Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:24, 31 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
OOOOOO, doskonale, już się cieszę

I jestem wściekła.... bo
1. aparat wczoraj w trawie położyłam i zaparował...w szytskie zdjecia z plamą.....
2. Kostrzewa brzydka
3. Pustka po wykopanej lawendzie nie do wytrzymania
4. róże jeszcze nie kwitną....
5. Miskanty które robią za tło nie rosną bo za sucho...
6. Buki odchorowują suszę również...

Wiec kadrowałam jak się da by brzydoty miejsca nie pokazywać....

Prawa stron a z Aspirin rose, bonica i carexem morrowi variegata . Kto powiedział aby je ciąć zamiast wyskubywać!!!! Sa tak brzydkie, zę nawet się do fot nie nadają....

Lewa strona....
Kostrzewa brzydka , ze strach, trawji na brzegu trzy razy w tygodniu rozjeżdża córka samochodem.... a stipa za mała....

i dooopa... Musisz poczekać ze dwa-trzy tygodnie

A środek pokaże dopiero gdy lawenda podrośnie (słynna viva ma u mnie 5 cm...), szałwia i przetaczniki nabiorą masy....
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:18, 31 maj 2015

Do góry
lilak ottawski Miss Canada

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:18, 31 maj 2015

Do góry
Pola napisał(a)
U mnie róże w pąkach to sobie twoje obejrzałam, cudne....

Zapączkowana Gertruda Jekyll - to kultowa róża. Nie mogę sie doczekac jaki ma w rzeczywistosci kolor, bo zdjecia w necie i katalogach przekłamują

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:16, 31 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Niesamowite, że masz tak gęsto, a ciągle coś kupujesz Jezowki mniam, chyba też się na nie skuszę

Sebciu oj gęsto gęsto... a ja ciągle biegam z konewką bo w każdym miejscu coś dosadzałam.....

Mój busz
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:16, 31 maj 2015

Do góry
Gocha napisał(a)
Orlikowo

Piękne są Czarne?
Gosia jak Ty to robisz z tym kręgosłupem, przecież ogrom ciężkiej pracy zrobione masz. Rewelacyjne efekty
Ogród Magdalenka 22:15, 31 maj 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Grab ( drugi od prawej ) nie chce się wyrównać z pozostałymi

cudnie !!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:14, 31 maj 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Zaczęło się różane szaleństwo Teraz proszę o miliony fotek minimum raz w tygodniu! U siebie ich nie chcę, ale z chęcią pooglądam Twoje

Czekam na tę rabatę rózaną... blade i purpurowe róze z jednej strony a z drugiej maliny w kolorze żurawki georgia peach w połaczeniu z brązową trawą. Ciekawe czy bedę podziwiać na kanapie czy zgrzytać zębami i czekać do jesieni na przesadzanie

Podwórkowa rehabilitacja 22:14, 31 maj 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Renato, wpadłam z rewizytą, pięknie u Ciebie
Zaznaczam wątek do obserwowania, będę podglądać i kibicować.
Pozdrawiam.
P.S. W Twoim mieście dość często bywam, bo mój teść jest z Radomska i czasami jeździmy tam do babci męża

Miło, że zajrzałaś. W takich okolicznościach to sąsiadki jesteśmy jeszcze bliższe
Kosmos dla Ciebie
W ogródku Iwony 22:07, 31 maj 2015

Do góry
Roseum Elegans zakwitł jako przedostatni.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:07, 31 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Madżenko tak pięknie u Ciebie róże kwitną, a u mnie jeszcze żadna, wszystko w pąkach.

Piwonie też mam taką samą od mamy, pierwszy sezon u mnie i ma jeden kwiat, kolor piękny, szkoda, że przekwita.

U mnie plaga szkodników: mszyca zielona i takie samo coś tylko czarne (nie wiem co to, czy to też mszyca?), liście róż już zaczynają mieć plamy, przędziorek, mrówek wszędzie pełno, opuchlaki i jeszcze nornica ryje między tujkami, jeszcze jakieś coś co skręca liście na budżet też nie wiem co to?
Chodzę z czterema opryskiwaczami, tak wiele na raz jeszcze nie miałam.
Pozdrawiam Cię Madżenko

To czarne ciemne to tez mszyca. U mnie niemal nie ma mszyc. Jak coś się pojawi dostanie prysk po oczach... Na nicienie wiesz że polecam nicienie, a teraz wieczorami chyba tzreba zacząc robić obchód i szukać opuchlaków.... Musz obserować liscie... czy są juz koronki.

Za kilka lat gdy ogród dojrzej te plagi nie bedą takie groźne... ale zobacz co sie stało z moimi piwoniami.... Były paki i nagle zciemniały i uschły... jakiś grzyb? O co chodzi?
A tak się cieszyłam na nie....

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:06, 31 maj 2015

Do góry
To przy tej rabacie na której będzie stała ławeczka z pergolą potrzebuję pomocy z podsadzeniem hortensji czymś niższym i wcześniej się budzącym lub zimozielonym, bo na pergolę której jeszcze nie ma puszczę clematisy lub milin, a z tyłu będzie kokorycz z tych do pasa

Help me please!
Podwórkowa rehabilitacja 22:06, 31 maj 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Renatko, orliki cudne U mnie też pięknie kwitną, ale liście znowu zżerają mi gąsienice. Mąż robił oprysk i myślę, że będzie już z nimi spokój

Też mi się podoba ten kwiatek, mam na razie 3 sztuki. Powodzenia w walce z gąsienicami

Nocne orliki

Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:04, 31 maj 2015

Do góry
Hosty w tym roku zdecydowanie powiększyły objętość i dobrze .

Bergenie sercolistne

Śniedki

Piwonia lekarska

Wejgela -aurea

wejgela różowa

Skąpana w słońcu 22:03, 31 maj 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Najpiękniejszy kwiat

Uwielbiam zdjecia dzieci w ogrodzie. Minka na drugim zdjeciu cudna a i tło piękne. Pozdrówka.
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:03, 31 maj 2015

Do góry
31 maja jest dniem bociana białego. Nie wiem czy one o tym wiedzą ale dziś miałam niecodzienny widok. Nad naszym osiedlem około 40 bocianów odstawiło jakby taniec.
To było niesamowite, trwało kilka minut, po czym zniknęły tak nagle, jak nagle się pojawiły.

Ogród w cieniu drzew 22:03, 31 maj 2015

Do góry
Śliczny kolor mają te kosaćce

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:01, 31 maj 2015

Do góry

W ogródku Iwony 22:01, 31 maj 2015

Do góry
Zakwitł Rasputin.

Olin O. Dobbs

Nova Zembla
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:58, 31 maj 2015

Do góry

i angielska

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:56, 31 maj 2015

Do góry
olaw napisał(a)

Dzięki za odp, tak myślałam ale jak Ktoś powie...
Spróbuję kupić jedną i przetestuję przez zimę...chociaż mi wtedy szkoda nie będzie jak wymarznie

Napatrzyłam się na piękne piwonie, u mnie jeszcze w pąkach

Na tej fotce za seslerią mam posadzone laurowiśnie otto L. Są niskie, kompaktowe, za chwile przytnę je w niski żywopłot i ma ozdabiać rosnące za nimi hortensje pinky winky i limelight

Laurowiśnie to te jasne soczyście zielone przyrosty , az żal je ciachać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies