Proponuję zmienić temat.. na bardziej ogrodowy. Wrzucam foty kfiotków i cisza, pies z kulawą nogą praktycznie tego nie skomentuje. Dwa słowa o życiu prywatnym i leci kilka stron dobrych rad. Wierzę, że dobrych, ale chcę o tym zapomnieć , a nie co czytam post to sobie przypominam. Miałam okresy kiedy nie paliłam i to nawet długie, wiem jak to jest z rzucaniem. Ale zapis Joli mnie rozbawił do łez.. i takie mogą być

Aż eMusiowi przeczytałam i chodzę i sobie gadam na głos..... dobre było.
Liczyć umiem, w końcu jestem inżynierem. Nie mam w zwyczaju mieszać się do nikogo i mu wyliczać na co wydaje kasę.. napiszę więcej bardo mnie to denerwuje i mierzi jak ktoś komuś czegoś zazdrości i wytyka, że ten ktoś ma. Jak kogoś stać na palenie i ma ochotę to niech pali. Tym sposobem można wytknąć komuś, że kupuje donice po 200zł jak można kupić za 30zł. Czy kwiatki po 40zł za sadzonkę...Kupuje się drogie auto... lub markowe buty czy ciuchy. Jak czytam, że torebka może kosztować ponad 2000zł to włosy mi staja dęba, bo ja nigdy bym tyle nie dała, nawet odejmując jedno zero.. ale jak kogoś stać.. to jego sprawa .. i jeszcze sprawia komuś to przyjemność. Nic mi do tego. Czy jak kobieta idzie do fryzjera i płaci za farbowanie włosów ponad 100zł...gdy można sobie samemu to zrobić za 25zł (ja dzielę jedno opakowanie na 2 razy i wychodzi 12,5).
W kwestii finansowej dorzucę jeszcze, że jak się nie pali to wydaje się kasę na inne przyjemności.. i finansowo wychodzi często drożej.
Nie chcę nikogo obrazić, ale musiałam napisać swoje zdanie.
Cieszę się, że kibicujecie.. ale czy wytrwam czy nie zależy tylko ode mnie.
Kupiłam używany weltykulator...za 750 zł!!! Będą komentarze??? Trawnik duży, ciężka glina byle piździułkiem nie zwertykuluję.. musi być kawał ciężkiej i mocnej maszyny. Gdybym nie paliła to po roku by mnie było stać na taki nowy sprzęt..
Przypominam, że mamy zaćmienie słońca dzisiaj.. drugiego już nie dożyję, wiec szkło spawalnicze mam pod ręką. Niestety u nas na południu będzie najmniej przysłonięte.
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.