W tym roku cos dziwnego sie z nimi dzieje bo kwitły w zupełnie innej kolejnosci niz zwykle, późno kwitnac zaczęły i dlatego jeszcze kwitna. Jeszcze całkiem sporo koloru z nich w ogrodzie.To dzisiejsze zdjecia.
Widać,że oba nasze egzemlarze mają jakiś klopot z liśćmi, myślę, że to niedobory pokarmowe, doniesienia odnośnie wymagań dereni są sprzeczne, ja poprzez sąsiedztwo podlewałam je od czasu do czasu odżywką do hortensji ale w tym roku zastosowałam na razie jeden raz florovit, minęły 2 tygodnie i myślę, że wyraźnie im służy. Co do dolnych liści- to chodzi o sąsiedztwo, jeśłi to będzie soliter to zostaw bez cięcia, jeśli wśród innych roślin to myślę, że ładnie będzie wyglądać gdy korona zacznie się nieco wyżej. Twój egzemlarz jest bardzo ładnie rozkrzewiony i symetryczny, myślę, że na chwilę obecną szkoda go ciąć
Dzięki Asia, nam też się bardzo podoba, po prostu wyszło tak jak chcieliśmy, więc 100% zadowolenia
I teraz jest ten moment, że możemy wrócić do uzupełniania tej rabaty, dlatego wklejam Twój pomysł ze strony 27.
Obwódki z bukszpanu są okrągłe, na razie posadzone są tylko one i wiśnie.
Ja wiosną myślałam o bluszczu, teraz obstawiam na tle słupków jednak miskant Morning Light, róże okrywowe chyba jednak w tym miejscu odpuszczę, tylko co dać tam zamiast róż? Po głowie chodzą mi żurawki i berberysy.
Spójrz Asia jeszcze raz na to i napisz co myślisz
Jolu, dziękuję bardzo za przemiły dzień.....słoneczny, upalny, wietrzny.......ale jekże miły i wesoły.....nie ma to jak Ogrodowiskowa Rodzinka......niby obcy ludzie, a ile tematów do przegadania.....dowcipów do opowiaedzenia, zapachów, smaków......same wspaniałe doznania
Jolu jeszcze raz dziękuję Wam za miłą gościnę
było super mimo upału
altanki to jednak dobry wynalazek, można swobodnie i w cieniu poleniuchować w doborowym towarzystwie i zastawionym stole