Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Tusiala 13:52, 12 cze 2015

Ależ mi się to podoba Kasiu co tam porobiłaś nowego jak mnie nie było?
sylwia_slomc... 15:11, 12 cze 2015

O matko jaka piękna róża - to pnąca czy parkowa? Zastanawiam się zawsze jak u Ciebie jestem jak ty dajesz radę utrzymać w ryzach ten gąszcz? Trudno jest, żeby się całkiem nie wymknął z pod kontroli? No i roślin masa więc jak Ty się pomiędzy nie wciskasz? Szczuplutka jesteś to fakt, ale tam nie ma gdzie palca wcisnąć?
kasiek 14:53, 14 cze 2015

Mam straszne tyły i musicie mi wybaczyć... Trochę wziełam się za własne zdrowie i wydeptuje ściezki po szpitalach i poradniach. Właściwie wszyscy lekarze mi się dziwią że ja chodze i normalnie funkcjonuje... żeby mnie widzieli jak kopałam oczko
Ale wygląda na to że to był mój ostatni taki wybryk bo pesel mi poleciał i już naprawiam się coraz wolniej...
Dobrze że odremontowałam chałupę, zrobiłam ogród i urodziłam dzieci bo w zasadzie już niczego takiego nie moge juz robic.
Nie mogę, hmm....
To ro dłubie ostroznie zmieniając nieco rabatę przy altanie Tak by utrzymać dobra kondycję oczywiście, ale bez przesady, z głupoty wyrosłam (chyba).

Te nowe trawki uwielbiam
kasiek 15:13, 14 cze 2015

ryska napisał(a)
Pięknie się busz zażółcił i poczerwieniał- cudowna róża pozdrowionka

Róże pnace o tej porze roku to u mnie chyba największa atrakcja!
Jedna jest na płocie obok basenu:

Przy niej druga bidula która odbiła i już nadrabia...
kasiek 15:17, 14 cze 2015

Kapibara napisał(a)
Kasiu busz cudny, a czerwony potwór jeszcze bardziej ja ślicznie poproszę o jego imię Przydło jak wystartowało! Ono chyba lubi cień i mokro w nogach?

Czy Ty przypadkiem wybierasz się na 5 lecie?

Kochana żebym to ja nazwę znała Niestety nie wiem a jest booska!

A tu w pionie

Tak parzydło lubi leśne klimaty, cien i umiarkowaną wilgoć bo inaczej szybko więdnie.

Co do spotkania to ja raczej nie dam rady, ale nie zaklinam sie jeszcze
kasiek 15:21, 14 cze 2015

Katkak napisał(a)
Ta róża przepiękna jest, bajka normalnie . A parzydła uwielbiam - takie zwiewne i delikatne. Też je mam . Buziole Kasiulka

Ona najpiekniejsze kwiaty a co najważniejsze nie choruje.
Z tyłu jest kolejna pnąca ( czyli 4 szt)ale nie tak juz ładna...

Oprócz tego mam parkowe - żółta

i kilka rabatowych z której najbardziej lubię tą różową (na razie jeszcze biedna bo wiciokrzew ją zasłania...
kasiek 15:31, 14 cze 2015

Tusiala napisał(a)

Ależ mi się to podoba Kasiu co tam porobiłaś nowego jak mnie nie było?

Dzięki i witaj
Podstawowa rzecz jaka tu została zrobiona to płot - tło dla tej rabaty i zasłona blaszaków
Tak było w zeszłym roku:

A tak w tym

Niby niewiele a dla mnie wizualnie to fotka bez nerwa
kasiek 15:35, 14 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
O matko jaka piękna róża - to pnąca czy parkowa? Zastanawiam się zawsze jak u Ciebie jestem jak ty dajesz radę utrzymać w ryzach ten gąszcz? Trudno jest, żeby się całkiem nie wymknął z pod kontroli? No i roślin masa więc jak Ty się pomiędzy nie wciskasz? Szczuplutka jesteś to fakt, ale tam nie ma gdzie palca wcisnąć?

To chyba czepna, właśnie nie wiem cóż za ona a dużo osób się o nia pyta.
Co do buszu, fakt czasem nosa nawet ciężko wcisnać a zabiegów pełno - głównie sekator.
Właściwie nie mam pory cięcia , tnę bez przerwy, wyrywam zamiast pielić i przycinam zamiest podpedzać
I najbardziej sie ciesze że stale mam co robic
kasiek 15:38, 14 cze 2015

Zreszta jest u mnie miejsce gdzie nie ingeruje w rosliność - zostawim na dziko dla leśnych i łąkowych zwierzaków
I tu dopiero mam busz

a konczy się leśną rabatą
kasiek 15:40, 14 cze 2015

W japońcu tojeściowe morze zalewa zwirowy ląd