Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 15:51, 31 maj 2015

Marga napisał(a)
Śliczne rabaty. Jesteś taka pracowita, Małgosiu. Naprawdę podziwiam

Dzięki Marga- czy ja wiem czy pracowita ? po prostu lubię dłubać w ogrodzie , to mnie odstresowuje. A jak widzę efekty mojej pracy i że są one zadowalające to mnie cieszy. Tylko po takiej pracy w ogrodzie nie bardzo mogę się ruszać- niestety kręgosłup już mocno wyeksploatowany jest. Buziaki
Gocha 16:02, 31 maj 2015

To żółte oregano na wiosnę jest cudne, później już nieco gorzej z nim

Widok ogólny

A to najnowsza część jeszcze trzeba coś podosadzać na niej

A te hostensje ogrodowe to będę testować - one mają kwitnąć na jednorocznych przyrostach więc może nie będą wymarzać i będą kwitnąć co roku.
Gocha 16:07, 31 maj 2015

Gocha 16:10, 31 maj 2015

dorciabe 21:00, 31 maj 2015

Gosia pięknie to sobie urządziłaś
Widzę derenie na nowej rabacie, jakie to są pamiętasz?
malgorzata_s... 21:10, 31 maj 2015

Gosiu śliczności pokazujesz Zakochałam się w lilaku na pniu Gdzie ja miejsce znajdę Muszę mieć
Ewkakonewka 22:16, 31 maj 2015

Gocha napisał(a)
Orlikowo

Piękne są Czarne?
Gosia jak Ty to robisz z tym kręgosłupem, przecież ogrom ciężkiej pracy zrobione masz. Rewelacyjne efekty
Gocha 22:31, 31 maj 2015

dorciabe napisał(a)
Gosia pięknie to sobie urządziłaś
Widzę derenie na nowej rabacie, jakie to są pamiętasz?

Dorotko dzięki za miłe słowa. Czasem mam wrazenie że jednak za dużo tych nowych rabat robię bo nie mam siły tyle ich pielegnować. Ale jakoś jeszcze mi się wydaje że jak rozrzucę korę to będzie mniej do plewienia. Narazie na tej nowej wyszło mi trochę chwastów i je w miarę szybko usunęłam ale może następne będę musiała traktować Rundapem żelem. Jeżeli chodzi o derenia to jest to Cornus alba ‘Elegantissima’. Ta moja koleżanka miała jeszcze gdzieś Sibirica ale o zielonych liściach tylko podobno czerwieńsze pędy ale nie mogła go znaleźć, zapomniała gdzie go postawiła w szkółce bo miała tylko niewiele sztuk. Pozdrawiam
Gocha 22:38, 31 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu śliczności pokazujesz Zakochałam się w lilaku na pniu Gdzie ja miejsce znajdę Muszę mieć

Gosiu ja też bardzo lubię Palibina. Wprawdzie on bardzo krótko kwitnie ale nawet bez kwiatów jest dekoracyjny- ma ładny pokrój. . Pewnie że go musisz mieć- to dziwne że go jeszcze nie masz do tej pory. Pozdrawiam gorąco
Gocha 22:46, 31 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Piękne są Czarne?
Gosia jak Ty to robisz z tym kręgosłupem, przecież ogrom ciężkiej pracy zrobione masz. Rewelacyjne efekty

Ewa tak te orliki są takie bardzo ciemne i są bardzo ładne ale posadziłam je w niezbyt dobrym miejscu bo są przytłoczone przez inne rosliny , muszę je przesadzić żeby ładniej się rozkrzewiały.A z kregosłupem to sobie wcale nie radzę, boli jak robię i później też. Ale jakoś trzeba sobie radzić, lepiej już nie będzie a ktoś musi robić. Buziaki