Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród w Klein Kottorz 19:46, 22 sie 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Czas traw się zaczyna. Też ich mam sporo szczególnie do wiązania.
Siuks już wypuścił kwiatostany. Następny pewnie będzie Rosi już ma centymetrowe srebrne czubki. Mam 3 szt. Bardzo ładnie się przebarwiają.

Też mam jedną ogrodowa wykopie ja wiosna moja cierpliwość się już skończyła. Nie mam miejsca aby mogła rosnąć i kwitnąć więc czas ja wysadzić i wkopać na osiedlu w miejsce zaciszne.

Ja nie znam większości odmian moich traw, ale też zaczynają kwitnąć. Lada dzień zakwitnie Malepartus.

Mam 5 ogrodówek przy schodach wejściowych. Ostatnio obficie kwitły 2 lata temu. Też się zastanawiam, czy je stamtąd wywalić.
Co roku kwitną 2 hortensje piłkowane, ale one nie bardzo mi się podobają.

Wcześniej napisałam głupoty, że mam 30 ogrodówek, oczywiście myślałam o hortensjach bukietowych.
Ptasi gaj 15:54, 22 sie 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Ela, widoki u Ciebie jak zawsze ładne.
U mnie cukinie w tym roku właśnie tak zastrajkowały jak piszesz, z 3 krzaczków może 3 cukinie zerwałam a pomidory zaraza dopadła. No cóż... Takie życie ogrodnika

To jest widok na 1/5 ogrodu. Może i ładne dziękuję, ale teraz przyszłam do domu winobluszczu ciełam wczoraj a dzisiaj wywozilam na stertę. Już mam dosyć świątek piątek i niedziela nie mam dnia wolnego. Winobluszcze eMa potraktuje wiosna randapem. Dosyć tego posadził a ja muszę się męczyć już w tym sezonie 8 taczek pędów wywiozlam. Wchodzą wszędzie na drzewa, tuje, rabaty takie baty po 5 i więcej metrów.

Dzisiaj znowu zerwałam siatkę cukinii. Pomidory nie warte mojego zachodu 16 krzaków i połowa porażonych bo mam je oddzielnie posadzone. Tylko 2 krzaki w przyszłym roku i do widzenia. Nikt mnie już nie nabierze na jakiekolwiek uprawy. Niech uprawiają ci co się na tym znają.

Grzyby jeszcze nie rosną w zeszłym roku już suszyłam.
Ptasi gaj 15:43, 22 sie 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Elu ładne te twoje widoczki.
U mnie też dość mokro, wszystko rośnie, a trawa pierwsza.
Ja dalii nie mam właśnie ze względu na wykopywanie i przechwywanie, choć niektóre mają piękne kwiaty.
Z czym masz połączone Rosplenice? Mam kilka sztuk do przeniesienia i nie wiem co do nich dać.

Gosiu jak widzisz na focie w pierwszym rzędzie rozplenice 4 szt on są bardzo duże. Jeszcze nie kwitną, mają rozpiętość ta największa 1 po lewej ma ponad 2 metry następne też nie mniejsze. Z tyłu hortensje 2 szt też dosyć spore. Trzeci rząd to już miskanty.

W zeszłym roku od Mirki dostałam rozplenice Mudry tak się rozrosły, kolosy. Za gęsto je posadziłam coś będę musiała z nimi zrobić.

W jakimś rzędzie posadz i coś wyższego za nimi i będzie git.
Zacisze Alicji 10:59, 22 sie 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Super agapanty. W tym roku kupiłam w obu korzenie coś tam wypuściły może w przyszłym roku będą kwitły.
Alicja czy ty kupiłaś korzenie czy już miały liście jak je przezimowałas.
Coś tam piszą, ale lepiej wiedzieć od kogoś co praktykował.

W sprzedaży są kwitnące ale jakieś blade a u ciebie kolor ładny no właśnie czym je karmisz

Bylas u Danusi a kiedy.
Ptasi gaj 10:50, 22 sie 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Piękny widoczek.
Bardzo ładne dalie, nie wiem co to za robaczek, ale jeśli nie gryzie to w porządku.
Fajnie, że masz klęskę urodzaju, ja co roku rozdawałam cukinie znajomym, a tym roku muszę kupować, obraziły się, czy co????
Wody też mam pod dostatkiem.

Też tak kiedyś miałam na 3 krzakach cukinii nie miałam ani jednego owocu w ogóle nie kwitły a jak pokazał się kwiat to zaraz zgnił.
Teraz mam od kilku lat obfitości. Sama sieje wiosna i później wysadzam szkoda mi małe siewki wyrzucić i potem mam jak widzisz.
Wszystkie dyniowate muszą mieć pod korzeniem dobra ziemię przede wszystkim kompost i obornik.

Miała być ładna pogoda a chmury się kłębią.

Jeszcze jeden widoczek

Ptasi gaj 09:18, 22 sie 2021

Do góry
CD

Piękny widoczek.
Bardzo ładne dalie, nie wiem co to za robaczek, ale jeśli nie gryzie to w porządku.
Fajnie, że masz klęskę urodzaju, ja co roku rozdawałam cukinie znajomym, a tym roku muszę kupować, obraziły się, czy co????
Wody też mam pod dostatkiem.
Ogród w Klein Kottorz 23:22, 21 sie 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Grażyno, to dziwne, że róże powtórnie nie kwitną.
Może są po prostu lekko opóźnione

Może za nisko przycięte. Ja sobie w zeszłym roku tak zrobiłam.
Hyży mówił, że sporo przyciąć po pierwszym kwitnieniu też tak zrobiłam. Ledwo we wrześniu co niektóre kwiatly.
Ogród w Klein Kottorz 23:19, 21 sie 2021

Do góry
Czas traw się zaczyna. Też ich mam sporo szczególnie do wiązania.
Siuks już wypuścił kwiatostany. Następny pewnie będzie Rosi już ma centymetrowe srebrne czubki. Mam 3 szt. Bardzo ładnie się przebarwiają.

Też mam jedną ogrodowa wykopie ja wiosna moja cierpliwość się już skończyła. Nie mam miejsca aby mogła rosnąć i kwitnąć więc czas ja wysadzić i wkopać na osiedlu w miejsce zaciszne.
Ptasi gaj 23:07, 21 sie 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ja nie przechowuję przez zimę żadnych roślin.
Nic też nie okrywam.
Co przeżyje to zostaje.

U nas sucho, dzisiaj 2 godziny podlewałam.

Danusia masz zdrowe podejście. W przyszłym roku dalie,pomidory, cukinię po jednym krzaku. Boże ile to roboty z tym wszystkim.

Dzisiaj przycinalam jeszcze winobluszczu na płocie. Drugi raz w tym sezonie. Gdzieś w połowie lipca pierwszy raz teraz miały badyle już na drzewach i tujach. Jutro wywiozę. Cały czas jest co robić.

Odnośnie opadów wczoraj w tym oczku suchym nie było wody dzisiaj jest tyle
W drugim tak samo. Ok 1 metra u nas ziemia dobrze nasiaknieta. Nie podlewam od miesiąca. Trawy samosiejki. Wszystko się mnoży.

Ptasi gaj 22:19, 21 sie 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Ela ja też w centrum Polski mieszkam i tylko widzę jak po stronach pada chmury nas omijają, ale na szczęście wczoraj popadało, bo juz było źle.

Dalie też mnie wkurzają, takie wielgachne i się przewracają, udaję już , że ich nie widzę

U mnie jedna ma 2 metry taka wysoka narazie ma 2 kwiatki. Po diabła się tak męczyć z nimi w zimie przechowywać później do donic wcześniej daje następnie do gruntu. I rosną wysokie następnie się przewracają znowu je aplikować. O już nie tylko zostawię franc kafka reszty nie wykopie.
A jeszcze ślimaki je lubią.

Pozbieram nasiona z Jeżowek wysieje i lepszy pozytek
Ptasi gaj 22:12, 21 sie 2021

Do góry
CD

Cukinię - klęska urodzaju

Ptasi gaj 22:07, 21 sie 2021

Do góry
Dzisiaj ładna pogoda. Uporządkowałam skalniak, jeszcze zostały większe iglaki do przesadzenia. Nastawiam się na niższe rośliny.

Dalie, po prawej jakies robaki chodzs nie wiem co to jest może ktoś wie. Kwiaty nie są pogryzione.

Ptasi gaj 13:49, 21 sie 2021

Do góry
CD

Po prawej miskant Rosi wysoka na 2 metry, ale ładna to najważniejsze.

Słoneczny Ogród 12:05, 21 sie 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Limelight

Darcia cudowny widok. Trzeba czekać kilka miesięcy aby taki widok oglądać
Oczko też cudowne. W którym miejscu to oczko jest w ogrodzie na rzucie z balkonu.

To limelingi takie cudowne? Może w przyszłym roku będę miała taki szpaler. Oglądałam u sąsiada ogrodnika tyle odmian, że nie wiadomo które wybrać. Herkules też ladna odmiana. Horty piękne i nie ma z nimi roboty. Ja w tym roku ciachnelam wszystkie piła i nie zdążyłam ich oporządzić i mam mnóstwo takich małych odrostów kwitnących.

Pytałam w zeszłym roku pamiętam obta trawę w paski zapomniałam znowu nazwy przypomnij mi. Mnóstwo tych traw paskowych.
Ogród w Klein Kottorz 12:02, 21 sie 2021

Do góry
Danusiu są i to jakie. Przepiękne horty trawy też wybujałe.
Teraz wszystko naraz kwitnie nawet róże drugi raz chyba wcześniej zaczęły kwitnąć.

U mnie to jest najpiękniejszy okres w ogrodzie jeszcze później jak trawy zaczna i reszta kolory pokazywać.

Ela, w moim ogrodzie to też najpiękniejszy czas.
Mam w sumie 30 szt hortensji ogrodowych i jak wszystkie kwitną to jest miły widok.

Też wydaje mi się, że róże drugi raz kwitły we wrześniu, a nie w sierpniu.
Ogród pod pliszką 09:09, 21 sie 2021

Do góry
To duża ława bardzo przydatna. Wszystko można na niej trzymać, robić.
Chyba z palet robiona. Teraz są narzędzia można samemu mebelki zrobić.

Tak z palet dostałem je za free więc stwierdziłem że warto je wykorzystać jestem bardzo dumny z siebie
Ogród pod pliszką 08:29, 21 sie 2021

Do góry
To duża ława bardzo przydatna. Wszystko można na niej trzymać, robić.
Chyba z palet robiona. Teraz są narzędzia można samemu mebelki zrobić.
Ogród w Klein Kottorz 23:08, 20 sie 2021

Do góry
Danusiu są i to jakie. Przepiękne horty trawy też wybujałe.
Teraz wszystko naraz kwitnie nawet róże drugi raz chyba wcześniej zaczęły kwitnąć.

U mnie to jest najpiękniejszy okres w ogrodzie jeszcze później jak trawy zaczna i reszta kolory pokazywać.
Ptasi gaj 22:59, 20 sie 2021

Do góry
CD róże dosyć ładnie kwitną jak.na drugi raz

Pamiętajcie o ogrodach 22:44, 20 sie 2021

Do góry
Drakiew ja mam tą jaśniejsza, też kwitnie bez przerwy. U mnie drakiew ma zielono białe liście jestem bardzo z niej zadowolona. Kwitnie u mnie pierwszy raz. W zeszłym roku sialam ale mi nasiona nie wzeszły.

Ten kwitnący miskant to siux. On najwcześniej kwitnie i nie jest za wysoki. U mnie się rozsial mam go w kilku miejscach. W tym roku miałam pozbierać wszystkie w jedną całość ale z braku czasu rosną w tych miejscach. Bardzo ładnie się przebarwia jesienią.

Palczatka cheju du też tak myślę szału nie ma. Ale jeszcze czekam może jesienią da się polubić.
Miałam dzielzany i pewnie je wypielilam wiosna. Trzeba uważać bo one później wychodzą z ziemi. Roślina nie zawodna zawsze robi ladny efekt.

A co to za palczatka tak się rozrosla, że wiązać trzeba.

Grzegorz ja nie mogę narzekać na zamówione trawy jednak inaczej wyglądają na focie a inaczej w realu. No ta która wstawiłam u ciebie później usunę.
Jest cudowna w realu palczatka miotlasta Standing Ovation
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies