Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:55, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aga, geometria nie musi być nudna, wiemy o tym... a przez tą geometrię przewijają się zawijasy kolorowe..

Weszłąm sosbie na reklamę u nas u góry - tę o wycieraczkach.. rozśmieszyły mnie

Ważne, że humor Ci wraca Ja nie widzę reklamy wycieraczek, tylko jakiś beton, deal, krem na rozstępy i dekoria

A geometria w Twoim wykonaniu jest fantastyczna!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:54, 30 paź 2012

Do góry
W niedzielę plus 16
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:41, 30 paź 2012

Do góry
Aga, geometria nie musi być nudna, wiemy o tym... a przez tę geometrię przewijają się wrzosowe zawijasy kolorowe..

Weszłam sobie na reklamę u nas u góry w Dekorii - tę o wycieraczkach.. rozśmieszyły mnie
Kolorowe rabaty 10:39, 30 paź 2012

Do góry
Ja też nie prasuję, jedynie koszule z kołnierzykiem to mus. Ale mam znajomą co nawet skarpetki prasowała mężowi, tego nie mogę zaakceptować

Trzeba tak powiesić i naciągnąć, żeby nie trzeba było prasować. Świat przez to się nie zawali, więcej czasu dla siebie...albo dla ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:37, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może i ja nie jestem do końca normalna, ale te zdjęcia jak dla mnie przebijają wszystkie bajecznie ocukrowane roślinki w bukszpanowym
Jak ja uwielbiam takie klimaty! Bonsai, bukszpany, cisy, równiutko, geometrycznie! Miodzio, choć widać dopiero skrawek ogrodu Doczytałam, że zakończenie ogrodu wiosną - więcej fotek Danusiu, plisss
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:29, 30 paź 2012

Do góry
Landrynkowo, ale u mnie podobnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:25, 30 paź 2012

Do góry
Muszę jechać w miasto, ale jak bez umycia zębów i ślipków? Mus szukać wody w czajniku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:23, 30 paź 2012

Do góry
malwes - przy najbliższej okazji Zdzisław pomacha do Ciebie, Gosia ma już w nadmiarze

mira, Urszulla - dziękuję, tego jednak muszę się jeszcze uczyć, mam takie plany (kurs fotograficzny)

monteverde - dzięki za odwiedzinki, ja także zaglądam

Agacia - to niezła prognoza, zawsze sprawdzam i z reguły się zgadza

zuza12 - jedyną wadą tulipanowca jast jego kruchość, w czasie burzy obserwuję co będzie tym razem (dwa razy się wyłamał przewodnik)

Sebek - właśnie tym inwestorom tamten się nie podobał, woleli podobnego do ogrodu Zimozielonego - to z tej samej serii. Żwiry już są i "przechodzenie" kulek z jednego sektora na drugi i śliczne jarzeniowe berberysy i wrzosy też.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:22, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Betysiu. na śniadaniu mam gościa, kuzyn z lotniska przywieziony nocował..zbiera się do wyjazdu do Olsztyna, a ja jeszcze w rozsypce, dopiero się pozbieram za chwilę..Grześ krzyczy, że wody nie ma Wczoraj prądu, dziś wody, no to jak tu normalnie funkcjonować?

Danuś, nie da się. Trzeba przeczekać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:15, 30 paź 2012

Do góry
Betysiu. na śniadaniu mam gościa, kuzyn z lotniska przywieziony. Jest i nocował..zbiera się do wyjazdu do Olsztyna, a ja jeszcze w rozsypce, dopiero się pozbieram za chwilę..Grześ krzyczy, że wody nie ma Wczoraj prądu, dziś wody, no to jak tu normalnie funkcjonować?
Haemanthus 10:12, 30 paź 2012

Do góry
Koniecznie Bogusiu pochwal się wynikami eksperymentu
Żurawka - Heuchera 00:10, 30 paź 2012

Do góry
Lepiej wysadzić je do gruntu bez doniczek, dobrze ucisnąć ziemię i podlać. Powinny przezimować, bo raczej jesień wróci.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:08, 30 paź 2012

Do góry
To jeden z moich ostatnich ogrodów, który mam nadzieję pojawi się także na Ogrodowisku za sprawą Pana Grzesia

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:57, 29 paź 2012

Do góry
Dziękuję, to przyroda tak namalowała
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:40, 29 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Skoro u Ciebie stopniał, to jest nadzieja że i u mnie zniknie. Już jest mniej, ale mrozek lekki się pokazał

Danusiu a tak już całkiem ogrodowo snieg z dachu jak spadł tak nie topnieje... Ale podobno w weekend ma wrocić jesien???
Ogród szmaragdowy 22:08, 29 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Krzysiu, obejrzałam od początku, strumień ma bardzo ładnie zamaskowane brzegi, rozlewiska hmm. czyżby spadek był za mały, czy nie ma przegród, że woda tak leniwie płynie, czy nie płynie?

Danusiu są przegrody, posypane są kamieniami i przez to płynie leniwie woda.

Rozlewiska tak mają za mały spadek.Twoje oko profesjonalistki to wychwyciło.

Wiosną coś temu zaradzę, podniosę lekko brzegi folii i skoryguje przegrody zobaczymy co to pomoże.
Ogród szmaragdowy 21:41, 29 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Krzysiu, jeśli nie ma śniegu, a mróz jest spory prześledź prognozy długoterminowe. Z jakiego rejonu jesteś? a widzę - Bydgoszcz. Moim zdaniem nie opatulaj bo idzie ocieplenie, śledź tą stronę

http://www.yr.no/sted/Polen/Kujavisk_Pommern/Bydgoszcz/langtidsvarsel.html

Ewentualnie okręć agrowłókniną najcenniejsze albo najwrażliwsze rośliny.[/quote

Dziękuję kloniki opatuliłem białą agrowłókniną.
Ogród japoński Mori no tonari w Janowicach (śląskie) 21:20, 29 paź 2012

Do góry
Przeniesione z wizytówek:

Justyna napisał(a)
O, jak miło Was tu zobaczyć

Koniecznie poproszę o nowe zdjęcia!
Melduję, że wszyskie rośliny z Janowic mają się u mnie dobrze, a Hana Ma Toi rośnie jak szalona. Nawet trochę się boję, bo powinna się szykować już do snu, a nad siła ją rozpiera. To chyba przez ta poleconą gnojówkę z pokrzyw

Wybieram sie do Was na wiosnę.

Jestem ciekawa zmian i nowych roślin. A szczególnie Albizji, czy przetrzyma zimę i stewarcji, czy zakwitnie.

Pozdrawiam serdecznie
Mój różany taras 21:18, 29 paź 2012

Do góry
Nie wiem czy dobrze, ale ten wątek był w wizytówkach, przeniosłam do Naszych ogrodów, dobrze zrobiłam?
Ogród szmaragdowy 21:11, 29 paź 2012

Do góry
Krzysiu, obejrzałam od początku, strumień ma bardzo ładnie zamaskowane brzegi, rozlewiska hmm. czyżby spadek był za mały, czy nie ma przegród, że woda tak leniwie płynie, czy nie płynie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies