Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:40, 23 kwi 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Irenko wiosna cudnie kolorowa i Ciebie Pamiętasz może nazwę rozplenicy której mi nasionka przysłałaś?

Oj czad jest...a czekam na tyle nowinek u siebie już pisałam u ciebie ...rozplenica Black
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:39, 23 kwi 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Ależ u Ciebie już pięknie,kolorowo
U nas zimnica okropna,mało które roślinki się odważyły otworzyć,
Mówisz,że hakona jest niezawodna,moje żółte wypuszczają,ale zielone nie dają znaku życia. Dostają czerwoną kartkę w tym roku
Psiaczki przeurocze

Reniu czekaj, ja w niektórych miejscach już mam takie na 20 cm, w innych dopiero cokolwiek wyłazi, każda w innym terminie, cierpliwość u ogrodnika musi być mam je od 3 lat, nigdy nie zawiodły, a naprawdę mam ich mnóstwo, policzę z ciekawości, w sumie 3 lub 4 odmiany
mini psiaczek zaczyna ryć, zrył rabaty z rzodkiewką i ogryzł nowe azalie japońskie, no i wyleguje się na żagwinach, chyba nie pocieszę się nimi w tym roku
ale najgorzej, że jakiś wielki łowny ptak krąży, aż strach, coby Miśki nie porwał, ona jak szczurek mała
najszybciej z hortensji rośnie i kwitnie pnąca, potem ogrodowe, część już ma pąki, a bukietowe chyba najpóźniej
ona część starych kwiatostanów nie gubi, ciekawie to wygląda, zimą ozdabia

chciałam ciąć forsycję, ale doszłam do wniosku, że niech się ona i kalina z tamaryszkami przeplata, widać, jak wysoko to polazło
tamaryszki różowieją, ale tez i śmiecą nieźle, jednak łatwo się sprząta, albo można na ściółkę zostawić....rosną od 98r.
Tysiąc radości i utrapień 14:39, 23 kwi 2015

Do góry
Magnolia prawdopodobnie "Susan". Jest trochę późniejsza i dopiero zaczyna rozkwitać. Jeżeli się uda to powtórzy kwitnienie w sierpniu

Tysiąc radości i utrapień 14:34, 23 kwi 2015

Do góry
Czas cieszenia się magnoliami

Magnolia George Henry Kern

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:27, 23 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, najbardziej urzekły mnie berberysy z różowymi tulipanami oraz genialne są Twoje tulipany pełne pomarańczowe. Ogólne wrażenie obłędne i jeszcze w dodatku zdjęcia coraz lepsze Szczególnie brązowe turzyce z tulipanami

Tak przypuszczałam, że ci się spodobaco do pełnych, no odlotowe, są tam gdzie mówiłaś aby eksmitować żurawki, do brązowych carexów i żółto daje tez trzmielina, ta japońska, co ci się u mnie podobała
Jednak Ty masz oko!! mnie też to zdjęcie się podoba, nawet ciut dumna z niego byłam powoli się uczę operować światłem
to dla ciebie ten kawałek
jest w takiej tonacji, jak wianek

i fajny narcyz Wilston Churchil z carexami
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:19, 23 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)

łał łał łał !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 23 kwi 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
heloł po raz kolejny napiszę pytanie: czy my w tym samym kraju mieszkamy?! niesamowita ta wiosna u Ciebie naprawdę świetnie wygląda ogród Macie rękę do roślin, bez wątpienia
Serdecznie pozdrawiam

Jasne, że w tym samym, ale na innych końcach
Nie wiem czy ręka, czy ziemia, chyba do kupy razem dzięki Kasiu
również ubiegłoroczny nabytek z Holandii, nazwałam go tulipan pająk, bo jak się otworzył, to z daleka ten środek wyglądał jak big pająk, w pierwszej chwili aż się wystraszyłam i ma inna łodygę, spiczaste płatki i spiczaste liście, większość ma po kilka pąków
już tu ruszyły hosty, więc ich liście zasłonią

Ogród Bogusława 14:01, 23 kwi 2015

Do góry

Teraz to już wiosna.
Życie w wiejskim ogrodzie 14:00, 23 kwi 2015

Do góry
Floksy i żagwiny zaczynają spektakl

Początki w Kruklandii 13:57, 23 kwi 2015

Do góry
O takie o

Czekają na rozsadzenie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:57, 23 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
W pąkach

Ana,
Jaka trawa jest między tulipanami?
Życie w wiejskim ogrodzie 13:55, 23 kwi 2015

Do góry
Nie tylko w Japonii takie widoki Właściciele wiśni wczesną wiosną maja takie doznania bez ruszania się z domu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:54, 23 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Irenko oczopląsu od kolorów dostaje, piękne tulipki botaniczne ale rzeczywiście połączenie zonkili z hiacyntami najpiękniejsze. Pochwale sie ze u mnie hakone przetrzymały pierwszą zimę, może bedą mocniejsze zanim przyjdzie jakas ostrzejsza.

Ogromnie się cieszę z tej hakone u ciebie, bo to naprawdę mocne trawy, widać więcej czasu potrzebowała do aklimatyzacji
u mnie wszędzie idą, jak szalone, tylko te największe ciut opędzlowane z korzeni, albo ślimaki, albo nie wiem co..coś z boku puszczają, odbiją, bo one szybko rosną, mam je na kilku rabatach w tym na tej rodkowej teżmam ich dziesiąt i żadna nie zawiodła
All Gold całą zimę w liściach, polecam ci ją też
u mnie od jesieni, konkretnie od września 2014

w kamieniach z sasankami, inna odmiana

z żonkilami i hiacyntami, a zaraz tu tez orliki
Pan Maluśkiewicz 13:43, 23 kwi 2015

Do góry
Przekazałam Wasz cenne uwagi mężowi I usłyszałam" a przecież mówiłem, że będziemy siedzieć jak na świeczniku" ot takie odkrycie I taka decyzja. Płotków nie będzie. Taras będzie niżej o poziom 3 stopni i będzie się łączył z tarasem z kostki. Rysunek nieudolny. Architekt dostanie szału, a ja rachunek taki, że padnę za te wszystkie poprawki
Zamiast balustrady planuję donice. Przytwierdzone do tarasu na rośliny jednoroczne. Narazie posadzę Smaragdy od strony uliczki i sąsadów. Chciałabym rozjaśnić dodając w rogu i co 4 Smaragda Thuja Aurescens ale nie wiem czy da radę w tym stanowsku. Gdy zakończy się kariera malin dla dziewczynek to zrobię rabtę i połączę te dwa stanowiska żywotnikami. Pod płotkami posadzę cisy. Powoli podrosną, a w międzyczasie płotki pewnie padną Przed nimi widziałabym Hortensję Vannila fraise, obok mam Rhododendron fioletowy, który powinnam wymienić na inny kolor bo się gryzie. Przed hortensją chcę posadzić żurawki Sweet tea. a dalej żurawki na obwódce. Czy tam w zaciszu krzewów da radę Klon palmowy? A u jego "stóp" Hakonechloa macra "Aureola" A po prawej stronie Pinus mugo pumilio? Jakieś hosty z białoobrzeżonymi liśćmi.
Czy jest jakiś Clematis który mógłby rosnąć na tych płotkach i cisach? W kwaśnej ziemi i ciemnicy.
Jeśli się tam to wszystko pomieści. Ufff.

Dziękuję za dobre rady i pozdrawiam
Karolina

Ogród Bogusława 13:42, 23 kwi 2015

Do góry
Nieuchwytna sujka, przez szybę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:40, 23 kwi 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Irenko pieknie u Ciebie jak w bajce ...psiaki boskie

Gosiu dziękuję bardzo w końcu po tylu rewolucjach, zbliżam się do tego co chcę, jeszcze 2 lata i chyba to zobaczę

twardziele spod wisterii, podobnie jak u Agani, mam je z hostami
jeszcze nie wszystkie kwitną, ale już zaraz...3 sezon u mnie

Gdzieś na końcu świata... 13:38, 23 kwi 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Obiecane fotki wykonane

Fantastyczne tulipany i śliczna wizytówka zachwyciło mnie w niej ujęcie kota, zaglądającego za wiosną,pozdrawiam serdecznie i jak inni podziwiam trawnik, jest perfeckt
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 13:33, 23 kwi 2015

Do góry
Z Ukrainy? Jak tego dokonałaś? Ale wiadomość...pochwal się

Kolejne kwitnienia

Hortensjada 13:31, 23 kwi 2015

Do góry
Pytanie laika, czy tę ślicznotkę można już wystawić na dwór? Od czasu zakupu wystawiałam na dzień, ale na noc chowałam.
Będę wdzięczna za instrukcję obsługi

Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 13:29, 23 kwi 2015

Do góry
U mnie jest to koło tarasu czyli ta sama strona świata co u was wejście
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies