Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:16, 23 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Troszkę sobie oglądam.. fajna studnia

Wracając do studni to zapomniałam ostatnio wspomnieć, że ona podoba mi się taka jaka jest. Surowa z lekką patyną, obrośnięta różą... może nic w niej nie zmieniaj bo pasuje do Twojego tajemniczego ogrodu z drzewami i piwniczką.
To takie luźne myśli

Dzięki dziewczyny. Na razie nic nie zmieniam przy studni. Najwyżej tylko powojnika podmienie, bo nie wiem czy jego kolor nie będzie się gryzł z kolorem róży. Ale na chwilę obecną nawet nie wiem czy ich kwitnienie się zbiegnie, wiec ten sezon czysto obserwacyjny.

Róża zawiązała kilkanaście pąków i co dzień wypatruje nowe Ach ten obornik... Cuda działa.

A dziś stałam się szczęśliwą posiadaczką tego

mój ogród Zacisze w Księżym Lesie 15:15, 23 maj 2015

Do góry
Mój mały ogródek 15:02, 23 maj 2015

Do góry
Ewa miałam nie ruszac ale mi radzono ,żeby lepeiej przesadzic wiec to zrobiłam w sumie okazało sie ,że mało miejsca miał tm na korzonki , mam 3 kloniki dokupie jeszcze 1 tylko nie wiem jaki .
w zamian klonika nad oczkiem posadziłam Irgę Cotoneaster hori"variegatus"

a to juz moja paprotka troszke większa polecam kupić jest śliczna

Ogród Tosi 15:02, 23 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Tosiu z red baronami będzie pięknie w donicy

Póki co jest tak i mnie cieszy liczę, że się zagęści, za rok albo dwa.
Już wiem, że to czekanie wcale nie jest takie długie

Ogród Tosi 14:56, 23 maj 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Tosiu, fajna ta historyjka o Twoim imieniu

A dlaczego Ty kochana do granitowych obwódek i granitowych donic sypiesz rudawy kamyk? Ja bym się zgodziła z Magnolią, że już jajka nawet bardziej kolorystycznie pasują, bo w szarościach som….

Ja też od Pana Trawki maleńkie kępki otrzymałam.

Gabsiu bo w sklepie widziałam go bardziej szary, może dlatego, że się uparłam jak dziecko, że trzeba stary wymienić a jak przywieźli "big-baga" na podjazd to było za późno.
Żon rozwozi taczką ochoczo nowe kamyki, i grozi, że to już koniec wymyślania, więc nie mam odwagi go zatrzymać Trochę się przybrudzi będzie szarzej

Musi być co jest, a wygląda to tak i powiem, że moje poczucie estetyki bardzo nie cierpi.

Od Pana trawki małe, ale gdzieś czytałam, że Kokoszka od Pana Mariusza kupowała i też większych nie było.
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:17, 23 maj 2015

Do góry
Bartek nie da się tego ukryć

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 14:14, 23 maj 2015

Do góry
Szukam nazwy pięknego klonu.
Zamieszczam zdjęcia. Jeśli mogłabym prosić o pomoc-
byłabym wdzięczna.

To ten środkowy
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 14:01, 23 maj 2015

Do góry
Piszę od Kasi i nie bardzo mam czasu, ale byliśmy wczoraj na Święcie azalii i wypatrzyłyśmy pięknego klona- jeśli ktoś zna nazwę , to będziemy wdzięczne

Zdjęcia poniżej.

To ten środkowy

A tu ciut bliżej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:56, 23 maj 2015

Do góry
Krys...Krysiu to ja wam dziękuję było fajnie, dzięki za fotkimagnolie kupił i posadził Waligóra

Bogdzia..oj fajnie, dostałam dużo radościjuż u Ani popatrzyłam, to za rok zobaczę, zakwitną czy nie

kasiek...Kasiu, to parasolowata, w sumie mam 3 sztuki,u mnie są 4 lata, żadna jeszcze nie kwitła, ale bujnęły zdrowozazdraszczam ci kwitka, u mnie nic, żadnego pąka, usmiech jest, bo ogród a to cieszy, a to wkurza ciągłym przesadzaniem

Margarete...Małgoś, tak właśnie sobie pomyślałam, zwłaszcza, że wiosną dużo tam siedzimy; jedynie mury zdobią rodki na zielono, dosadziłam jeszcze trzmielinę i złoty tatarak, ma taki kolor fajnyróże już wszystkie zaraz zaszaleją, część coraz odważniej, buczki są cudne, fajnie, że tez go lubiszbuziak

MalaMi.....Aniu, ostatnio mniej dawałaś, ale fakt, obie dajemy popalic fotami

GorAna....Aniu dziękuję, u mnie robota stale, jakoś nie wyrabiam

Juzia...ciut pomęczę

Tamaryszek...Iza, jak miło że zaglądaszdzięki, to pomysł Waligórypozdrawiam cię serdecznie

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 13:51, 23 maj 2015

Do góry
na planie rabaty delikatne zmiany:
zamiast cyprysika Filiformis obok jałowca posadze hortensję Pink Lady, wiedy wyjdzie mi szpalerek kwitnący, bo okok rosną juz 2 szt innych hortensji, bez i żylistek -)

Cyprysik Filiformis został przeniesiony na poczatek rabaty ( lekko ja wydłuzyłam), gdzie bedzie miał miejsce aby pokazac cały swój urok, miałam taki na rabacie żwirowej i przez 3 lata wybił mi na 1,5 metra i był niezwykle urokliwy

a tak wygląda ten 3-letni

wydłużając rabate pojawia sie pytanie, czy dokupic trzmielinek i zrobić dłuższą obwódkę czy np. dac tam kilka czerwonych Berberysów Admiration?
wtedy będzie kolorowej, bo czerwieni i bordo brakuje na tej rabacie?

uciekam do ogrodu, bo przestało padac -)
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 13:41, 23 maj 2015

Do góry
zabieram sie do rabaty, choc pogoda mocno deszczowa

powoli tworzą się obrzeża

ale niestety deszcz mnie wygonił więc odpoczywam w domku - myjąc okna

czekam aż deszcz przestanie i zacznę sadzić rosliny na oczyszczalni. Niestety jest tak mokro, że ziemia lepi sie do szpadla i motyki, więc plewienie i obrzeża odpadają
Ogród Ani :) 13:37, 23 maj 2015

Do góry
Pan Arek przybył jak obiecał i sprawną ręką poukładał wszystko
Teraz to wygląda tak...

I z lotu ptaka, kawałeczek

Rabata nr 6.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:36, 23 maj 2015

Do góry
Gocha napisał(a)

Oczami wyobraźni już widzę to miejsce za jakiś czas... kocham takie leśne klimaty!
Pozdrawiam Gosiu serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:32, 23 maj 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)
Podgladamy z naszej "wyprawy" spotkanie w WAszym ogrodzie. Jutro przed zachodem słonka wpadniemy spojrzec na tamaryszki i nowe nasadzenia np.rodki. Buziaki.

Było super, bardzo dziękuję za odwiedziny i kwiatkipozdrawiam Weroniko
Morze woni i kolorów... 13:30, 23 maj 2015

Do góry

Morze woni i kolorów... 13:29, 23 maj 2015

Do góry
Majowo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:29, 23 maj 2015

Do góry
Nikita....Magda, było fajnie, też żałuję, że cię nie było, ale jak to w życiu, różnie się układa.

Bogdzia....też się cieszyłam i wspominałam i dziękuję raz jeszcze, mam nadzieję, że ogród nie rozczarował

Polu....byłam, to normalne, ale to juz wiesz

kitek81....Kasiu już doszedł tatarak, dostałam wielką kępę od Madżenki, zrobiłam 22 sadzonki i brzeg obsadziłam trzmieliną japońską, sadzonki własnej produkcji azalie dotarły, teraz czeka nas sadzenieefekt za 2 lata murowany, a może wcześniej
lilia...Edytko, powojniki kochają słońce, ale nogi lubią miec w cieniu, mam tez w takich miejscach, jak ty i kwitną doskonale, da radę

Agata...no już ją sobie u Ani Mi obejrzałamu siebie 2 razem posadziłam, szybciej efekt będzie

w tle rodki pod murem, naprawdę szaleją
muszę z wysokości fotki zrobić, bo trudno je w całości pokazać, tylko wycinek

Malutki pod lasem 13:18, 23 maj 2015

Do góry
Paulina, super wiadomości co do moich cen
Właśnie tak mi się wydawało, że dość tanio, bo byłam jeszcze w innej szkółce i tam miskant mniejszy było po 17 zł, hortensje też droższe były.

Właśnie zaczęło kropić, zdążyłam wyrwać trochę chwastów z warzyw, posadziłam ogórki i sałatę i musieliśmy wrócić do domu. W sumie to Jasio i tak już chciał am, więc może potem jak będzie spał to przejdzie i jeszcze wyjdę

Moja Marysia wypieliła z chwastów ćwierć skrzyni z poziomkami i truskawkami Nawet ładnie jej to wyszło, biorąc pod uwagę, że robiła to pierwszy raz, no ale to jej truskawki, niech się stara.
No i mamy pierwszą z tych powtarzających owocowanie, w poniedziałek powinna być wyśmienita
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:17, 23 maj 2015

Do góry
Ewa napisał(a)
Po deszczu i pod chmurką świeżo i kolorowo

ale tu u Ciebie sielsko..donice boskie;sama je bieliłaś??
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:15, 23 maj 2015

Do góry
Ewa napisał(a)

piękniście to ujęte..właśnie szukam czegoś do podsadzenia RH i widzę u Ciebie te szare kwiatki( nazwę zapomniałam) ale mam je u siebie i powiedz,czy swoim wzrostem jej nie przechytrzą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies