Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

monteverde 22:58, 05 cze 2015

07_Rene napisał(a)
Szławia z zeszłorocznego wysiewu

Piwonie nadal w pączkach

Coś mi się nasiało, i nie wiem co to...

To dzwonek
07_Rene 23:03, 05 cze 2015

monteverde napisał(a)
Renia masz wiele pięknie kwitnących roślin a piwonią może troszkę papu daj np. do kwitnących to szybciej rusząpozdrówka

Coś tam już rośnie i cieszy Czekam na róże.
Piwonie były nawożone kompostem i trochę obornikiem wczesną wiosną, niedawno podsypałam je azofoską. Kilka dni temu na całą rabatę dodałam jeszcze przekompostowanego podłoża z hodowli pieczarek. Początkowo miał tam być skalniak, więc ziemia licha. Zaczynam ją wzbogacać powoli. Może jutro podleję gnojówką z pokrzyw i żywokostu. Rewelacyjne efekty daje.

ps. dzwonek - dzięki wielkie nieraz mi sie coś rozsiewa od sąsiadki już w taki sposób nabyłam floksy. Chyba że to jakiś polny dzwonek, muszę poszperać
alinak 23:35, 05 cze 2015

Renia podziwiam cały czas za wysiewy. a paleta kolorów super.ach te twoje magiczne perspektywy.
kocham te widoki.wpadam w nostalgiczny nastrój.
ps.piwoniom daruj azofoske bo będą piękne lisciorki a kwiatków Niet. muszą dostać wieloskladnikowy z miedzią, potasem ,fosforu .w kompozycje tez akurat tego mało a to straszne zarloki. najlepszy florovit do kwitnących .
babka 00:00, 06 cze 2015

Reniu. przewertowałam na szybko pismo obrazkowe i poeiem Ci: Pięknie ! fotki z perspektywą .... miodzio !!
Jutro tu wrócę
Bogdzia 18:00, 06 cze 2015

Obejrzałam ostatnie zdjecia, ładnie wszystko rośnie a widoki za ogrodem cudne.Pozdrówka.
07_Rene 21:39, 06 cze 2015

alinak napisał(a)
Renia podziwiam cały czas za wysiewy. a paleta kolorów super.ach te twoje magiczne perspektywy.
kocham te widoki.wpadam w nostalgiczny nastrój.
ps.piwoniom daruj azofoske bo będą piękne lisciorki a kwiatków Niet. muszą dostać wieloskladnikowy z miedzią, potasem ,fosforu .w kompozycje tez akurat tego mało a to straszne zarloki. najlepszy florovit do kwitnących .

Nakarmiłam florovitem, ale już ruszają Zakochałam się mimo że to majtkowy róż. Zapach mojego dzieciństwa. Zawsze na majówkach sypałyśmy z siostrą kwiaami piwoni...

07_Rene 21:41, 06 cze 2015

babka napisał(a)
Reniu. przewertowałam na szybko pismo obrazkowe i poeiem Ci: Pięknie ! fotki z perspektywą .... miodzio !!
Jutro tu wrócę

Też jestes zapóźniona na wielu wątkach. Dziś drugi dzień pracy z piwniczą. Jeszcze nie skończyliśmy....

07_Rene 21:48, 06 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam ostatnie zdjecia, ładnie wszystko rośnie a widoki za ogrodem cudne.Pozdrówka.

Witaj, miło że zaglądasz
Rh percy wiseman jest taki cukierkowy, że szok Boski. Kupując go nie wiedziałam, że aż tak mi się spodoba.

babka 23:41, 06 cze 2015

Tyle pięknych roślin masz i widoki cudowne. Niesamowicie pięknie jest u Ciebie. Piwonia ma śliczny kolor, ni to róż ni nie róż i wcale nie jest gaciowy A rododendron rzeczywiście fantastyczny, cukiereczek do schrupania Fajnie rozświetli zakątek przy piwniczce.
Uwielbiam Twoje zdjęcia
jolka 11:43, 07 cze 2015

Witaj Reniu Cudne piwonie Ci kwitną, u siebie nie mam ani jednej, ale nadrobię to na 100%, bo szalenie mi się podobają. Chyba w sierpniu się je dzieli, więc będę polować na lokalnym ryneczku. Szukam gdzie Ty masz posadzonego tego rh, w cieniu czy w słonecznym miejscu, bo się trochę martwię o moje świeżo posadzone w słonecznym zakątku. Chociaż Bogdzia twierdzi, że dadzą rady ...U Ciebie jest piękny. Pozdrawiam słonecznie