Chodzi mi abyście tu pisali czym okrywacie rośliny i jakie tego potrzebują. Co jest najlepsze, najbardziej dekoracyjne, co zawiodło, co jest niefunkcjonalne.
Ja zawsze okrywam wszystkie byliny gałązkami iglaków na zimę - zawsze odbijały wiosną i po zimie też nie wyglądały źle.
Zeszłej zimy zawiązałem młode tuje we włókninę, ale jak zaczęło wiać to włóknina latała po ogrodzie - już
więcej tego nie zrobię, bo i tak tuje tego nie potrzebują.
Jednak zastanawiam się czy okrywać w tym roku rh, bo podobno groźniejszy dla nich jest majowy przymrozek niż mróz zimą.
Temat przygotowania ogrodu do zimy, okrywania itd. w artykułach:
Danusiuwiedziałam ,że musisz wiedzieć ile ich masz.Kiedyś też miałam policzone tulipany246
Sebku byłam tam byłam.Rozmawiałam z właścicielką o Tobie i o tej pannie co Ci ogrodowiczanie szykująże musi być piękna i forsiataa może tylko wystarczy wejść w dobre układy z teściową co zainteresowana jest ogrodem
No to takich nie ma, hehe
To chyba długo tam byłaś, skoro aż o mnie rozmawiałyście
Teraz jakby trochę zmarniały - ale może pociacham je i zrobię sadzonki - a wy kiedyś je odbierzecie - np. na jakimś zlocie.
A jak chcecie pocztą to proszę bardzo, ale według mnie jak zamoczę same listki to zaczną gnić?
Nie mam i zamawiam!
To kiedyś na jakimś zjeździe dostaniesz sadzonkę ukorzenioną - bo pocztą drożej Cię chyba wyniesie niż kupienie gotowego Jak będzie na południu zlot to wtedy - oki? albo gdzie indziej