Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

justi 09:04, 20 mar 2015

Ana, czy te niebieskie iryski rozrastają się same tak jak krokusy? Mam posadzone i nie wiem czy dosadzac więcej w tym samym miejscu czy sie rozrosną. Często dosadzanie kończy się zniszczeniem cebulki, która już jest w ziemi.

ana_art 09:09, 20 mar 2015

justi napisał(a)
Ana, czy te niebieskie iryski rozrastają się same tak jak krokusy? Mam posadzone i nie wiem czy dosadzac więcej w tym samym miejscu czy sie rozrosną. Często dosadzanie kończy się zniszczeniem cebulki, która już jest w ziemi.

tak jak krokusy, póki co u mnie część dopiero wyszła a reszta jeszcze w pąkach wychodzi
Margo 09:20, 20 mar 2015

Aniu, a czy masz może jakiś prosty sposób na uporządkowanie cebulowych na rabacie ?
Zrobił mi się lekki misz-masz, poza tym rabata idzie do przeróbki i tak się zastanawiam jak ogarnąć temat cebulowych, żeby je posegregować kolorami, gatunkami. Jakoś teraz podczas kwitnięcia musiałabym je oznaczać i potem segregować pewnie. Może jakimiś tasiemkami, albo jak ? No kompletnie nie mam pomysłu.
Masz może jakies podpowiedzi jako doświadczona posiadaczka łanów cebulowych kwiatów ?
elaela 09:35, 20 mar 2015

Witaj Ana, planuję posadzić śliwę wiśniową, wiesz może czy odstęp 1m od innych roślin (tuj) wystarczy, czy lepiej dac jej więcej miejsca?
ana_art 09:45, 20 mar 2015

Margo napisał(a)
Aniu, a czy masz może jakiś prosty sposób na uporządkowanie cebulowych na rabacie ?
Zrobił mi się lekki misz-masz, poza tym rabata idzie do przeróbki i tak się zastanawiam jak ogarnąć temat cebulowych, żeby je posegregować kolorami, gatunkami. Jakoś teraz podczas kwitnięcia musiałabym je oznaczać i potem segregować pewnie. Może jakimiś tasiemkami, albo jak ? No kompletnie nie mam pomysłu.
Masz może jakies podpowiedzi jako doświadczona posiadaczka łanów cebulowych kwiatów ?

ja bym powiązała u samego dołu jakimiś kolorowymi tasiemkami, potem wykopujesz i każdy kolor tasiemki do innego pudła
ana_art 09:46, 20 mar 2015

elaela napisał(a)
Witaj Ana, planuję posadzić śliwę wiśniową, wiesz może czy odstęp 1m od innych roślin (tuj) wystarczy, czy lepiej dac jej więcej miejsca?
według mnie za blisko, ja bym chyba dała ją przynajmniej 2 metry od thuj
Zeta 09:48, 20 mar 2015

Ślicznie wiosennie u Ciebie...zaglądam bo u mnie nadal szaro buro i ponuro.....
makkasia 10:09, 20 mar 2015

Ana ja Cię podziwiam, wiesz o tym, na każdym "polu" osiągasz sukcesy. Dlaczego Twoi sąsiedzi tego nie widzą ? Kiedy się to w Polsce zmieni, że narzekać to chórem ale coś zmienić to już nie!!!! szoook
Cebulowe zaczynają u Ciebie spektakl uwielbiam
lojalna_ 10:22, 20 mar 2015

Aniu edit to nie Ty pytałas )) zawsze chetnie lazikuje po Twoim ogrodzie i siedze cicho czytajac Twoje rady
Margo 10:50, 20 mar 2015

ana_art napisał(a)

ja bym powiązała u samego dołu jakimiś kolorowymi tasiemkami, potem wykopujesz i każdy kolor tasiemki do innego pudła

Serdeczne dzięki, musze się zaopatrzyć w tasiemki.
Irysy już kwitna i krokusy to juz je mogę oznaczyć