I tu się z Tobą zgodzę w 100%... na tym polega przyjaźń, że spotkania są przyjemnością a nie koniecznością....... i też nie rozumiem że ktoś zaprzyjaźniony odwiedza i trzeba dom wypucować
Albo, że palcem sprawdza kurze... to nie przyjaciel.. to wróg
Ależ mi zadałaś myślenia Pozytywnego myślenia Nowe zabawki, a do wiosny daleko.... chyba trzeba będzie częściej spotkania ogrodowiska na nartach robić. Czas zleci szybciej Widziałaś, że szykujemy spotkanie w Kotlinie Kłodziej?? Bigos u Pszczólki , gorące wody i takie tam atrakcje.. jak taniec brzucha Konstancji i Boćka..
Życie do mnie wraca przez te Forum
Powiem Ci Sebku, że odwiedziny osoby, którą traktujesz jako przyjaciela, nie powinno robić różnicy czy ładnie, czy brzydko itd. czy remont czy nie.
W starszym wieku zobaczysz że myśli się już inaczej.
Nasze forum żyje , wątek "stoi" ale to Sebka wątek, więc jakbyś chciała prowadzić taki temat, prosimy o założenie własnego wątku o ogrodzie, roślinach lub po prostu o storczykach.
Potwierdzam także że to Pinus parviflora, kiedyś sadziłam takie bo były modne swego czasu, ale są trochę kłopotliwe, jak wszystkie sosny bo gubią najstarsze igły i trzeba je zdejmować, lub obtrzepywać, aby nie szpeciły drzewa.
Już i tak idzie zima, teraz jest dobra pora na związywanie traw, bo i tak się połamały pod ciężarem śniegu październikowego. Nie rozwiązuj Jak się znacznie ochłodzi, zrób jeszcze kopczyk z kory wokół "snopka".
Danuś... to też moje hasło, chociaż nie mojego autorstwa
No i chociaż raz u mnie może być poważnie
Przygotowuję foty z kierunkami w które są robione zdjęcia.. dla ułatwienia orientacji.... bo idzie sie pogubić.... bo niby on jest już za mały.. ale kawałek go jest
A tak ogród wokół domu nabrał by spójności.. warzywniak i szklarnia wyglądałoby że jest już u sąsiadów Ulubiona alejka z klonami nie kończyłaby się w warzywniaku tylko na dalszej części ogrodu......
To widok z dachu na nową lokalizację części użytkowej... czyli sposób najbardziej widoczny.... ale kto mi będzie włazić na dach....
To jest strzał w dziesiątkę, mnie się podoba ta nowa lokalizacja.