Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mój ogród - co dalej? 19:07, 06 paź 2011

Do góry
A ja mam do Ciebie pytanko - dlaczego trawnik na bokach jest jaśniejszy - zasycha?
Masz tam beton?
Ogród Sylwii od początku :) 19:06, 06 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja dziś skosiłem chyba ostatni raz w części gospodarczej - trawnik żółciutki się stał przez to, że nie ma deszczu - a tam podlewać nie będę.

No niestety , deszczu jak na lekarstwo, już nie pamiętam kiedy padało . Podczas spotkania trochę postraszyło ale za chwilunię przyświeciło słońce.

Dzisiaj polałam dolistnie florowitem bukszpany i thuje .... Bukszpany mi brązowieją co nie które i z tego co oglądnęłam wcześniej w wątku bukszpanowym to wydają mi się na zagłodzone ..... ale tego nie wiem na pewno .....

Teraz rośliny zasila się fosforem i potasem, wtedy lepiej zimują. Kup nawóz jesienny i posyp im

Myślisz ,że jeszcze można im sypnąć nawóz ???? zastanawiałam się nad tym właśnie ..... Jak tak to jutro nabędę bo w zapasach mam tylko długodziałający i ten sypie się wczesną wiosną. Natomiast rośliny nabyte w tym sezonie nie dostały nic papu poza podlewaniem florowitem do różnych gatunków roślin.....

Sebuś te spotkania są krótkie i w środku tygodnia .....A Ty pracujesz
Ogród z lustrem 19:04, 06 paź 2011

Do góry
ale super - a jak będą się nazywać zajęcia?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:02, 06 paź 2011

Do góry
i jak tam - zmieściły się?
Ogród Sylwii od początku :) 19:00, 06 paź 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Ja dziś skosiłem chyba ostatni raz w części gospodarczej - trawnik żółciutki się stał przez to, że nie ma deszczu - a tam podlewać nie będę.

No niestety , deszczu jak na lekarstwo, już nie pamiętam kiedy padało . Podczas spotkania trochę postraszyło ale za chwilunię przyświeciło słońce.

Dzisiaj polałam dolistnie florowitem bukszpany i thuje .... Bukszpany mi brązowieją co nie które i z tego co oglądnęłam wcześniej w wątku bukszpanowym to wydają mi się na zagłodzone ..... ale tego nie wiem na pewno .....

Teraz rośliny zasila się fosforem i potasem, wtedy lepiej zimują. Kup nawóz jesienny i posyp im
Ogród Sylwii od początku :) 19:00, 06 paź 2011

Do góry
Syla napisał(a)

A co tu tak cicho?

Przygotowuję ogród do zimy i zmagam się z liśćmi przekopuję , zasypuję i takie tam .....

ha, ha, zupełnie jak ja
pozdrawiam,
Ps. fajnie Wam z tymi spotkaniami, chyba macie do siebie stosunkowo niedaleko?

Odległość przyzwoita , tylko czasu na pogaduchy nie wiele ..... czas goni do innych obowiązków
No ale ...... może w przyszłym tygodniu uda nam się ponownie spotkać w innym miejscu

A ja to co ?
Ogród Sylwii od początku :) 18:55, 06 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Pszczelarnia 18:52, 06 paź 2011

Do góry
jotka napisał(a)
Ewo, wg mnie to oset. Miałam podobny też mi się podobał, a teraz mam kłopot - mam go w całym ogrodzie, a szczególnie tam gdzie go nie chcę.Ale może sie mylę ....

Poczekaj na wypowiedzi innych

Noo podobne to do ostu - ale ja bym jednak się tego pozbył
Ogród Sylwii od początku :) 18:52, 06 paź 2011

Do góry
tyna napisał(a)

A co tu tak cicho?

Przygotowuję ogród do zimy i zmagam się z liśćmi przekopuję , zasypuję i takie tam .....

ha, ha, zupełnie jak ja
pozdrawiam,

Odległość przyzwoita , tylko czasu na pogaduchy nie wiele ..... czas goni do innych obowiązków
No ale ...... może w przyszłym tygodniu uda nam się ponownie spotkać w innym miejscu
W ogródku Niage 18:48, 06 paź 2011

Do góry
Coś wymyślisz
W miniformacie 18:46, 06 paź 2011

Do góry
ell napisał(a)
Też mam takiego jednego, tyle tylko, że mój potrzebuje chyba większej konsultacji

Wypisuję receptę:

Zlot
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:43, 06 paź 2011

Do góry
U Justyny 18:43, 06 paź 2011

Do góry
Łaaadne - a ile masz jeszcze wolnej ziemi
I to jakiej żyznej
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:36, 06 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Może Danusia zorganizuje nam studia online - przez ogrodowisko

U Justyny 18:35, 06 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Jaka śliczna sesja - rób im dużo zdjęć i pokazuj co jakiś czas

A co tam kwitnie w ogrodzie i w donicach?

...ja mam juz komputer zarzucony tymi wiewiórkami, pierwszy sezon sa, to robią na mnie wrażenie, ale powiem Ci, że dzisiaj nie wiedziałam, czy iść coś zrobić, bo one będą i je przepłoszę, czy robić swoje, a one swoje.... i wyszło na to drugie przyzwyczajamy się.....

zaskoczę Cię kwitną pięciorniki Marion Red Robin - piękne, młode sadzonki....nowa odmiana, zobaczymy, co będzie w przyszłości....nie mam złego doświadczenia z tzw. smieciuchami, to się skusiłam.....

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:35, 06 paź 2011

Do góry
Może Danusia zorganizuje nam studia online - przez ogrodowisko
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 18:31, 06 paź 2011

Do góry
Piękny kształt rabat - i śliczna limelight
Ogród Sylwii od początku :) 18:29, 06 paź 2011

Do góry
Syla napisał(a)

A co tu tak cicho?

ha, ha, zupełnie jak ja
pozdrawiam,
U Justyny 18:28, 06 paź 2011

Do góry
Jaka śliczna sesja - rób im dużo zdjęć i pokazuj co jakiś czas

A co tam kwitnie w ogrodzie i w donicach?
Ogród Sylwii od początku :) 18:25, 06 paź 2011

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies