Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Makusia 21:18, 19 kwi 2018

Magnolia prawie taka jak u mnie
Ma tylko 5283647393926267484936 kwiatków więcej

A może te ekobordy?
AngelikaX 21:21, 19 kwi 2018

Makuś, jak mocno na podmurówkę mi wyłazi to nożem ciacham na początku sezonu, a potem tylko w ryzach trzymam znaczy ciacham nożycami do trawy.... ale nożem też przez to wczoraj, bo musiałam brak w jednym miejscu uzupełnić na focie ze zraszaczami widać szparę -z tym, że tak średnio z kilkunastu metrów długości trzeba było pożyczyć
AngelikaX 21:24, 19 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Magnolia prawie taka jak u mnie
Ma tylko 5283647393926267484936 kwiatków więcej

A może te ekobordy?

Ekobordy to tam są... nie grają mi te łuki, w sumie żadne dodatkowe linie jakoś mi tam nie pasza Pomysła mam z płytkami co na podłodze tam są moze przed dać w równych odległościach? Bo zostały mi... jutro porozkładam jak to się mieć będzie
AngelikaX 21:25, 19 kwi 2018

Muszelka napisał(a)
Wielkie dzięki za odpowiedź! Super! Lecę szukać tej odmiany w necie!

Na all... kupowałam kiedyś
AngelikaX 21:26, 19 kwi 2018

AgataM napisał(a)
Przecudna magnolia.
Bardzo elegancka altana- domek wypoczynkowy
Niesamowicie zadbany ogród
Podziwiam i pozdrawiam

Dziękuję Agata miło mi

Pozdrawiam serdecznie
Magleska 21:42, 19 kwi 2018

jak zawsze przepięknie
cudowny masz ogród

mnie też wkurza odcięcie kamyczków od trawnika .....i chyba na kosteczkę granitową się zdecyduje jako obrzeże ,zamiast ekobordów ....
poukładaj te płyty z salonu ogrodowego i sama zdecydujesz ....też powinno być fajnie
dorczix 08:09, 20 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)

Ekobordy to tam są... nie grają mi te łuki, w sumie żadne dodatkowe linie jakoś mi tam nie pasza Pomysła mam z płytkami co na podłodze tam są moze przed dać w równych odległościach? Bo zostały mi... jutro porozkładam jak to się mieć będzie

Angeliko ja jestem zakochana w Twojej kostce (cudownie widać ją na tych okręgach)..i chyba konsekwentnie dałabym ją przy salonie ogrodowym..zawsze łatwiej utrzymać w czystości niż kamyki..i moim zdaniem lepiej by się prezentowała..no i jeszcze ta piękna kostka przy trawie gdzie te perfekcyjne kanciki robisz

Musisz stanąć i ogarnąć wzrokiem całą przestrzeń przy salonie ogrodowym, wtedy zdecydujesz co bardziej Tobie odpowiada
Wiem, że jak Ty coś wybierzesz to na pewno będzie piękne!
kasja83 09:05, 20 kwi 2018

Jeszcze raz zachywcam się pawilonem...super jest

Piszesz, że dumacie z eMem nad kolorem kamienia...dobrze Ci-dla mojego chłopa odcienie kolorystyczne to zdecydowana fanaberia
Makao_J 12:21, 20 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)

No to powinny już być zielone kłoski

Kochana u Ciebie to nawet hortensje mają już pąki a u mnie jeszcze suche badyle starczą wiec moje kłosy też pojawią się z opóźnieniem ale jutro sprawdzę.
Wiaan 12:55, 20 kwi 2018

Makao_J napisał(a)
No dobra ale tan pomysł z obwódką bukszpanową i tulipanami to od Ciebie ściągnę.

Witam, ja także ściągnę ten pomysł podpowiedzcie proszę czy liscie po przekwitnięciu nie szpecą, czy je po prostu obcinacie. Nie mam dużego doświadczenia z tulipanami, posadziłam jesienią na próbę, właśnie pojawiły się kwiaty i są piękne, połączę je z buszpanem i co dalej po przekwitnięciu Widziałam u Angeli w innej rabacie jeszcze lawendę pośród bukszpanu i tam też mignęły mi się tulipany, jak to razem posadzić, prosze o radę