Pani rudzikowa jest dokładnie taka sama jak pan rudzik.Pomarańczowy kolor pod ogonkiem ma pleszka i samiec kopciuszka. Sierśc psa to super materiał na wyscielenie gniazdka wiec ptaszki chetnie ją zabiorą. Rh pomału zaczynają ale na głowne kwitnienie trzeba jeszcze poczekac.
Paula, runianka kwitnie na biało. Kwiatki są dość niepozorne. Zrobię Ci fotkę przy najbliższej okazji. Widziałam na forum, że niektórzy w ogóle nie dopuszczają do kwitnienia, tylko ją przycinają, żeby się bardziej zagęściła. Ja jednak nie mogłam obciąć tych kwiatów, gdy widziałam dziesiątki owadów, które tłumnie się do nich zlatywały.
Co do fotorelacji z sadzenia hortensji, to ciężka sprawa, bo jak wiesz one są prawie niewidoczne po posadzeniu. Ale coś tam pstryknęłam A.. i dokupiłam im do towarzystwa magnolię. Teraz myślę, czy nie dokupić jeszcze jednego drzewa na zakończenie szpaleru hortensji. Np taka cudna wiśnia kiku shire, czy jak się to tam pisze Widziałam je w Starym Sączu, tylko wtedy jeszcze nie widziałam, że ją chcę
To zakupy:
A tu już posadzone (choć niewidoczne), podlane, i ma rosąć
Witam.
Proszę o identyfikację iglaczka. Kupiony jako "picea pungens glauca" ale mam wątpliwości czy nie doszło do pomyłki. Igły nie są srebrne, raczej zielone. Ubiekłoroczy przyrost to ok 3 cm. Forma karłowa, gęsta, zwarta.
Późno dzisiaj wróciłam do domu, bo córka szkołę muzyczną kończy dopiero po 17. Ale jak wróciłam to czekała mnie niespodzianka, tata złożył ostatnią skrzynię i przywiózł w workach trochę kompostu, który już wsypał do tych trzech skrzyń
Po powrocie zanim się ogarnęłam, to było już bardzo późno. Wyszłam tylko na chwilkę, wsadziłam 15 sztuk porów, może mikroskopijne, ale za to z własnej rozsady Mam nadzieję, że urosną.
Po tej wczorajszej ulewie w końcu trawa pomiędzy tymi pierwszymi skrzyniami zaczęła wschodzić. Na parapecie pojawiły się kolejne ogórki i jedna dynia Jest nadzieja, że w tym roku będę miała tylko takie warzywka, które sama wyhoduję
Samoistnie pojawiła się u mnie biała niezapominajka. Najprawdopodobniej jest to siewka niebieskiej. Bardzo mi się podoba. Co mogę zrobić, żeby nie zniknęła? Jak mogę ją rozmnożyć? Bo z nasion to pewnie niewiadomo co wyjdzie....