Wczoraj było nawet trochę cieplej, szczególnie w godzinach około południowych, dlatego spędziliśmy kilka przyjemnych chwil na spacerze w arboretum. Tam podziwiałam sobie różne miodunki i inne okoliczności przyrody. Odkryłam też nowe założenie z piwoniami i będę je sobie teraz intensywnie obserwować w sezonie. Ciekawe czy już im zakwitną?
Polinko,
bardzo Ci dziękuję za informacje. Cenne dla mnie, bo planuję u siebie wąski ekran z cisa na rabacie pod oknem. Nie wiem tylko czy będzie dobrze wyglądał przy regularnym podcinaniu - chcę go trzymać na wys. ok 8o cm.
Mam jeszcze jedną prośbę, skierowała mnie do Ciebie z nią Toszka
Jakie polecasz trawki niekwitnące? Szukam niskich i wysokich. I koniecznie niekwitnących w naszym klimacie.
Ha, ha Aniu Zaręczam Ci, że kapcie będą na swoim miejscu To będzie zwykła ławka. Wczoraj już rozszalunkowaliśmy, teraz czekam do soboty na czterech silnych panów aby podnieść i przenieść siedzisko.
Sebek, jak dobrze pamiętam to w tym fajnym sezonie czyli dwa lata temu kwitła cały czas aż do przymrozków. W tamtym roku w upały miałam problemy z nią. Zobaczymy co przyniesie to lato
Cisy ze zdjęcia to Robusta. Sadziłam je co 20 cm, tnę dwa razy w sezonie. Docelowo mają być prowadzone na niski, bardzo wąski żywopłot.
W planach miałam Wojtka ale nigdzie nie mogłam go kupić i w zamian posadziłam Robustę, choć dzisiaj żałuję, że się bardziej nie postarałam w poszukiwaniach
Kiedyś na rabacie miałam Wojtki i uwielbiam ich żywą zieleń.
Zieleń Robusty jest jakby taka mdła, nie ma połysku.
Znalazłam zdjęcie Wojtków.
A tutaj porównanie zieleni i pokroju Wojtka i Robusty.