To i ja poproszę o poradę. Chcemy posadzić tutaj magnolię (nawet zrobiliśmy już przymiarkę - jest wkopana w doniczce, na pierwszym planie ). Brakuje nam tylko pomysłu, co dać na jej tło. Może 2 klony Esk Sunset a może katalpy, po 1,8m? Rabata południowo-zachodnia. Cały dzień operuje słońce
A może zupełnie coś innego? Czekamy na Wasze propozycje. Proszę nie sugerować się nasadzeniami - są tutaj tymczasowo.
Pachnie cudnie i wygląda też
w czwartek u Ewci byłam i oto ona, kusiciel w pełnej krasie
podziwiałam też jej raj różany, pachnący
oliwnik
moje piwonie z kleksem
i rabata na której królują piwonie, irysy i naparstnice, oprócz tego róże, gożdziki, liliowce, no misz!
na tej rabacie jest 104 kwitnących naparstnic, policzyłyśmy z córą
bo chyba o taką właśnie mi chodziło. Milan kolorystycznie mi pasowała tylko taka trochę "mizerna" jest w dodatku Milan ma śliczne, ale różowe kwiatki, a Gunsmoke chyba biale? a białe zdecydowanie bardziej mi pasują
I teraz 100 pytań do
z limonkowych żurawek mam lime marmalade, citronella, electric lime i uwsteczniającą się golden zebra - jest jeszcze jakaś dobrze rosnąca w tym kolorze?
z czerwono/pomarańczowych mam fire alarm i paprika ale z żadnej nie jestem zbytnio zadowolona, tylko zwykła Maramalade i Caramel choć nie tak piękne wyglądają dość dorodnie. Znasz coś w kolorach paprika/ fire alarm, ale zdrowsze? MOże Royal Flame?
I jeszcze jedno mam już żurawki RIO, Berry Smoothie, Maroon Brusch i Georgia Peach, czy Georgia Plum bardzo się od nich różni? jest ładniejsza mniej kłopotliwa i lepiej rosnąca od pozostałych?
P.S. nawet nie wiedziałam, że już 12 żurawek mam.
EDIT: zapomniałam róża z bodziszkiem również i mnie zachwyciła
starałam się porobić większe ujęcia, ale one tylko uwydatniają wszelkie niedoróbki i uświadamiają ile pracy jeszcze przed nami eh....
do tego słońce daje tak, że ciężko o nieprześwietlone zdjęcia no i wszędzie ta linia kroplująca bo nie ma kiedy nawet kory dosypać.. ale spokojnie mamy czas
magnolie mają żółte liście pewnie im czegoś brakuje, ale nie mam pojęcia czego...