tzreba i troche gotówki by się jeszcze przydało
justi 21:30, 08 paź 2011

Dziś padało, ale w przerwach przekopałam co nie co. Rozgrzałam się przez to i nie narzekam jak mój M, że zimno. Tak sobie myslę. że jeszcze raz dokupię krokusów w poniedziałek. Niech się dzieje wola nieba, a co tam
Kaisia 23:42, 08 paź 2011

Justynko krokusów nigdy nie za mało, a jak szaleć to szaleć. Będzie pięknie wiosną.