Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zwierzęta w stawach i oczkach wodnych 22:11, 16 maj 2015
Do góry
Pół dnia dziś spędziłem robiąc przy oczku to i owo no i oczywiście miałem pomocnika i automatycznie stróża zamieszkuje oczko a więc musiała popatrzeć co i jak działam

Od ogrodu do łąki i stawu 22:11, 16 maj 2015

Do góry
Zapachu zdjęciami nie przekażę, a szkoda..

Prawie - jak ogród 22:07, 16 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Choć pogoda nie nastraja do wypicia kawki na tarasie (słoneczka brak, zimno...), to jednak roślinki wyraźnie czują wiosnę.

Kwitnie dąbrówka. To taka niepozorna roślinka, ale ma ładne, fioletowe kwiaty...

Do kwitnienia zbiera się też rh jakuszimański Blurettia...

Ten już otworzył pąki...

I w towarzystwie żurawek...

I z większej perspektywy...

Super rabatka.Roślinki pięknie Ci kwitną
Skąpana w słońcu 22:06, 16 maj 2015

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:02, 16 maj 2015

Do góry
Wszystkim odwiedzającym życzę miłej niedzieli

Ogród przydomowy - Hosty 22:01, 16 maj 2015

Do góry
Czy sadziec nie będzie zbyt wysoki i ekspansywny pod-przed wiązem?

Skąpana w słońcu 21:59, 16 maj 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dzisiaj dokończyłam pierwszą grządkę warzywną. Wysiałam ogórki, fasolkę i wsadziłam kilka rozsadz sałaty. Jutro dokupię rzodkiewkę. Cieszę się jak małe dziecko bo nic nie zastąpi smaku ogórków, pomidorów i innych warzyw prosto z gruntu. Po niedzieli robię grzadkę pod pomidory

Inne roślinki też cieszą

Posłanek żółty-ładny
To mówisz że róże miedzianem?
Małgorzatkowe skarby 21:58, 16 maj 2015

Do góry
Jeszcze maleńki wiosenny fragmencik mojego królestwa
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 21:58, 16 maj 2015

Do góry
Do wyrzucenia niedawno kupionych gazonow musi dojrzec M.- przebakuje cos o kamieniach, ale raczej daleko do realizacji
Mysl jakby ich tam nie było gdy zurawki się mocniej rozrosna to nie bedzie tych gazonow widac

Na poczatku rabaty posadzilam perukowca na pniu i wokół lawendy

A w miejscu przesadzonego perukowca pod oknem przesadzilam trzmieline na pniu i obsadzilam ja lawenda

I tak bardziej mi się podoba

P.s. A floksy to moje przesadzone z innych rabat- w sklepach sa rzeczywiscie duzo mniejsze
Rododendronowy ogród II. 21:57, 16 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dzis w ogrodzie

Czy to " Sen nocy letniej"

Takie mam skojarzenia. Chyba W. Szekspir sie tutaj przechadzał i szukał natchnienia
Od ogrodu do łąki i stawu 21:57, 16 maj 2015

Do góry
I część ogrodu, która zazwyczaj nie zachwyca, dlatego jej tu nie pokazuję, ale tym razem miło zaskoczyła wisteria

Skąpana w słońcu 21:55, 16 maj 2015

Do góry
Dzisiaj dokończyłam pierwszą grządkę warzywną. Wysiałam ogórki, fasolkę i wsadziłam kilka rozsadz sałaty. Jutro dokupię rzodkiewkę. Cieszę się jak małe dziecko bo nic nie zastąpi smaku ogórków, pomidorów i innych warzyw prosto z gruntu. Po niedzieli robię grzadkę pod pomidory

Inne roślinki też cieszą

Nasz przydomowy ogródek 21:53, 16 maj 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Mirko dla porównania ciachnąłem przed chwilą zdjęcie swojej i wstawiam.
Moja rośnie na rabatce skierowanej północ-południe, czyli też ma słoneczko od 9-16.
Na wiosnę ( w marcu) sypnąłem jej garść Azofoski a z 2 tygodnie temu psiknąłem liście Floroviem. Obydwa te nawozy zastosowałem dla eksperymentu. Nigdy przedtem nie zasilałem piwonii - ani tej krzewiastej ani zwykłych i zawsze liście miały takie zielone. Zawsze pięknie kwitły. I co obserwuję w tym roku po nawożeniu? krzewiasta ma mniej kwiatów niestety.
Słyszałem taką opinię aby piwonii nie nawozić i może to prawda jest. Na przyszłą wiosnę nie dostanie grama nawozu i Tobie też to proponuję. Jak zaglądnie tutaj ogrodniczka (ogrodnik) która(y) ma piwonie to niech napisze swój pogląd.

Nawozy z dużą ilością azotu powodują wzrost rośliny (w przypadku Twoich piwonii "poszło" w liście), wydaje mi się że aby piwonie kwitły powinny dostać z większą ilością fosforu i potasu - np. taki dla roślin doniczkowych/jednorocznych kwitnących lub dla pomidorów.
Co z tym ogródeczkiem począć 21:52, 16 maj 2015

Do góry
Takie kamiory dzisiaj wywoziłam , szczelnie ułożony brug, kilka taczek z tego małego kawałka
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:45, 16 maj 2015

Do góry
Czosnki i Rh

Miłego wieczoru!
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:44, 16 maj 2015

Do góry
Biała zaczyna

Niebawem różowa
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:35, 16 maj 2015

Do góry
kawałek w prawo od lawendy rośnie to - Jan Byczkowski

a to czyli Maigold po drugiej stronie trawnika -czyli trawiastej obwodnicy domu

a za nim czi się Acrocona w ty

w tym roku tylko jedna szyszka -góra dwie

Od ogrodu do łąki i stawu 21:35, 16 maj 2015

Do góry
Szmaragdowy Zakątek 21:34, 16 maj 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Moją zieloną przygodę rozpoczęłam od posadzenia żywopłotu ze szmaragdów i mam nadzieję, że mój zielony zakątek mi to wybaczył – w końcu każdy popełnia błędy i nikt nie jest idealny. Teraz już wiem, że większość projektantów takie rozwiązanie uważa za passé i za sam pomysł powinnam dostać łopatą przez cztery litery.

Cześć! O co chodzi z tymi passe szmaragdami? Czemu niby 'projektanci' tegoż nie lubią? Bo za duzo ludzi tak ma? Przecież u ciebie szmaragdy wygladaja bosko. No sorry, własnie do nich tu przyszłam zeby sie na nie napatrzeć i podziwiać. Tez takie chce! I więcej mówiąc bardzo podobają mi sie te przeswity, bo przynajmniej rośliny sie nie dusza
To ze sa co 100 cm to juz wiem, a mogłabyś mi powiedziec ile ma taka jedna tujka szerokosci? I ile maja one juz lat?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:28, 16 maj 2015

Do góry
Zajrzałam dziś tylko na chwilę, bo mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia. Przyjemnie się ogląda Twój ogród. Rozbawiły mnie te roślinki ciekawie wystawiające swoje pyszczki i sprawdzające co jest po drugiej stronie. Jak się nazywają?

malkul napisał(a

[img size=640x424
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/84/849659/original.jpg[/img]

Zdjęcie nie chce poprawnie wejść, chociaż w podglądzie jest ok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies