Marta to zależy co? u innych kwitną roślinki, które u mnie jeszcze pochrapują mam nadzieję, że drugiej piwonii nie zmarnują, która ma pączek no i koperkowa może zakwitnie, w tamtym roku ja mi połamały a w tym roku juz zauważyłam pączek, to zaraz kijkami otoczyłam, żeby kocury się do niej nie dostały
Marta zapraszam jak tylko masz ochotę na odwiedziny
Mimo,że faktycznie po wczorajszym dniu ciężko mi było się ruszyć wybrałam się do szkółki. Niestety nie było niczego z tych rzeczy ,które potrzebowałam,a że nie mogę pozwolić sobie na jeżdżenie po Polsce za upragnionymi egzemplarzami ,to coś Wam pokażę :
Jabłoń ozdobna Royalty - 3 sztuki i na prawdę odległości między nimi są całkiem spore nie tak jak to pokazuje zdjęcie. Linia tawuł względem berberysów w realu jest w miarę równoległa - wszystko zależy pod jakim kątem patrzymy i jest to mega trudne by układ z wielu punktów był akceptowalny
Na ostatnim zdjęciu ,za jabłonką wdzięczy się buk Rohan obelisk ,jescze jest dawyck gold i klon Crimson centry
Żywopłocik z porzeczki się zazielenił, ale od wczoraj jest już o połowę mniejszy, taki lilipucik teraz hahahahaha....ale niech się rozrasta i przyrasta na boki
dziejszy piątek jest jeszcze bardziej piątkowy dzięki temu, że udało mi sie zakupić żywotniki do żywopłotu, który powstanie kiedy wykopię jałowce ...
a teraz wiosna w Makowie
Wydaje mi się, że pewnego radzaju porządku (niniowości) w sadzeniu roslin nie unikniesz. W przeciwnym razie będziesz miała dziury na brzegu rabaty.
Ja tawuły posadziłabym w rządkach, a trzmielinę w lini przy brzegach a w środku bardziej swobodnie.
Odwiedziłam dziś szkółkę iglaków WOLF w Olszanie. Przepiękne drzewka Pan ma, zdrowe i dorodne, jest też bardzo miły i zna się na rzeczy. Oprowadził nas po całym polu, poopowiadał o drzewkach. Ceny bardzo przystępne. Żeby wyprawa nie okazała się daremną, kupiliśmy piękniutką i okrąglutką sosnę himalajską Tę z drugiej fotki. Jutro wsadzanie. A poniżej parę widoczków ze szkółki, dla Koleżanek Sąsiadek