Z wielką ulgą odłożyłam na półkę piły i wszelkiej maści nożyce do cięcią. Wszystkie bukszpany, cisy, trzmieliny i liściaste żywopłoty zostały przycięte. Nieprzyjemna do praca (bola plecy i ręce, czasem trzeba się wspinać na ostatnie szczebelki drabiny), więc tym bardziej się cieszę, że mam to za sobą.
Odpukać, wszystkie bukszpany i cisy są zdrowe. Oby tak było jak najdłużej.
Bardzo lubię pojawiające się w ogólnym buszu geometryczne formy. Sprawdzają się zimą, ale także teraz. Wprowadzają na rabaty elementy "porządkujące" przestrzeń.
Witam,
szmata będzie wywalona, jest tymczasowo póki roślin nie ma.
Gleba przepuszczalna, strona południowa cały czas w słońcu.
Lubię grzebać w ogrodzie.
To moja inna grządka.
Tu ma być rabata fioletowa.
Czy dawać kocimiętki, szałwie bodziszki w około?
Czy tylko z przodu, teren jest na górce.
Podlewany w razie potrzeby z węża.
Ewa, to drzewo to czereśnia? Czy jest szczepiona? Na jakiej podkładce?
Napisz czy ją tniesz? Czy nie zabiera rabatom bylinowym za dużo wody i pokarmu? Ty jakoś szczególnie dbasz o te rabaty w jej pobliżu? Ile lat ma Twoje drzewko?
Mam dwie czereśnie, jedna kupiona w tym roku druga 5 letnia ale wiosną przesadzana, ciągle mi nie pasuje miejsce. Obie teraz rosną na rabatach bylinowych ale boję się że w końcu za kilka lat zjedzą mi byliny,
z kolei posadzić je na środku trawnika ? Nie będą zbyt ozdobne, są przecież atakowane przez mszyce, no nie wiem co robić.
Ogród masz wypielęgnowany, kolorowy, chętnie się ogląda Twoje zdjęcia
Róże masz piękne, bez dwóch zdań.
Ale rojniki MEGA fajne. Zazdroszczę. Ja z nimi próbowałam w zeszłym roku. Nie dogadaliśmy się. Zimowałam w domu, wszystkie padły
Dzisiejszy poranek, Gipsy się rozkręciła, szkoda że najwięcej kwiatów ma od strony sąsiada, żeby ją oglądać muszę się wychylić przez płot
Trzeba pomyśleć i ją jakoś inaczej rozpinać