Wpadam po przerwie a tu tyle napracowane
Wiolu jak się robi tak cudną ziemię i tak idealnie równą przestrzeń?
No wiem, wiem Ale po raz kolejny powiem, że jesteś niesamowita.
Świdośliwa wygląda świetnie. Sadziłaś dwie razem?
Pogodowego rollecosteru nawet nie chce mi się komentować. Jakoś wyjątkowo w tym roku nie mogę się na ciepełko doczekać.
Prezent trafiony Będzie pięknie.
Aga, jest paypal, karta lub przelew tradycyjny. U ciebie też było dużo więcej zakupów. Ja chciałam jeszcze takie latarenki-domki ale były i nadal są niedostępne.
I tak, wiem, marudzę ;(... ta pogoda mnie dobija. I jeszcze inne tematy. Wszystkie moje plany idą się na razie bujać (w sensie są pod znakiem zapytania), denerwuje się zdrowiem rodzicielki i w robocie znowu cyrki. Więc tak jakby standardzik na wiosnę... człowiek by wyszedł do ogrodu coś porobić i się odstresować a tu wali kurczę śniegiem...
Zostawiam kwiatka i ptaszora, nie wiem czy je już wstawiałam. Normalnie idę sprzątać, w domu... nosi mnie
Dawno mnie tu nie było, mój ogród wiosenny jest już troszkę uporządkowany.
Niestety nie będę miała zbyt dużo czasu w rym sezonie na cieszenie się nim i prace.
Pochłania mnie kawałek ziemi i inny projekt.
Przyszło zamówienie. Bodziszki (to te puste doniczki ), ostróżki i 1 aster żeby było parzyście w paczce .
Tylko z sadzenia na razie nici jak taka pogoda. Wczoraj lato, dzisiaj zima.
Aniu, to nie dereń, to klon. Ma w sezonie żółte liście. A jesienią przebarwia się na pomarańczowo
i czerwono. Słabe zdjęcie, bo w telefonie mam kiepski aparat, a zrobione na szybko.
Klaudio, ciemierniki spróbuj reanimować. Dokładnie im się przyjrzyj. Jeśli mają żywe serduszka (środki), to obetnij wszystkie suche liście i suche korzonki. Pozostaw tylko część zdrową.
Gdy miną mrozy posadź je do kompostowej ziemi i pamiętaj o podlewaniu (ziemia wilgotna, nie mokra). Jeśli mają choć jeden żywy liść, odbiją.
Gdy zauważysz, że zaczynają wypuszczać nowe listki podkarm popiołem lub kilkakrotnie podlej wodą po gotowaniu jajek (schłodzoną). Możesz też zakopać w pobliżu korzonków rozdrobnione skorupki jajek.
Ciemierniki to siłacze, dobrze się regenerują.
Hej tak tak mamy jeszcze te nasze potforki To piękny wiek twojej żółwiczki jeju super nasze koło 7 lat i już mało miejsca ... kłopot bo jesienią pękło mi akwarium w ogrodzie a tam idą na wczasy po sezonie zimowym i zastanawiamy się nad oddaniem niestety
zobaczymy jak to będzie ...