Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:54, 09 kwi 2018

Do góry
u mnie stipy chyba wszystkie są martwe.
Zresztą lawendy tez, przynajmniej na ten moment wyglądają jak cmentarz.
Tym razem jakby je całe ścieło
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:45, 09 kwi 2018

Do góry
Mam pytanie:
Czy ktoś ma jakiegoś pomysła na powstającą rabatę? W zeszłym sezonie pomysł był, ale chyba brana pod uwagę była znacznie mniejsza rabata. Mogę ją zwęzić od strony domu, ale wtedy przed wykuszem nie będzie w ogóle nie będzie rabaty- tera jest 50 cm, czyli mini. Tam, gdzie wykusza nie ma rabata ma szerokość 1,80 cm, w najszerszym miejscu przed oknem kuchennym 3 m, mniej więc tyle samo "na zakręcie". Przed oknem kuchennym długa na 5 m, a wzdłuż ścieżki długość ta sama.

Co myślicie o zagospodarowaniu "gdzie" na tej rabacie magnolii? Mam ją na półce, musi zrobić exodus, ale nie wiem gdzie, a nie chcę jej wielokrotnie przenosić, bo magnolia tego nie lubi....

Co myślicie o stożkach z cisów na zakręcie? Albo właśnie na zakręcie wkomponowaniu magnlii?

Mam jeszcze sporo czasu, bo póki co nie ma tam rabaty, ale chciałabym mieć plan....
Ogród z łezką II 07:39, 09 kwi 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale jakie lilie masz juz?? U mnie jeszcze nic nie wychodzi. Magnolia owszem też zaczyna Piękne masz te iryski Pozdrawiam

Azjatyckie zaczęły wyłazić. Cyknę Ci zdjęcie dzisiaj. Nawet koło łezki wychodzą, a tam o tej porze roku jeszcze mało słońca dociera, szybko.

Na iryski zachorowałam, jak je u Ani rzeszowskiej zobaczyłam. Nawet ładnie przyrastają.
Ogród z łezką II 07:32, 09 kwi 2018

Do góry
Mari napisał(a)
Magnolia bosko wygląda w pąkach. U mnie krokusy również tracą już na uroku...ale twoje jeszcze zachwycają.

Ta jest na prawdę godna polecenia. Małe toto, a całe pąkami obsypane.

Krokusy się kończą, ale już żonkile wieczorem pokazały kolorek i tulipany w pąkach

Edit : A gdzie Twój wątek??? Może też bym sobie chciała u Ciebie pooglądać...
Ogród z łezką II 07:29, 09 kwi 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, piękne krokusy. Masz je w kilku kolorach. Magnolia bardzo szybko u Ciebie wystartowała, ale u Was dużo cieplej. U mnie nie pobiegasz w krótkim rękawku. Trzeba założyć polar, a nawet kurtkę w cieniu.

Po wycięciu bylin widzę, że na na rabacie nie ma tak dużo tulipanów ile miałam 2 lata tamu. Muszę tej jesieni dosadzić, bo mi wyginęły. Smutna teraz ta moja rabata bylinowa. A może zrobię tu łączkę krokusową. Zobaczy się.

Tniesz teraz tawuły japońskie?

Białe muszę dokupić jesienią, nie wiem dlaczego omijałam białe krokusy do tej pory...
Ja latam w krótkich spodenkach i bez rękawków. U nas prawie lato. Do Was też dojdzie Ewcia. Dzisiaj znowu cieplej ma być. Mam urlop dzisiaj, mam nadzieję pociąć bukszpany. To jeszcze do cięcia tylko tuje zostaną, ale do tego to już nadgarstek nie potrzebny, ciężki sprzęt trzeba odpalić.

Tak, tulipany giną. Z tych sadzonych w dużych ilościach parę lat temu zostały u mnie pojedyncze egzemplarze...

Tak, tnę.
Bawarka 21:54, 08 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne te róże na donicach i magnolia już, nasze też zaczynają otwierać pączki

Sylwia, nie mam roz w donicach, mowimy o rozu jako kolorku Magnolie ...cudne sa, teraz jest ich czas
Bawarka 21:48, 08 kwi 2018

Do góry
Piękne te róże na donicach i magnolia już, nasze też zaczynają otwierać pączki
Ogród z łezką II 21:43, 08 kwi 2018

Do góry
Ale jakie lilie masz juz?? U mnie jeszcze nic nie wychodzi. Magnolia owszem też zaczyna Piękne masz te iryski Pozdrawiam
Beskidzkie marzenie 17:11, 08 kwi 2018

Do góry
I magnolia gwiezdzista paczki rozchyla

I nieśmiertelne stokrotki

Ogród z łezką II 09:53, 08 kwi 2018

Do góry
Magnolia bosko wygląda w pąkach. U mnie krokusy również tracą już na uroku...ale twoje jeszcze zachwycają.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:52, 08 kwi 2018

Do góry
Przepiękna ta magnolia
Ogród z łezką II 09:48, 08 kwi 2018

Do góry
Kasiu, piękne krokusy. Masz je w kilku kolorach. Magnolia bardzo szybko u Ciebie wystartowała, ale u Was dużo cieplej. U mnie nie pobiegasz w krótkim rękawku. Trzeba założyć polar, a nawet kurtkę w cieniu.

Po wycięciu bylin widzę, że na na rabacie nie ma tak dużo tulipanów ile miałam 2 lata tamu. Muszę tej jesieni dosadzić, bo mi wyginęły. Smutna teraz ta moja rabata bylinowa. A może zrobię tu łączkę krokusową. Zobaczy się.

Tniesz teraz tawuły japońskie?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 07:54, 08 kwi 2018

Do góry
Ja cie...jaka magnolia!!! Jakie ciemierniki!!!
Ogród z łezką II 07:28, 08 kwi 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Jeju ile kwiecia u ciebie. Aż się serce raduje. W szoku jestem że już ci magnolia zaczyna kwitnąć. Moje jeszcze ni hu hu...

Trochę wiosennych kwiatków mam, ale nie są to ilości zadowalające

Magnolia mnie zaskoczyła, ale ona ma cały czas słońce. Grzeje ją, to się odwdzięcza
Ogród z łezką II 07:17, 08 kwi 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Dziękuję za tyle i aż tyle informacji i za zdjęcia przepiękne Larrissek...dodają mi skrzydeł

Dużo więcej masz kolorów i niż ja w swoim ogrodzie
Piękne krokusy...magnolia wow...u nas jeszcze wszystko w pąkach
Z pogody możemy być zadowoleni...wszystko ogarnęłaś?
Buziaczki ślę

Polecam się Agatko

Bo Ty dopiero rozkręcasz się kwiatowo, będzie i u Ciebie kolorowo

Magnolia w oczach postępy robi. Po południu już tak

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:49, 07 kwi 2018

Do góry
Magnolia niesamowita. Ale żelazna orkiestra jeszcze ładniejsza.
Ogród z łezką II 21:16, 07 kwi 2018

Do góry
Jeju ile kwiecia u ciebie. Aż się serce raduje. W szoku jestem że już ci magnolia zaczyna kwitnąć. Moje jeszcze ni hu hu...
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:02, 07 kwi 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Iza wiosna u Ciebie bardzo bogata, mnóstwo jej oznak, magnolia jak wygląda u Ciebie?

moj magnolia wyglada po przesadzeniu tak

mam nadzieje, zedobrze sie ma, choc taka ladna jak ta na wczesniejszej fotce nigdy nie bedzie. A ta wielka podziwiam co roku. Czasami bieg jest jest pod konniec kwietnia i wtedy magnolka w pelnym rozkwicie. To chyba najwieksza jaka znam.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:48, 07 kwi 2018

Do góry
To wielkie drzewo to magnolia? jeśli tak to niesamowite
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:45, 07 kwi 2018

Do góry
Iza wiosna u Ciebie bardzo bogata, mnóstwo jej oznak, magnolia jak wygląda u Ciebie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies