Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gardener27 21:41, 01 cze 2015

Uwielbiam Ewo klimat Twojego ogrodu Piękny zielnik a ja poproszę o zdjęcia warzywnika
Pszczelarnia 21:44, 01 cze 2015

I migawka z warzywnika, pielenie wschodów warzywnych to najżmudniejsza ogrodowa praca:

I cukinia jeszcze pod kloszem:

A pomidor koktajlowy czarny w donicy:

Kondzio 21:44, 01 cze 2015

Oj jak miło po oglądać miejsca w których się było w innych odsłonach
Pszczelarnia 21:46, 01 cze 2015

Łubiny były siane. Te różowe są od lat, były na skarpie wróciły na rabatę (sieją się delikatnie same). A śmietankowy wysiałam w zeszłym roku.
Pszczelarnia 21:50, 01 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

A ja ochy nad rdestem zostawię.. piękny Taki kcem Gdzie dają??
Łubiny też piękne.. ale nigdzie nie upchnę..

Rozwaliłam dziś 3 rabaty w perzynę.. .. był grajdoł.. jest jeszcze większy.

Anek, mówisz i masz ale po akcji filmowej i łykendzie długim, bo teraz to jest sajgon.
Gardener27 21:52, 01 cze 2015

Dziękuję za zdjęcia tego bliskiemu mojemu sercu miejsca bo wiesz że mam słabość do warzyw Zgodzę się z Tobą że pielenie wschodów warzywnych to bardzo pracochłonne i mozolne zajęcie ale warto dla późniejszych plonów Ja obecnie jestem na etapie odchwaszczania W tym roku wszystko u mnie bardzo marne Piertucha dopiero wschodzi Buraczki jakieś takie rzadkie a ogórki posiałem już trzeci raz bo tamte zostały zalane i nie wzeszły Ogólnie jestem dobrej myśli i mam nadzieję że coś tam jednak będę miał do konsumpcji
Pszczelarnia 22:00, 01 cze 2015

Za pozwoleniem Szwagra wklejam te kilka zdjęć.
Jest sklep wiejski "Pszczółka" z dużym areałem wokół:

Ziemia klasy 2: tłusta, ciężka, nawieziona z pola ze skrzypem i perzem w mocnych skibach:

I trwa nasza praca dla upiększenia "zieleni publicznej" - prace w toku, będę starała się pokazać całość, już prawie finisz.
Nie nudzimy się.

Pszczelarnia 22:02, 01 cze 2015

Gardener27 napisał(a)
Dziękuję za zdjęcia tego bliskiemu mojemu sercu miejsca bo wiesz że mam słabość do warzyw Zgodzę się z Tobą że pielenie wschodów warzywnych to bardzo pracochłonne i mozolne zajęcie ale warto dla późniejszych plonów Ja obecnie jestem na etapie odchwaszczania W tym roku wszystko u mnie bardzo marne Piertucha dopiero wschodzi Buraczki jakieś takie rzadkie a ogórki posiałem już trzeci raz bo tamte zostały zalane i nie wzeszły Ogólnie jestem dobrej myśli i mam nadzieję że coś tam jednak będę miał do konsumpcji

A u mnie wszystko wschodzi, tylko jak zwykle pietruszka ma opory (zawsze dosiewam). 2 fasolki zjadł ślimak, kret buszuje ale nornice gorsze. Tylko sucho bardzo.
Pszczelarnia 22:07, 01 cze 2015

Bogda napisał(a)
Pszczółko, a skąd Ty nazbierałaś tyle glinianych donic?

Muszę akcją taką w szkole ogłosić 'przyjmę donice'

To jest tzw. zbieractwo. Zawsze przed zimą rozpaczam, gdzie ja to upchnę, za dużo, po co? Po czym jeden jarmark, jeden wyjazd, jedno wyjście na "ryneczek" zwany targiem i zawsze coś się trafi i tak to już trwa parę lat.

Na szczęście są wykorzystywane, więc nie mam aż takich wyrzutów sumienia z tego gromadzenia.
Mala_Mi 22:17, 01 cze 2015

Dam pod brzozę... duży łan .. bo trawki mi się nie podobały tam. Nie pasuje do reszty rabaty i już..
Obejrzałam u Magdy foty z CFS.. i brzozy w bylinach wyglądają super

Sklep Pszczółka ... fajna nazwa..