Dziękuje Wszystkim serdecznie za rady, wzięłam je sobie głęboko do serca. Odwiedziłam dziś centrum ogrodnicze. Kupiłam róże okrywowe w kolorach jasnego różu i bieli oraz lawendę. Z murka przesadziłam żurawki w inne miejsce. Myślę że teraz już będzie super jak mi się to rozrośnie i wysypie to kamieniem. Naprawdę dziękuje bardzo. Już się nie mogę doczekać kiedy te róże zakwitną.
Wahałam się długo, jednak uznałam, że mój dwulatek - ogródek tez zasługuje na uwagę. Zapraszam do mojego rękodzieła lub jego początków, bo to dopiero moje raczkowanie w ogrodowej pasji.
Zacznę od tego jak było w 2013... i te same miejsca 2015.
I na koniec moja ulubiona szałwia ( ta na szczęście się nie sieje i ma zwarty wzrost a miałam jeszcze jakąś niższą odmianę, kóra zachowywała się jak chwast i jak on skończyła w śmietniku)
I kolejny z dereni aktualnie w fazie kwitnienia (Eurostar), podsadki kwiatów jeszcze rosną i zmieniają barwę
Dobranoc U nas jutro targi ogrodnicze,aż się boję sama siebie bo w oczach już pojawiło się szaleństwo
Na temat bukszpanów nic nie powiem ,tzn ja bym poczekała ,same sie poprawią. Co do rodka to wody mu brak i schnie z jej braku. Szybko podlej i pamiętaj że musi zawsze miec wilgotna ziemię , liscie możesz opryskac nawozem dolistnym najlepiej z żelazem.
no raczej z tym swoim wyrazem twarzy kota w butach ...
prace postępują , powoli jednak do przodu,
miałam nie wklejac ale wkleję a co mi tam, może ktoś będzie kiedyś ciekawy jak zrobić łącznik do bariery korzneiowej to eM zrobił tak;
a włożona tak, teraz jest ziemia rodzima, na to na szpadel ziemi kupnej
Też sobie taką zamówiłam
Ale porządki u Ciebie Wczoraj zdążyłam tylko wypielić rabatkę przed domem, a resztę czasu musiałam przeznaczyć na podlewanie...
Kasia ona ma bardzo drobne listeczki dlatego tak wygląda ma około 4-5cm średnicy
Kasia to rozchodnik jeden i drugi jeszcze nie w pełni wybarwiony, ciemny jest dużo ciemniejszy a Variegata jaśniejszy, mam jeszcze złocisty seledynek ale ten czeka na słoneczko
magnolię gwiaździstą z krzaka wyprowadziłem na drzewko z koroną
Ja się nie znam. Ale ambrowcowi liście robiły się kedzierzawe i zaczerwienione, to powstrzymala mi to herbatka tymiankowa. Teraz mam cos takiego na porzeczce. Właśnie opryskalam ale zaraz pokropilo...
Wreszcie się doczekałam kwitnięcia rododendronów
Nova Zembla:
Catawbiense:
American Beauty dopiero startuje
Zakwitają też łubiny wysiane w zeszłym roku. Miała być mieszanka, na razie tylko fioletowe. Liczyłam na inne kolory