Pół dnia dziś spędziłem robiąc przy oczku to i owo no i oczywiście miałem pomocnika i automatycznie stróża zamieszkuje oczko a więc musiała popatrzeć co i jak działam
Do wyrzucenia niedawno kupionych gazonow musi dojrzec M.- przebakuje cos o kamieniach, ale raczej daleko do realizacji
Mysl jakby ich tam nie było gdy zurawki się mocniej rozrosna to nie bedzie tych gazonow widac
Na poczatku rabaty posadzilam perukowca na pniu i wokół lawendy
A w miejscu przesadzonego perukowca pod oknem przesadzilam trzmieline na pniu i obsadzilam ja lawenda
I tak bardziej mi się podoba
P.s. A floksy to moje przesadzone z innych rabat- w sklepach sa rzeczywiscie duzo mniejsze
Dzisiaj dokończyłam pierwszą grządkę warzywną. Wysiałam ogórki, fasolkę i wsadziłam kilka rozsadz sałaty. Jutro dokupię rzodkiewkę. Cieszę się jak małe dziecko bo nic nie zastąpi smaku ogórków, pomidorów i innych warzyw prosto z gruntu. Po niedzieli robię grzadkę pod pomidory
Nawozy z dużą ilością azotu powodują wzrost rośliny (w przypadku Twoich piwonii "poszło" w liście), wydaje mi się że aby piwonie kwitły powinny dostać z większą ilością fosforu i potasu - np. taki dla roślin doniczkowych/jednorocznych kwitnących lub dla pomidorów.
Cześć! O co chodzi z tymi passe szmaragdami? Czemu niby 'projektanci' tegoż nie lubią? Bo za duzo ludzi tak ma? Przecież u ciebie szmaragdy wygladaja bosko. No sorry, własnie do nich tu przyszłam zeby sie na nie napatrzeć i podziwiać. Tez takie chce! I więcej mówiąc bardzo podobają mi sie te przeswity, bo przynajmniej rośliny sie nie dusza
To ze sa co 100 cm to juz wiem, a mogłabyś mi powiedziec ile ma taka jedna tujka szerokosci? I ile maja one juz lat?
Zajrzałam dziś tylko na chwilę, bo mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia. Przyjemnie się ogląda Twój ogród. Rozbawiły mnie te roślinki ciekawie wystawiające swoje pyszczki i sprawdzające co jest po drugiej stronie. Jak się nazywają?
Zdjęcie nie chce poprawnie wejść, chociaż w podglądzie jest ok