Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 22:36, 04 cze 2015

Kawa napisał(a)
hej
Klonik śliczny wygląda że taki delikatny a przeciez to wytrzymałe drzewka są

czosnki rzeczywiście cudne będę się rozglądać w B. bo mam dla nich miejsce

ślimaka jakoś mi nie szkoda

Kloniki japońskie i palmowe są bardzo delikatne, lubią przemarzać, te o jasnych liściach przypala słońce. To mój pierwszy, wybrałam dla niego miejsce osłonięte, w półcieniu, gdzie nie ma zastoisk wody. Może sobie poradzi.

Petunie wyhodowane z nasionek zaskoczyły mnie na maxa kolorami

07_Rene 22:47, 04 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Renee, tak właśnie to jest, po kawału do przodu. Byleby tylko czasu na beznadziejne przesadzanie nie marnować - ja raz posadziłam jedną wielką rabatę (berberysy, tawuły i coś tam jeszcze w masie) - za 2 lata wszystko wykopałam i oddałam) - bo nie uzmysłowiłam sobie czego chcę.

Ja właśnie marnuje. Próbuję jakoś zagospodarować to co mam i ciężko Podobają mi sie całkiem inne rośliny niż jeszcze rok temu i zostałam z tymi pechęrznicami.... i innymi. Teraz patrzę na nasadzenia nieco inaczej. Wszystko co szybko rosnie jest problematyczne w perspektywie dekady.

Obraziły sie na mnie piwnonie, nie chcą rozkwitnąć. Jakieś migawki moich eksperymentów.

07_Rene 23:21, 04 cze 2015

Szławia z zeszłorocznego wysiewu

Piwonie nadal w pączkach

Coś mi się nasiało, i nie wiem co to...

babka 23:48, 04 cze 2015

Ależ Ty masz dużo liliowców ! Pięknie wyglądają w takim szpalerze I zaskoczyłaś mnie tymi petuniami, to z siewu są ? Kurcze chyba w przyszłym roku też spróbuję by nie kupować co roku jednorocznych W tym sezonie obiecałam sobie, że donice obsadzam roślinami, które mam ale i tak się skusiłam na lobelie, begonie i inne
Piwoniom może dać nawozu ? Moja zawiązała zaczątek ale pąka nie utworzyła, nie wiem dlaczego. Poczekam do przyszłego roku, może się zbierze w sobie.
Lubię tą przestrzeń u Ciebie, rób więcej zdjęć z perspektywą !
alinak 23:57, 04 cze 2015

wszystko w tym roku spóźnione . u mnie tez jeszcze większość piwonii w pączkach .
kolory petunii szałowe .
07_Rene 22:06, 05 cze 2015

babka napisał(a)
Ależ Ty masz dużo liliowców ! Pięknie wyglądają w takim szpalerze I zaskoczyłaś mnie tymi petuniami, to z siewu są ? Kurcze chyba w przyszłym roku też spróbuję by nie kupować co roku jednorocznych W tym sezonie obiecałam sobie, że donice obsadzam roślinami, które mam ale i tak się skusiłam na lobelie, begonie i inne
Piwoniom może dać nawozu ? Moja zawiązała zaczątek ale pąka nie utworzyła, nie wiem dlaczego. Poczekam do przyszłego roku, może się zbierze w sobie.
Lubię tą przestrzeń u Ciebie, rób więcej zdjęć z perspektywą !

Olu, petunie ze zdjęć to są te z siewu. Jestem też mile zaskoczona. Zmarnowało mi się kilkanaście siewek, bo nie przepikowałam o czasie. Mimo to mam petunie w 3 skrzynkach wiszących i w 3 stojących. Obdarowałam dwie szawagierki i teściową po kilkanaście sztuk każdej. Opłaca się siew, jeżeli potrzebuje wiele sadzonek. Dla kilu zbyt wiele zachodu.

Ja lubię wysiewy i dzisiaj sobie uzmysłowiłam, że mam bardzo wiele roslin swojej produkcji. Mianowicie:

ostróżki

liatrę kłosową

jeżówki, kostrzewa sina

W tym roku czekam też na werbenę patagońską
07_Rene 22:12, 05 cze 2015

alinak napisał(a)
wszystko w tym roku spóźnione . u mnie tez jeszcze większość piwonii w pączkach .
kolory petunii szałowe .

Pożaliłam się i cos ruszyło... wygląda na bardzo blady róż, ciekawe jak będzie w rozkwicie..

Dla Ciebie miniaturowy przywrotnik, od Ciebie i lawenda

Bonica oraz róża i powojnik przy studni rozchylają pąki
07_Rene 22:19, 05 cze 2015

Zbierają sie też spóźnione rododendrony percy wiseman, choć trochę podejrzanie wyglądają.... jakby nie one. Czytałam, że kolor przechodzi u nich od mocnego różu w pąkach, przez łososiowy, aż do niemal białego. Na razie łasosiowego nie widać.

Żeby nie marnować miejsca, wrzucam mojego najulubieńszego świerka.

07_Rene 22:33, 05 cze 2015

Jakieś kadry z perspektywą i nie tylko

monteverde 22:54, 05 cze 2015

Renia masz wiele pięknie kwitnących roślin a piwonią może troszkę papu daj np. do kwitnących to szybciej rusząpozdrówka