Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

AgataM 21:28, 19 kwi 2018

Już wypisałam sobie od Ciebie nazwy kalin. Szafirki coś mi zjadło. Były tylko rok

Twój ogród to raj na ziemi
roma2 21:31, 19 kwi 2018

Nie piszę, ale jestem na bieżąco. I cieszę się razem z Tobą z dobrych wieści budowlanych. Danuś, każde z Twoich zdjęć oprawiłabym w ramy i powiesiła w domu.
dana1s 21:34, 19 kwi 2018

AgataM napisał(a)
Już wypisałam sobie od Ciebie nazwy kalin. Szafirki coś mi zjadło. Były tylko rok

Twój ogród to raj na ziemi

Aguś kalin Ci u mnie dostatek, kocham te rośliny!
Szafirka miałam jedną kępkę, Co roku dzielę i jest ich cała masa, może chcesz moich troszkę Będą rosły tego jestem pewna:
Dziękuję bardzo, dla mnie to kwintesencja szczęścia i raju!

dana1s 21:42, 19 kwi 2018

roma2 napisał(a)
Nie piszę, ale jestem na bieżąco. I cieszę się razem z Tobą z dobrych wieści budowlanych. Danuś, każde z Twoich zdjęć oprawiłabym w ramy i powiesiła w domu.

Romciu kochana, ja nie nadążam w każdym moim ulubionym ogrodzie, tym bardziej mnie cieszy, że zaglądasz do mnie czasami Dziękuję!!

Czy to dobre wieści dowiemy się na wiosnę Oby!

Naprawdę? to dla mnie ogromny komplement dziękuję serdecznie

AgataM 21:45, 19 kwi 2018

Zaraziłaś mnie żonkilami
Na jesieni kupuję na potęgę
dana1s 21:54, 19 kwi 2018

AgataM napisał(a)
Zaraziłaś mnie żonkilami
Na jesieni kupuję na potęgę

Kocham narcyzki U mnie jest potrzeba krokusów, tulipanów i innych cebulowych. Muszę zadbać o wiosnę w moim ogrodzie

moja jedyna magnolia ma dwa kwiatki, ale już wiem jak wygląda. Już ja kocham

kasja83 13:06, 20 kwi 2018

Witam się...trafiłam do Ciebie po tropie powojnika Hanijama...Pisałaś, że kupiłaś u Kapiasa-możesz mi napisać na priv ile płaciłaś za sadzonkę i wrzucić fotkę roślinki?Będę bardzo wdzięczna-muszę kupić kilka sztuk.

A tak poza tym zachwycam się widokami, a perspektywa i jakość zdjęć są powalające. Widzę, ze w planach budowa domu-rzeczy spakowane są bardzo klimatyczne-pasują mi do klimatu ogrodu.

pozdrawiam
dana1s 21:18, 20 kwi 2018

kasja83 napisał(a)
Witam się...trafiłam do Ciebie po tropie powojnika Hanijama...Pisałaś, że kupiłaś u Kapiasa-możesz mi napisać na priv ile płaciłaś za sadzonkę i wrzucić fotkę roślinki?Będę bardzo wdzięczna-muszę kupić kilka sztuk.

A tak poza tym zachwycam się widokami, a perspektywa i jakość zdjęć są powalające. Widzę, ze w planach budowa domu-rzeczy spakowane są bardzo klimatyczne-pasują mi do klimatu ogrodu.

pozdrawiam

Dzień dobry Witam w moim wiosennym ogrodzie!
Powojnik całkiem ładny za dwie dychy

Miło mi bardzo, ja uwielbiam uwieczniać mój ogród. Cieszę się, że podobają Ci się moje ujęcia Dziękuję
Ogród i dom to jedno to jedno ciało i musi współgrać, tak uważam i do tego dążę. Ogród ma być trochę po angielsku, dom również. Ciekawe czy mi się to uda?
Pozdrawiam również!

dana1s 21:34, 20 kwi 2018

Dzisiaj cały dzień spędziłam w ogrodzie. Musiałam wyplewić, bo po ostatnim deszczu chwasty oszalały. Wytargałam kilka taczek i udało się oczyścić jakąś 1/3 ogrodu. Masakra! Przy okazji wzruszyłam ziemię i doszłam do wniosku, że muszę kupić w ZUKU zrębków i wyściółkować od nowa, bo tam gdzie jest gruba warstwa, chwastów prawie nie ma, a i rośliny lepiej rosną.
Przy okazji wyglądam jak mulatka
Do tego pierwsze koszenie, a potem bieganie z konewką spowodowało, że padam na pysk...
Jutro ciąg dalszy czyszczenia ogrodu.
Zdjęć dzisiaj prawie nie ma, bo nie było czasu.

Złapałam ulotne chwile...

No i moje ukochane, pachnące czeremchy

I na koniec księciunio rośnie w siłę

dana1s 21:55, 21 kwi 2018

Dzisiaj miałam wielkie plany i jak zwykle gdy planuję nic z nich nie wychodzi.
Podlałam ogródek, bo sucho niemiłosiernie...
Trawka już się zieleni lada moment kącik z zegarem będzie wyglądał zupełnie inaczej

Odwiedziliśmy jednak szkółkę i nie obyło się bez zakupów
Do ogrodu trafiła Brzoza kolumnowa, piękna i bardzo wysoka
Trzmielina oskrzydlona, bo poprzednia chyba została podgryziona i tylko część wypuściła liście, a ta nam sama wpadła do koszyka
Cudowna jodła hiszpańska szczepiona i modrzew europejski Krejci.
miejsce już mają upatrzone, teraz tylko posadzić. Może jutro się uda, zobaczymy.

W ogrodzie jest coraz piękniej
rozkwitł
Kanzan

i Amonogawa

I moja wyczekana Wisnia plena