Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:53, 20 mar 2015

Do góry
Sonka napisał(a)
Aniu, zawsze zaglądam do Ciebie, bo bardzo mi imponujesz jako kobieta a ogrodowo to bezwarunkowo. Przeczytałam o wyborach, mam też przykre doświadczenia. Startowałam na radną brakło mi parę głosów, gdyby były wybory po staremu zostałabym radną, miałam w kolejności druga najwięcej głosów. No i tu się zaczęło, grupa trzymająca władzę za każdą cenę władzy oddać nie chce a ponieważ byłam mocna w wyborach to stanowiłam zagrożenie, dodatkowo poszła plota, że chcę być sołtysem, ( nie miałam takiego zamiaru ) i na wybory sołeckie przyszła głównie klika obozu władzy, zachowanie żenujące, kłamliwe, szydercze, obraźliwe. Kompletny brak gospodarności funduszem, grupa potwierdzała nieprawdę, ogólnie, kompletny brak zainteresowania co się dzieje na prawdę. Zrobiono ze mnie osobę niewiarygodną, taką co to do koryta się pcha, dosłownie. Chciałam tylko pomóc, wykorzystać swoje możliwości, znajomości chęci pracy, pokazać co można zrobić, ale "grupa" czytaj- klika, nie chce. Wybory pokazały moją silną pozycję, więc trzeba mnie oszkalować a każdy sposób jest dobry, byle skuteczny. Jesteśmy durnym narodem, dlatego tak mamy, zło jest silniejsze i pleni się jak chwasty. Pozdrawiam.

u nas nie było dyskusji żadnej, wogóle całe zebranie było haotyczne ludzie siedzieli w trzech pokojach, panie z gminy w ostatnim przy stoliczku za ścianą, w między czasie ludzie sobie wychodzili, trzeba było ich zwoływa by wrócili...
Sołtys jako ustępujący miał prawo głosu na podsumowanie i dosłownie powiedział takie słowa : noooo to co ja tu powiem, nooo robiłem co się dało, nooo podatki zbierałem nooo i co tu powiedzieć noo...
Panie z gminy za to powiedziały, że dobrze im się współpracowało z sołtysem, z podatków się rozliczał, a więcej co się działo to one nie wiedzą.
Nie wiedziały bo nie miały prawa wiedzieć gdyż nic się nie działo, o nic nie zabiegał i tyle.
Jestem w radzie sołeckiej ale ciężka to bedzie współpraca ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:51, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek popieram, chociaż przyznam, że jak przeczytałam o eliminacji, pomyślałam dlaczego???? ale znając Sylwie podejrzewam, że tak być musiało

a ja u Zielonej coś takiego przeczytałem

Syla napisał(a)
.. Dzisiaj pozbyłam się lawendy ... Będę kupowała nowe .... tylko duuuużo piachu im wcześniej sypnę .... i zrobię im pod górkę

więc chyba jest nadzieja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:44, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
mówią że głupota nie boli...

ktoś kiedyś też powiedział : "nie stawaj do polemiki z głupcem bo żeby to zrobić musisz się zniżyć do jego poziomu a on na tym poziomie ma większe doświadczenie i na pewno przegrasz "

Z drugiej strony tylko jeden głos...jak piszesz wybrali go swoi czyli pewnie panowie spod budki...może wieś sie dalej rozwinie i przyzębie trochę bardziej trzeźwo myślących ludzi...a później to już tylko zostaniesz sołtysem roku znaczy Sołtysową

pozdrawiam i podziwiam wiosnę u Ciebie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:44, 20 mar 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Drugie miejsce, przegrana tylko jednym głosem! Oczywiście to przykre, ale budujące, że jednak w przyszłości jest szansa na pierwsze miejsce!!! My ostatnio zmieniliśmy sołtysa, bo dotychczasowy nie koniecznie pasował mieszkańcom. Teraz jest nowy i zobaczymy...
Już sobie wyobrażam, jak bosko ukwiecona byłaby Twoja miejscowość z taką Sołtysową jak Ty!!!
Teraz są ogólnopolskie wybory sołeckie widzisz ten też niby mieszkańcom nie pasował bo według niego nic się nie opłacało robić bo się nie da, napisać pismo i zebrać podpisy, po co? a kto mu za paliwo zwróci? Na zebrania zdażało mu się przyjść pod wpływem... ale chłop bez pracy i rodowity więc co tu będzie się wychylać ta co to ma robote i to jeszcze przychodna... Frekfencja masakryczna 11% i to po interwencji telefonicznej panującego sołtysa, który jak usłyszał że będę kandydowała to po kolegów ze wsi na cito zadzwonił. Myślałam że mnie wzrokiem zabiją jak przyszli
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:23, 20 mar 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
14x365= 5110 zł (1 paczka dziennie)
7x365= 2555 zł (pół paczki dziennie)

Szczerze mówiąc nawet nie zdawałam sobie sprawy ze papierosy są takie drogie, kiedyś aż mnie wmurowało jak kobieta przede mną kupowała paczkę papierosów w biedronce i Pani powiedziała 13zł, zerknęłam wówczas na tę tablice z papierosami i o dziwo nie były to najdroższe papierosy... Zaraz po tym zauważyłam, że podobny przelicznik krążył na fb. Niestety wiele osób pisało i co z tego...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:18, 20 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czy wiecie jak przyciąć carexy evergoldy? Bardzo mi sie rozrosły w poprzednim sezonie (nie ciełam ich tylko wyskubałam) , maja długie brzydkie włosy. Czy ciachnać im tylko końcowki czy po calosci. Generalnie bardzo dobrze wyglądaja tylko te długie włosy...W sobite czeka je sekator ale nie chce mi sięz nimi bawić.

Czy ktoś ścinał carex morrowi gdy kwitnie? Nie znosze tego a juz ma kłosy u mnie w ogrodzie, kilka dni temu zobaczyłam i mam nerwa.... Nie zetnę jej na łyso bo dobrze wyglada po zimie a przeciez tysiaca (a moze i wiecej ) kłosów nie bede pojedynczo wycinać. Moze je ogolę po kiwtnieniu? Kiedys juz tak robiłam

w ubiegłym roku normalnie przycięłam na granicy brzydoty, wybujały w tym roku mega i dumam gdzie je przesadzić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:16, 20 mar 2015

Do góry
mówią że głupota nie boli...
Moja codzienność - ogród Oli 07:02, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
faktycznie fundament jak fundament ale to co na tym fundamecie będzie, oj czuje przez skórę, że to będzie WOW!!!!

Najprostsza z możliwych wersji ścianek wodnych bo takie właśnie mi się podobają i pasują do oczka ściana wodna na wsi to dopiero będzie wow już co poniektórzy mają atrakcję
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:28, 20 mar 2015

Do góry
Aniu wyczytałam u Miłej że nie palisz BRAWO!!!! tak trzymaj, wiem, że będzie cieżko ale dasz radę. Pomyśl ile chciejstwa za to będzie pomijam zdrowie bo to oczywiste!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:25, 20 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Nie wiem czy to nawóz czy gwoździe ale wiem że musi byc kwaśne podłoże. .... a potem zasadowe. Brak logiki.... moja Blue Bird sie zniebieszczyla... pokazywalam. Nie każde hortki chcą być niebieskie
ostatnio w Mai było że konkretne odmiany robią kolor, na niebiesko chyba różowa a czerwona na fioletową
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:23, 20 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Doczytałem, że wyspy lawendy, którą nade mną widać już nie ma...

I tak sobie głośno myślę, że skoro drugi raz Ci się nie udała to może coś innego i łatwiejszego w uprawie tam daj? I mam na myśli róże Na pewno mam z nimi mniej problemu niż z lawendą! A jak dosadzisz do nich szałwie, przetacznik czy kocimiętkę to plama niebieskiego będzie nadal
Sebek popieram, chociaż przyznam, że jak przeczytałam o eliminacji, pomyślałam dlaczego???? ale znając Sylwie podejrzewam, że tak być musiało
Moja codzienność - ogród Oli 06:18, 20 mar 2015

Do góry
faktycznie fundament jak fundament ale to co na tym fundamecie będzie, oj czuje przez skórę, że to będzie WOW!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 19 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana co to za brązowa trawka?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:13, 19 mar 2015

Do góry
Irenko kochana jak ja się cieszę
uwielbiam ten Twój uśmiech, tą Twoją radość!!!!
ciągle mam przed oczami Twoje słowa... i słowa Ewy Pszczółki i pomimo tego, ze ostatnio trochę myślę o nowotworzez za sprawą mojej koleżanki to dopiero TY mnie zmobilizowałaś do badań.
JESTEŚ WIELKA!!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:54, 19 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ana, szkoda. Myślę, że z takim sołtysem jak TY, to mieliby na pewno dobrze. U Ciebie nie ma rzeczy niemożliwych. Ale takie myślenie, że szkoda chłopa bo bezrobotny, obróci się przeciwko nim. Szkoda, bo to strata dla wszystkich mieszkańców.

szczerze nawet nie wiem, ani nie pytałam ile zarabia sołtys...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:49, 19 mar 2015

Do góry
Margo napisał(a)
U Ciebie na pół gwizdka ?
Toż pięknie jest
Z wyborami szkoda, niestety tak to już jest. U mnie też ludzie narzekaja na sołtysa a i tak pewnie wybiorą po staremu. Może to strach przed zmianami ?

tak na pół gwizdka bo tylko część kwitnie... jakoś tak dziwnie w tym roku, dużo w pąkach a te szybsze wystartowały
Nie wiem czy to strach przed zmianami rozumiałabym gdyby obecny cokolwiek robił, a u niego z zasady sie nie da i nie ma sensu o cokolwiek zabiegać. Do tego jest bezrobotny i na wsi mieszka od urodzenia więc swój, nie ważne że nawet na sesje nie chodzi tylko wysyła kogoś, a na wiejskie zebrania przychodzi pijany, jeszcze w trakcie zebrania panowie się śmiali by poleciał po flaszkę... A ja? Ja tu się nie urodziłam tylko przyszłam 5 lat temu, według większości mi się powodzi to po co mi sołtysowanie (pieniądze)... Nie ważne, że zależy mi na rozwoju wsi, na dobrej drodze, mam chęci i możliwości...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:35, 19 mar 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Aniu, jestem wielbicielką Twojego ogrodu od pierwszego wejrzenia
Podobał mi sie już, kiedy sama go projektowałaś, wycinałas kanciki z synkiem...
Potem nastapiła rewolucja, ogród zmieniał się nie do poznania. Podziwiam Twoją pracę i gratuluję efektu.

Ja również chciałabym pokazać, że można, jeśli sie tylko chce Czy mogłabyś mi pomóc w rabacie brzozowej? Trawsko już zdarte, teraz tylko zaplanowanie roślin. Masz dobre wyczucie smaku, dlatego zwróciłam sie do Ciebie z prośbą.
Pozdrawiam.
tak to juz jest, ze jak się chce i się coś robi w tym kierunku to prędzej czy później to wyjdzie zaraz wpadnę...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:34, 19 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Nie ma krokusików, to poszłam sobie pooglądać do wizytówki
Fajny masz ten brzozowy zagajnik.
w wizytówce są stare zdjęcia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:32, 19 mar 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Anetko, czy hortensje też się pryska miedzianem? Praktykujesz w ogóle pryskanie miedzianem? Jeśli tak, to jakie stężenie? Z góry dzięki za odpowiedź. : )
szczerze móiąc nigdy nie pryskałam miedzianem w tym roku będzie debiut wszystko poza thujami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:31, 19 mar 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Ania w jakiej odległosci sadziłaś h. Vanille?
co 70cm, wszystkie hortensje w takiej rozstawie sadziłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies