Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Konstancja30 21:57, 31 maj 2015

koniecznie muszę zdobyć Munstead ... i Princes ... Madżenka zazdraszczam rozpoczynającego się spektaklu różanego !!! ...

ja pałetam się pomiędzy pakami i wciąż oczekuje ... ehhhhhhhh ... jak ja oczekuje ...

ps. Adamo pod koniec czerwca zobowiązany został do odwiedzenia przybytku różanego Tantau ...
Madzenka 21:58, 31 maj 2015

Mysza napisał(a)

Marzenko a co ile masz posadzone te berberysy??
Kurcze nie wiem czy te moje nie są za gęsto, tak na oko je sadziłam.
Świetna ta Twoja rabata

Ja też sadziłąm je na oko... chyba co 30-40 cm. Teraz moje już po cięciu mają ok 35 cm, chyba musze je posadzic co 50 cm. Ale ja sadzę na oko, bez miarki....

Kurcze zapomniałam zmierzyc dla Malkul odelgłosc incrediball....
Madzenka 22:00, 31 maj 2015

noemi napisał(a)
Hmmm ja też poza miastem i dopiero pierwszy pąk pęka … burgundy iceberg u Ciebie juź kwiatki są ślicznie !

Marzenko , ten jeden grab dalej u mnie marniutki , grzebałam w ziemi , nic nie widzę , myślisz , że on taki słabeusz … za chwile będzie czas na cięcie i nie wiem czy mu nie zaszkodzę ? czy mu jednak odpuścić ?

p.s.Przypominam o wtorku

Odpuść cięcie. Jeśli to ten ze szpecielami to ze dwa lata walki cie czekają, nie tnij, obserwuj, pryskaj...

Mój, który chorowała jest najmniejszy... a swieżo posadzony do chwili obecnej nie rozwinął lisci... chyba znów dostanie eksmisję... Na szczescie rezerwowy rośnie dobrze w donicy i wzorem Gabisi zasłania rynnę...

Do wtorku
Musze kupić świece przeciwkomarowe, to must na wtorek
Madzenka 22:02, 31 maj 2015

Konstancja30 napisał(a)
koniecznie muszę zdobyć Munstead ... i Princes ... Madżenka zazdraszczam rozpoczynającego się spektaklu różanego !!! ...

ja pałetam się pomiędzy pakami i wciąż oczekuje ... ehhhhhhhh ... jak ja oczekuje ...

ps. Adamo pod koniec czerwca zobowiązany został do odwiedzenia przybytku różanego Tantau ...

Kochana Twój Leonardo wypuścił jeden badyl na 1 m!!!! To Tówj Leoś w mym ogrodzie.
Qurcze moze sie skusić na coś z Tantau????? Kupuj koniecznie.

Ja chyba wolę połączenie purpury z bladym rózem, jeszcze nie wiem, na razie obserwuję. Najwyzej stworzę nową rabatę z pink (Princess Anne.... i kilka innych). Ten rok daję sobie na obserwację nowych nabytków
Konstancja30 22:06, 31 maj 2015

Leoś lubi się wyrwać tak na metr u mnie też sobie tak zaszalał ... ten krzaczek wynorany w sklepie na O ma już półtorametra na półtorametra ... i mnóstwo pąków ...

koniecznie czeba katalog znów wertować ...
Madzenka 22:07, 31 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Madżenko tak pięknie u Ciebie róże kwitną, a u mnie jeszcze żadna, wszystko w pąkach.

Piwonie też mam taką samą od mamy, pierwszy sezon u mnie i ma jeden kwiat, kolor piękny, szkoda, że przekwita.

U mnie plaga szkodników: mszyca zielona i takie samo coś tylko czarne (nie wiem co to, czy to też mszyca?), liście róż już zaczynają mieć plamy, przędziorek, mrówek wszędzie pełno, opuchlaki i jeszcze nornica ryje między tujkami, jeszcze jakieś coś co skręca liście na budżet też nie wiem co to?
Chodzę z czterema opryskiwaczami, tak wiele na raz jeszcze nie miałam.
Pozdrawiam Cię Madżenko

To czarne ciemne to tez mszyca. U mnie niemal nie ma mszyc. Jak coś się pojawi dostanie prysk po oczach... Na nicienie wiesz że polecam nicienie, a teraz wieczorami chyba tzreba zacząc robić obchód i szukać opuchlaków.... Musz obserować liscie... czy są juz koronki.

Za kilka lat gdy ogród dojrzej te plagi nie bedą takie groźne... ale zobacz co sie stało z moimi piwoniami.... Były paki i nagle zciemniały i uschły... jakiś grzyb? O co chodzi?
A tak się cieszyłam na nie....

Madzenka 22:09, 31 maj 2015

Konstancja30 napisał(a)
Leoś lubi się wyrwać tak na metr u mnie też sobie tak zaszalał ... ten krzaczek wynorany w sklepie na O ma już półtorametra na półtorametra ... i mnóstwo pąków ...

koniecznie czeba katalog znów wertować ...

Iza ja pamietam Soul I Piano
Madzenka 22:13, 31 maj 2015

eee_taam napisał(a)

plagi egipskie u mnie te same dodam, że u mnie jeszcze ślimaki w warzywniku grasują i jakiaś gadzina zjadła niedojrzałe owoce porzeczki

Codziennie zbieram z roślin liście posklejane, w których sie pochowały kokony małych gąsieniczek.... Ogród zlałam na poczatku maja nicieniami... pryskałam Kohinorem na robactwo, podlewałam chorujace rośliny previcurem.... Coś za coś przy takiej łagodnej zimie. Za to ilosć paków na róząch i hortensjach ogrodowych rekompensuje mi te palgi egipskie

Madzenka 22:14, 31 maj 2015

Loosiuu napisał(a)
Zaczęło się różane szaleństwo Teraz proszę o miliony fotek minimum raz w tygodniu! U siebie ich nie chcę, ale z chęcią pooglądam Twoje

Czekam na tę rabatę rózaną... blade i purpurowe róze z jednej strony a z drugiej maliny w kolorze żurawki georgia peach w połaczeniu z brązową trawą. Ciekawe czy bedę podziwiać na kanapie czy zgrzytać zębami i czekać do jesieni na przesadzanie

Madzenka 22:16, 31 maj 2015

Sebek napisał(a)
Niesamowite, że masz tak gęsto, a ciągle coś kupujesz Jezowki mniam, chyba też się na nie skuszę

Sebciu oj gęsto gęsto... a ja ciągle biegam z konewką bo w każdym miejscu coś dosadzałam.....

Mój busz