Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki w Kruklandii 08:51, 22 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Różanka Agentkowa

I takie tam...w biegu, bo zimno jednak mimo słonka

Łaałł jakie dorodne tulipki,już na momencik zakwitną

A knciki-po mistrzowsku
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 08:49, 22 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Dzisiaj posadziłam 3 h.anabell, skosiłam trawkę i bawiłam się ze zraszaczami
Roślinki podlewam

I mój pierwszy tulipan w tym roku.

I magnolia

Ty masz prawdziwe perełki u siebie ()
Rododendronowy ogród II. 08:43, 22 kwi 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Bogdziu a jeszcze podpowiedz mi proszę, z czego i w jakich proporcjach mam zrobić mieszankę nawozów do oprysku rh? Resztę wykonam jutro. Nie wiedziałam, że ziemia pod rh ma być goła, myślałam zawsze, że kora dobrze im zrobi, także jutro działam, bardzo, bardzo dziękuję.

Przeczytaj instrukcję na pierwszym z nich i wg niej przygotuj mieszankę z tych trzech czyli daj kazdego po 1/3 tego co w instrukcji. Opryskuj co 4-5 dni az liście stana sie zielone i lśniące. Korzenie rh muszą oddychac dlatego lepiej jak na nich nic nie leży.
U BusyBee w ogródku... 08:40, 22 kwi 2015

Do góry
To napewno grujecznik......

Moj ma pien a czesto widziałam na ogrodowisku w formie krzewów ..... zawsze te dolne gałazki mozesz powycinac
W kamiennym kręgu od początku 08:29, 22 kwi 2015

Do góry
GorAna napisał(a)

Aneczko pięknie jest w Twoim Kamiennym ach jak Ja uwielbiam wiosnę
Mus owocowy w miejskiej dżungli 08:25, 22 kwi 2015

Do góry
mar_za napisał(a)
Żurawki i turzyce przesadziłam jesienią z doniczek. W to posadzilam tulipany (w opisie białe). Teraz mam oto taki tulipanowy żółty zagon

Pięknie jest chcemy więcej takich widoków mam cichą nadzieję że jednak będziesz
Pozdrawiam
Mój własny kawałek klepiska 08:23, 22 kwi 2015

Do góry

Ta rabatka już bardzo mi się podoba
Czasem słońce czasem deszcz 08:23, 22 kwi 2015

Do góry
Foteczki lubie zapamietuje ogród i atmosferke u Ciebie atmosferka miła
Ogródek w którym klon osłupiał:) 08:20, 22 kwi 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Dla tych, którzy chcieli by się pośmiać ze mnie lub ze mną wstawiam zdjęcia z kolejnego łazienkowego eksperymentu. Nabyłam wczoraj w castor. za całe 13 zł profil blaszany, bo stwierdziłam, że świetnie sprawdzi się jako rynienka z której woda spływa do oczka, nagiełam jego koniec za pomocą kombinerek i woda ładnie spływa, teraz muszę wymyśleć jak to zainstalować w ogródku. Po całej mojej zabawie syn zaczął po mnie sprzątać, chyba powinno być na odwrót.

Matko i corko niezła jazda

Ale u Ciebie szalenstwo, plany lustra oj plotek ....... Lookam i usmiecham sie ciagle
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:06, 22 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj ogłosiłam premierę książki na Facebooku

W dniu 16 maja (sobota) na Warszawskich Targach Książki na Stadionie Narodowym o godz. 14 będę miała spotkanie z Czytelnikami

http://www.targi-ksiazki.waw.pl/dla-zwiedzajacych/

Podaję wiarygodny link do księgarni z 10 % rabatem dla Ogrodowiska

http://www.multicobooks.pl/hobby/ogrod/jak-zaprojektowac-ogrod-marzen_9140.html

Pomysł na ogród 08:05, 22 kwi 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Jaka hortensja ucierpiała?

kupiona w szkółce:

Ogród w Puszczykowie 07:54, 22 kwi 2015

Do góry

To rzeczywiście niesamowita rabata. Nie mogę uwieżyć, że to widok po jednym sezonie. ps. kora starczyła na front Przypomniałam sobie, że mam duży ogród
Swojski zakątek Lusi 07:53, 22 kwi 2015

Do góry
LusiSylwia napisał(a)
Dodam tylko że kocham tulipany, Rh, hortensje i zaczynam przygodę z różami, a po lekturze Ogrodowiska doceniam jak piękne są żurawki, trawy i hosty (nie posiadam jeszcze). Nie mogę się oderwać od tego forum wielki szacunek i podziękowania do szefowej p Danusiu dziękuję za to miesjce dobrze że zima idzie, bo nic w ogrodzie bym nie zrobiła tylko ciągle przeglądam coraz to cudowniejsze wątki. Ależ Wam zazdroszczę tych przepięknych ogrodów-ale pasję mamy wspólną to juz coś.
A teraz to co mnie straszy do kapitalnego remontu rabata nr 4 przy wjeździe

Czekam na sugestie
pozdrawiam

Lusiu trudno Ci pomóc, bo trudno się zorientowac co pokazujesz.
Czyli masz zrobiony podjazd do domu, a ta część znajduje się między domem i garażem wewnatrz działki? Tak?
Czy "droga" dla samochodów i chodnik zmieniasz czy zostawiasz w tym kształcie. W dużej mierze to będzie determinowac dlasze projektowanie.

Chciałam tez zwrócić uwagę (i nie odbieraj tego jako złośliwości, ale jako spojrzenie kogoś z boku, a dodam , że sie zajmuje projektowaniem ogrodów), ale podjazd do domu ma dziwną linię. Jest trochę zbyt poszarpana. Ja bym złagodziła nieco te brzuski i wydzieliła (np. przez dodanie kilku płaskich kamieni w tłuczniu wejście przez bramkę i "dojście" do domu.
Wieczorem zerknę raz jeszcze. Rozumiem, że lubisz swojskie klimaty?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:48, 22 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Czysta elegancja a nie wiejski widok.. foto archiwalne

Ach- bardzo przepraszam te "panienki " na zdjęciu. One jak przygotowane do pierwszej komunii

Odszczekuję.

Ja o nich tak ogólnie, bo te wsiowe kwiotki mi serce kradną.

Miłego Aniu- u nas wczoraj było lato, a ranek chłodny bardzo. Ta pogoda funduje roślinkom taki Rollercoaster
Początki w Kruklandii 07:43, 22 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Jeszcze kwitną

hahah u mnie dopiero zaczynaja wygrałam ...albo przegrałam....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:41, 22 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Dzisiaj prac ciąg dalszy.
Na szczęście pogoda sprzyjała, a silny wiatr nie był już taki chłodny, a ciepełko dogrzewało tak, że 3 razy zmieniałem kurtki
Kopanie i układanie darni już się zakońćzyło, pozostały małe fragmenty w miejscach gdzie będzie trzeba zrobić podłączenia kraniku i skrzynki z zaworami. Test jednej sekcji, która już skończona zakończony pozytywnie

Po wykopach prawie nie ma śladu, udało się prawie idealnie przywrócić stan z przed kopania.
Zaległe zdjęcia, które na szczęście są już przesłością

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/82/820938/original.JPG[/img]

Witam się podczytuje po cichu Masz może więcej zdjęć z realizacji nawadniania?
pozdrawiam prawie sąsiada
Mirkowy ogród (początki) 07:35, 22 kwi 2015

Do góry
Sadzonki stipy i rozplenicy
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:33, 22 kwi 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Zachwyciłam się hiacyntami i jabłoneczką. Szkoda, że te kwiatki na niej nie kwitną cały czas- byłby to piekny widok. No ale zdążylismy się nauczyć, że to co piękne, to ulotne.

Żonkilki to kwiaty mojej mamy, u mnie ich nie ma- dlaczego? Wiejski dom, a wsiowych kwiatów jak na lekarstwo. Kiedyś powiedziałabym "za żadne skarby" -dziś otwieram się na nie. Ot natura człowieka

Buziaki zostawiam i wytchnienia życzę.

Czysta elegancja a nie wiejski widok.. foto archiwalne

Moje jabłonki jeszcze doniczkują ,ale w ładnych okolicznościach przyrody.. kokardy wiszą od zimy, były trawy powiązane..

Miłego dnia.. pogoda jest na razie piękna
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:32, 22 kwi 2015

Do góry

Miłego słonecznego dnia bo taki się zapowiada!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:31, 22 kwi 2015

Do góry
I mój klonik przy wjeździe, to o niego wszyscy się tak bardzo baliśmy....straty są nie przez wiatr, ani mróz tylko przez Silvusia grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..............klon był otoczony agrowłókniną i stanowił w zimę wspaniałą zabawkę dla piesa - złamał 3 spore gałęzie .
Ale klon żyje, puszcza listki, a Silvo może zmądrzeje za rok???????????

Ciesza mnie takie małe rzeczy jaki listki na drzewie, bo to moja pierwsza wiosna z roślinami...do tej pory było tylko troche bylin i cebulowych................
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies