ell
18:38, 06 paź 2011

wiewióry maja teraz pracowity czas - zima blisko
ketmia wylądowała po drugiej stronie, nie ma jeszcze bocznych obsadzeń, przy różach - nie pnących - to wielkokwiatowe Chopiny i nostalgiczna First Lady..... i świerku conice...
Hania,są tam dwa miskanty, które okazały się nie być zebrinusami, bo kwitną...chyba to odmiana Punktchen lub Strictus...mają za zadanie zasłaniać okno...po trzech latach stwierdzam, że nie sa tak ekspansywne i bardziej "stoją" w swoim miejscu tworząc ażurową przesłonę...
Kasiu, rozszerzyłam rabatę, proporcje się zmieniły.....gdy teraz nie ma tutaj ketmii....
Aniu, to czeka mnie wyrywanie siewek w przyszłym roku
Marta, jak to się mówi: głupiego robota lubi.....najpierw zakopałam, a teraz wykopywałammoże to i lepiej, że tak padało w tym roku, i że wszystkie niezbyt trafione "sprawy" od razy "wypłynęły"
Sylwia, u mnie nie mogło być opływowych, po przymiarkach w tamtym roku doszłam do wniosku, że to jedyna opcja. Budynek ma dużo skosów, geodeta w gruncie nam wytyczał 15 punktów.
Rabata jest też ze skosami...