Reniu czekaj, ja w niektórych miejscach już mam takie na 20 cm, w innych dopiero cokolwiek wyłazi, każda w innym terminie, cierpliwość u ogrodnika musi być mam je od 3 lat, nigdy nie zawiodły, a naprawdę mam ich mnóstwo, policzę z ciekawości, w sumie 3 lub 4 odmiany
mini psiaczek zaczyna ryć, zrył rabaty z rzodkiewką i ogryzł nowe azalie japońskie, no i wyleguje się na żagwinach, chyba nie pocieszę się nimi w tym roku
ale najgorzej, że jakiś wielki łowny ptak krąży, aż strach, coby Miśki nie porwał, ona jak szczurek mała
najszybciej z hortensji rośnie i kwitnie pnąca, potem ogrodowe, część już ma pąki, a bukietowe chyba najpóźniej
ona część starych kwiatostanów nie gubi, ciekawie to wygląda, zimą ozdabia
chciałam ciąć forsycję, ale doszłam do wniosku, że niech się ona i kalina z tamaryszkami przeplata, widać, jak wysoko to polazło
tamaryszki różowieją, ale tez i śmiecą nieźle, jednak łatwo się sprząta, albo można na ściółkę zostawić....rosną od 98r.
Kupuj, ma po kilka kwiatów na jednej łodydze i pachnie teraz widać puste place, dlatego dosadzam i to samo z pierwiosnkami, bo ta mini rozplenica Little Buny późno rusza, już zaczęła, to jak te przekwitną, nie będzie widać ich liści, a wiosna będzie czadowo, a nie łyso
róże z patyków idą, ciekawe czy zakwitną
a ślimaki zżerają mi z góry lilie i kicha, a poskrzypka drugie szkody czyni!!
tys pawie sobie fundnęła, a ja insekta
Hi, hi...kiedys faktycznie gorzej fociłam, praktyka, moi sąsiedzi śmieją się ze mnie, że z tym aparatem codziennie latam, co tez ja tam widzę a jednak codziennie coś nowego teraz
Teraz juz każda pora roku u mnie wypełniona, tyle naklamociłam roślin...oby zdrowie tylko pozwoliło o to zadbać, buziaki
idą moje rzodkiewki, seler i sałaty, nawet bratek sam się posiał
zaszaleje Rubens, Veronica Choice i Peter jakiś tam, kratki zaraz zzielenieją
i tu żelazne tulipany, od czarnego do mieszanych w tym odcieniu, co rok ich więcej
Mam ile się nagimnastykuję, aby w kadr nie weszło 1. to ognisko, nadal nie zrobione, 2. rozwalany garaż i stara willa psówjedno gruzowisko i pobojowisko
Ta roślina to tawuła Gold Carpet, rośnie sama z siebie w kulkę, jest nieduża, super na obwódki, kwitnie jasno różowymi kwiatkami, zero wymagań, bezobsługowa
dzięki Pamajo, w takiej elitarnej grupie mnie umieściłaś
koło domu, z 2 lata tylko liście, teraz kwiaty
kostrzewy po strzyżeniu już się pozbierały, kulki bukszpanowe też
pełno siewek mam kostrzewy, niech rosną, rozdam
paulownia, drzewko szczęścia obrasta powojnik, z obrazka ładny, pąki są
nad tronem zaraz różowo